telefon, telefoniranje, pogovor, upokojenec, mobitel Svet24.si

72-letnik od varuške zahteval gole fotografije

mariana budanova Svet24.si

Kdo je zastrupil ženo šefa ukrajinskih vohunov?

jansa telefon mobitel-BSF Necenzurirano

Snežičev SMS: "Planet TV je že JJ rešil. ...

PERISKOP borut pahor Saso Radej Reporter.si

Pahorju se obeta fantastična priložnost za ...

kranjc Ekipa24.si

Srce parajoča izpoved hokejista Aleša Kranjca, ...

Ajda Stina Turek5 Njena.si

Ajda je ponosna, ker se ni ozirala, kaj pravijo ...

luka doncic Ekipa24.si

Navijači so v velikih skrbeh! Dončić ...

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

Karmen Spacapan, 26.09.2023 15:32:16

Čeprav so bile nekatere voditeljske, novinarske in uredniške zamenjave na RTV Slovenija z novim vodstvom pričakovane, pa je bil velik šok, ko je bil ta teden razrešen tudi eden najbolj prepoznavnih obrazov nacionalke.

Delite na:
Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi
Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar kaže na njegovo nepopustljivo predanost novinarstvu. Adrijan Pregelj

Nejc Krevs velja za mlad izdelan kader RTV Slovenija, saj ga je institucija govorno in fonetično izobrazila za nastop pred radijskim mikrofonom in televizijsko kamero. Krevs je tako rekoč otrok nacionalke, saj je prag te hiše prestopil že v najstniških letih. Mesto televizijskega voditelja zaseda od leta 2016. V tem času je vodil Infodrom, jutranja poročila, Prvi dnevnik, popoldanska in večerna poročila, osrednji Dnevnik in Slovensko kroniko.

Kljub odpovedi Nejc Krevs ostaja optimističen glede svoje kariere.
Kljub odpovedi Nejc Krevs ostaja optimističen glede svoje kariere.
Adrijan Pregelj

Kako se spominjate svojih začetkov na RTV? Kdaj je to bilo in koliko ste bili stari?

Star sem bil 19 let, ko sem prvič prestopil prag največje kulturne institucije pri nas. Zame je bila to velika čast, zato sem z veliko žlico zajemal vsak nasvet starejših kolegov. Pri mojih začetkih je bil vseskozi prisoten moj drugi oče Sašo Hribar. Cele dneve sva vadila moje branje in nastop pred kamero. Nikoli ni nehal verjeti in vedno je s ponosom gledal na moje televizijske uspehe. Od avdicije, vodenja otroške oddaje Infodrom pa vse do voditeljskega stolčka osrednjega Dnevnika. Posebej ponosen je bil ob mojem dokumentarnem filmu Med, mleko in nemir, ki je prav tako nastal v sodelovanju z matično RTV Slovenja.

Nejc Krevs, ki je bil del ekipe priljubljene otroške oddaje Infodrom, je z vodenjem te oddaje dodatn
Nejc Krevs, ki je bil del ekipe priljubljene otroške oddaje Infodrom, je z vodenjem te oddaje dodatno utrdil svoj položaj na RTV Slovenija, kjer je bil prepoznan kot nadarjen in zanesljiv voditelj.
Arhiv RTVSLO

Kakšni so vaši občutki glede nenadne odpovedi z mesta voditelja televizijskega dnevnika?

Pretresen sem, novica je prišla v najslabšem možnem času. Predvsem pa je ta razrešitev slaba za gledalke in gledalce.

Ali vam je novo vodstvo dalo uradno razlago za odpoved?

Povedali so mi, da po novem računajo na starejše in izkušenejše kadre. Drugih razlag ni bilo.

Kako bi opisali svoj odnos z novim vodstvom RTV pred odpovedjo?

Krevs, ki je na RTV začel delati že pri devetnajstih letih, se spominja svojih začetkov kot časa, ko
Krevs, ki je na RTV začel delati že pri 19 letih, se spominja svojih začetkov kot časa, ko je z velikim spoštovanjem in vnemo sprejemal nasvete starejših kolegov.
RTV Slo

Težko govorim o vodstvu. Moj odnos z vršilko dolžnosti urednice informativnega programa TV Slovenija Polono Fijavž je bil vedno profesionalen in korekten. Spomnim se, da sva dobro sodelovala, ko je bila še dopisnica iz Berlina.

Ste ob odpovedi prejeli podporo kolegov in sodelavcev?

Podpora je prišla tako od znotraj kot tudi od zunaj. Zavedam se, da takšne odločitve ne morejo ostati neopažene, saj mečejo slabo luč na javni zavod.

Kljub profesionalnemu in korektnemu odnosu z vršilko dolžnosti urednice informativnega programa TV S
Ob profesionalnem in korektnem odnosu z vršilko dolžnosti urednice informativnega programa TV Slovenija Polono Fijavž je bila Krevsova odpoved nepričakovana in brez dodatnih razlag.
Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Kateri so bili vaši najljubši trenutki v času, ko ste delali kot voditelj televizijskega dnevnika na RTV?

Veliko jih je bilo. Predvsem sem užival v tem, da smo s sodelavci v studiu in režiji delovali kot ekipa. Veliko smo se smejali. Bili smo sočutni, vztrajni in profesionalni, nismo se imeli za bogove.

Kaj pa najslabši?

Ni jih bilo veliko. Tehnične težave so recimo vedno izziv za televizijskega voditelja, kako se bo znašel. Ne nazadnje je on tisti, ki ga občinstvo spremlja.

Ali imate sporočilo za gledalce, ki so vas spremljali v vseh teh letih?

Ker tega nisem mogel storiti pred kamero, saj je bila razrešitev nenadna, sem hvaležen, da ste mi dali priložnost: »Drage gledalke in cenjeni gledalci, hvala za vaše zaupanje, pozornost in kritičnost. Ne dvomim, da se kmalu spet gledamo!«

Kaj sledi? Kaj boste sedaj počeli? Kje vas bomo lahko spremljali?

Izzivov in priložnosti bo veliko. Sam jih ne vidim samo na RTV Slovenija. Sicer pa so mi ponudili vodenje jutranjih poročil in Prvega dnevnika ter oddaje Politično. O zadevah še tečejo pogovori ...

Kakšne nasvete bi dali mladim, ki se želijo prebiti v svet televizijskega novinarstva?

Krevs se zahvaljuje gledalcem za njihovo zaupanje in izraža prepričanje, da se bodo kmalu spet sreča
Krevs se zahvaljuje gledalcem za njihovo zaupanje in izraža prepričanje, da se bodo kmalu spet srečali. Mladim, ki vstopajo v svet televizijskega novinarstva, svetuje, naj vztrajajo in se lotijo dela s srcem in dušo.
RTVS/Adrijan Pregelj

Ne obupajte! Vztrajajte tudi, ko mislite, da ste sami proti vsem. Predvsem pa se lotite dela s srcem in dušo. Novinarstvo je dragoceno poslanstvo!

Kako bi povzeli obdobje zadnjih dveh let na RTV in kaj bi naredili drugače, če bi imeli priložnost?

Ničesar ne obžalujem. Ne gledam nazaj. Moj pogled je vselej usmerjen v prihodnost.

Vloga Saša Hribarja: Sašo Hribar, ki ga Nejc Krevs opisuje kot svojega drugega očeta, je imel ključno vlogo pri Krevsovih začetkih na RTV. Skupaj sta vadila branje in nastop pred kamero, Hribar pa je ves čas spremljal Krevsove televizijske uspehe, vključno z vodenjem oddaje Infodrom.