robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Tanja Ribič Odkrito.si

Tanja Ribič - zdaj počne TO ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Lorella Flego: Prisežem, da je moja pašta najboljša na svetu!

Alesh Maatko, 20.09.2021 08:00:58

Modna strokovnjakinja razmišlja tudi o tem, da bi nekoč imela svojo linijo oblek.

Delite na:
Lorella Flego: Prisežem, da je moja pašta najboljša na svetu!
Ob sredah zjutraj jo spremljamo v oddaji Dobro jutro. Zen

Priljubljena televizijska voditeljica Lorella Flego pravi, da je nadvse rada ženska in da tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Enako velja za svet mode, ki ji je bil položen v zibelko in v katerem resnično uživa. A to ni edino življenjsko ugodje, ki ji napolni dušo. Tu je, kot nam je zaupala v prijetnem pogovoru, še veliko več.

»Zame je pomembno, da imamo v življenju tudi sanje, zato mi je zelo prijetno, če jih najdem v reviji, časopisu, televiziji ali na spletu.«

Počasi se poslavljamo od poletja. Po čem vsem si ga boste zapomnili?
Imela sem res lepo, brezhibno poletje, polno morja in dogodivščin. Vesela sem, ker mi je kljub vsemu uspelo vsaj malo potovati, obiskala sem Kanarske otoke in meni tako ljubo Italijo, vmes pa še malo Hrvaške. Poletje si bom zapomnila po kakovostnem času in izredno lepih vilah ob Gardskem jezeru.

Seveda ob tem ne moreva prezreti festivala MMS, kjer ste znova blesteli v številnih modnih kreacijah. »Ma« bilo je tako lepo, da bi lahko kar ponovili, se strinjate?
»Ma« prav gotovo res! Takoj podpišem za MMS štirikrat na leto. (smeh) Šalo na stran, res je bilo čudovito in nepozabno, vesela sem, ker imam v sebi nešteto dragocenih spominov in občutkov. Obleke so bile le pika na i, festival zahteva res ogromno dela in vaj, ampak neskončno lepo je biti del te zgodbe.

Ko že govoriva o glasbi, kaj pa vi najraje poslušate?
Po duši sem rokerica, a brez večjih težav pravzaprav poslušam vse – od keltske glasbe pod tušem in romantičnih balad v avtu do Sofijine glasbe doma. Skratka, vsega po malem, je pa zelo odvisno od obdobja in počutja; zdi se mi, da imam pozimi raje glasbo, ki je nekoliko bolj umirjena, poleti pa pride na dan moja divja plat.

Pred dnevi se je začela nova sezona oddaje Dobro jutro, katere del ste tudi vi. Kaj vse in katera jutra nas boste to jesen razvajali z nasveti?
Ob sredah sva zdaj že tradicionalno skupaj z Ano Tavčar Pirkovič. Ta ženski kotiček je postal zelo priljubljen pri gledalkah in zdi se mi, da se najino prijateljstvo res začuti. Nadaljujeva torej nasvete za oblačenje, novice iz modnega sveta, o modnih ikonah, z rdečih preprog. Te srede so super barvite in zelo zelo sproščujoče, tudi zato, ker imamo vmes psihologe, ki vedno delijo dobre nasvete.

»Preveč smo obremenjeni z oddajami »za vse« in potem so si vse podobne: se kuha, je gost, nekdo nekaj zapoje in to je to, zelo po domače.«

lorella-flego
Kar se tiče filmov, ima vedno urejena Lorella najraje trilerje in strašljivke, kot pravi grozljivkam.
Zen

Kaj pa sami najraje gledate na televiziji? Vem, da skoraj vsa Primorska bolj ko ne gleda italijanske programe. Je tako tudi pri vas?
Na tem področju sem zelo slaba, priznam, da gledam le Netflix, običajno skupaj s Sofio zvečer, včasih tudi ob koncu tedna. Če vas zanima izbor, potem imam najraje trilerje in strašljivke, kadar sem s Sofio, pa si privoščiva kakšno dobro serijo. To so res najini trenutki in zelo uživava.

Če ostaneva še pri sosedih Italijanih ... Kaj je tako drugačnega na njihovi televiziji, da tako pritegne?
Kaj pa vem. Na prvem mestu bi skoraj rekla, da gre za popolnoma drugačno kulturo, ki se odraža na vseh področjih, tudi na televiziji, v vodenju in poročanju. Potem je tukaj luč, ki je pri njih vrhunska, tista res glamurozna svetloba, ki naredi vsakega brezhibnega in lepega. Trg je seveda zelo velik, zato je tukaj tudi dejstvo, da je televizija narejena z denarjem in smislom za glamur, brez slabe vesti. Skratka, povsem druga zgodba.

Preden končava s televizijo, je še kakšen format oddaje, ki bi si ga želeli voditi, pa vam to še ni uspelo?
Imela bi pogovorno oddajo z inserti mode in glamurja, ker mislim, da je na tem področju premalo izobraževanja. Vedno se bojimo tistega, česar ne poznamo, češ da »je prelepo, predrago, preveč razkošno«. Zame je pomembno, da imamo v življenju tudi sanje, zato mi je zelo prijetno, če jih najdem v reviji, časopisu, televiziji ali na spletu. Tega je pri nas res premalo. Preveč smo obremenjeni z oddajami »za vse« in potem so si vse podobne: se kuha, je gost, nekdo nekaj zapoje in to je to, zelo po domače. Rada imam širšo sliko in vem, da nisem edina.

Ker ste vpeti v svet mode, bom izkoristil priložnost in vprašal, kaj je/bo moderno obleči to jesen?
Pletenine, spet jih bo ogromno, kot novost zelena in barva sivke, veliko džinsa in izredno lepe, ženstvene oblike za nežnejši spol. Tudi jeseni ne bomo pozabili na barve, so zelo prisotne, izrazite in po svoje celo zabavne, bodisi za moške bodisi ženske.

lorella-flego
Modna strokovnjakinja nam je zaupala, da bi imela pogovorno oddajo z inserti mode in glamurja, sploh ker meni, da je na tem področju premalo izobraževanja.
Zen

Kako pa je z modo po svetu? Se samo meni zdi ali večjih modnih dogodkov v resnici preprosto ni? Kaj se dogaja v modnih prestolnicah?
Prestolnice so zelo zelo aktivne in tudi revije se počasi postavljajo na noge. Sicer je še vedno veliko digitalnih, ki morda niso tako čarobne kot tiste v živo, a v resnici se modni svet ni ustavil, daleč od tega. Še vedno kroži veliko denarja, predvsem pa je tukaj velika želja po oblekah za tiste noro razkošne priložnosti, ki jih je zdaj bore malo. Sem pa optimistka, prepričana sem, da pridejo.

Ste kdaj razmišljali, da bi bili morda modna stilistka, glede na to, da ste v tej branži korak pred vsemi nami?
Imela bi svojo linijo oblek in natanko vem, kakšne bi bile. Razmišljam o tem in kdove, morda uresničim to željo.

Včasih smo se močno zgledovali po Italijanih, saj veste, po kavbojke v Trst in po kavo v Gorico. Koliko se te nakupovalne navade in miselnost še pojavljajo pri Primorcih in Slovencih?
Zanimivo je, da hodijo vse moje prijateljice, ki živijo v Trstu, na kavo v Ljubljano ali Koper, toliko o tem. In so zaljubljene v središče prestolnice ali v promenado pri nas na morju. In mi hodimo k njim na kafé, aperitiv in pico. Zdi se mi super, da se prav pri nas dogaja ta izmenjava kultur, saj gre za bogastvo območja, ki ga žal še vedno premalo izkoriščamo.

Da o pašti niti ne govorim, kajne? (smeh) Mimogrede, kakšno si najraje privoščite?
Carbonaro, in prisežem, da je moja najboljša na svetu! Prav takšna, kot mora biti, s svežim jajcem in slanino. Ni ravno za dieto, a je vrhunska.

Vpeti ste v premnoge aktivnosti ... kako si potemtakem krajšate čas in kaj vam v prostem času nariše nasmeh na oči?
Ob koncih tedna sem skoraj vedno prosta in to je zame balzam. Takrat berem vse knjige, ki jih imam, veliko pišem in ustvarjam ročna dela, kar me zelo sprošča. Res je, da veliko delam, sploh za svoje spletne strani, ampak zraven tudi zelo uživam in nikoli ne jemljem tega kot delo, samo kot privilegij. Dejansko je zame vsak dan prava čarovnija in se z veliko lahkotnosti sprehajam skozi življenje. Četudi je kdaj kaj zahtevnejše ali napornejše, je še vedno čudovito.

»Po duši sem rokerica, a brez večjih težav pravzaprav poslušam vse.«