stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Bo Challe Salle prihodnje leto zibal? Poglejte, kaj odgovarja!

Alesh Maatko, 25.09.2021 08:00:00

Priljubljeni glasbenik pogreša koncerte in vzdušje na odru, predvsem pa poslušalce, ki ga v tako velikem številu spremljajo in podpirajo.

Delite na:
Bo Challe Salle prihodnje leto zibal? Poglejte, kaj odgovarja!
S srčno izrbrano Yvonne načrtujeta otroka in še poroko. Domen Jančič

Eden najpopularnejših glasbenikov pri nas je pred kratkim praznoval 30. rojstni dan. Okroglo obletnico je okronal z novo videozgodbo, ki je njegova trideseta v več kot desetih letih glasbene kariere. Dovolj razlogov, da smo se s Challetom Salletom sprehodili tako skozi glasbo kot tudi življenje, ki se bo, če bo vse po sreči, prihodnje leto še kako spremenilo, saj se utegne zgoditi, da bo mojster premnogih uspešnic postal očka.

»Ker imava z Yvonne oba zelo rada otroke, se trudiva tudi za to. Sicer trenutno zaradi obveznosti še ne, prihodnje leto pa pride tudi to na vrsto ...«

Počasi se poslavljamo od poletja, ste se naužili morja in sonca?
Moram reči, da se morja nisem ravno naužil veliko, sonca pa nekoliko več, saj sem se veliko gibal zunaj in v naravi. Žal za dopust letos ni bilo veliko časa, predvsem zaradi obveznosti mojega dekleta, ki ima redno službo in študij, poleg tega pa ji manjka le še nekaj izpitov do diplome. V bistvu sva se po mojem poletnem singlu z Yvonne za deset dni odpravila le na Hrvaško, na njeno Reko, poleg tega sva obiskala še otok Krk, tako da sva se vsaj malo odklopila od vsega vrveža.

Kaj pa koncerti in nastopi?
V letu 2020 mi je vnaprej odpadlo okrog 40 koncertov, na leto jih imam sicer tam nekje 50. Torej precej precej manj kot leta 2018, ki je bilo zame rekordno, saj sem imel več kot sto koncertov. Letos je sicer nekaj nastopov pred poletjem bilo, nato pa v glavnem zasebne zabave oziroma nastopi za razna podjetja, organizacije in tudi obletnice porok. Kako bo naprej, iskreno rečeno, ne vem, saj se organizatorji zaradi negotovih časov in številnih ukrepov ne upajo spuščati v organizacijo dogodkov.

Kako ste sicer doživljali epidemijo? Če se ne motim, ste bili precej ustvarjalni.
Resnično sem bil zelo ustvarjalen, saj sem želel izkoristiti ta čas za novi album, tako da je nastalo tudi nekaj novih pesmi. Včasih sem skladbe ustvarjal drugo za drugo, zdaj pa sem si naredil koncept, vse je bilo usklajeno. Ker sem si vzel več časa za glasbo in ustvarjanje, se mi zdi, da je vse skupaj še bolje kot sicer. Ne nazadnje pa je zame velik uspeh, da mi je v dobrih desetih letih uspelo posneti trideset videospotov. Pri videozgodbah sem verjetno eden najkreativnejših glasbenikov in tudi eden tistih redkih z največ ogledi na Youtubu. Kakor koli, trudim se biti kar se da kreativen, čeprav ni lahko, sploh če si zaprt doma za štirimi stenami. Če ob tem ne bi imel nekaj zasebnih nastopov in sodelovanj z različnimi podjetji, ki se jim zahvaljujem za zaupanje, ne vem, kako bi lahko ustvarjal glasbo in snemal videozgodbe, ki so velik finančni zalogaj.

challe1
V koronskem času se je zaprl v svoj glasbeni studio in vključil kreativo ter pozitivo.
Domen Jančič

Pred kratkim ste praznovali 30. rojstni dan. Če se ozreva nazaj, kako se je sploh začela vaša glasbena pot?
Res je, trideset let ... Hm, moj oče je bil glasbenik, igral je harmoniko, kitaro in klavir, tako da je imel velik vpliv na moje glasbene začetke. Sicer sta oče in mama učitelja športne vzgoje, tako da sem se vedno ukvarjal s športom, poleg tega pa me je zanimala še glasba. Pri šestih letih sem začel igrati klavir, v prvem razredu osnovne šole pa sem se vpisal še v glasbeno šolo. Medtem sem se zaljubil še v košarko in jo treniral enajst let. Pri trinajstih letih, po končani nižji glasbeni šoli, sem se spoznaval s hiphop glasbo, začel sem pisati svoja besedila, rapati, v zadnjem razredu osnovne šole pa sem doma posnel svoj album in ga razdelil prijateljem. V srednji šoli se je vse skupaj začelo resneje, spoznal sem svojega sedanjega producenta Željka Mladenovića in z njim posnel prvo pesem Rap je v modi. Nato sem se povezal z raperjem Manchetom, začelo se je dogajati, posnel sem prvi videospot ... Ko sem spoznal producenta Damjana Jovića, pa sem se začel resneje posvečati glasbeni karieri, ki je dosegla vrhunec leta 2018.

Ste v sebi vedeli, da boste nekoč glasbenik?
Ne, nisem od nekdaj vedel, da bom glasbenik. Zmeraj sem si želel biti košarkar ... Toda ker mi ni uspelo v košarki, so se mi odprla vrata v glasbi, čemur sem se stoodstotno posvetil. Tega sicer nisem nikoli pričakoval, sem si pa želel, saj sem že kot otrok rapal pred ogledalom in sanjal o tem, da imam nastop.

Je šla kariera vedno po načrtih?
Iskreno – ni šlo vedno po načrtih. Sploh recimo v otroških letih, ko te redki jemljejo resno, poleg tega pa veljajo v Sloveniji negativni predsodki, da se od glasbe ne da preživeti, ker je premajhen trg, in da slovenska glasba ni tako poslušana ... Vsekakor je bila trnova pot, toda na koncu se mi vendarle zdi, da so ljudje, ko sem prišel na glasbene odre, prepoznali kvalitetno glasbo in kvalitetne videozgodbe.

Nekoč ste nosili dolge lase. Se boste še kdaj preobrazili v dolgolasca?
(smeh) V zadnjem razredu osnovne šole sem si puščal daljše lase. Takrat je bilo to popularno, nogometaši so imeli takšne pričeske ... toda že v prvem letniku sem se moral zaradi košarke postriči.

challe-salle
Ob začetku letošnjega poletja je eden najpopularnejših glasbenikov pri nas predstavil nov poletni hit z naslovom Brez skrbi.
Domen Jančič

Če skočiva na družbena omrežja – slišim, da vse urejate sami?
Objave urejam sam, prav tako pa sem do nedavnega tudi sam odgovarjal na vsa vprašanja. Sicer je danes sporočil čedalje več, tako da to vzame res veliko časa. Tako mi preprosto časovno več ne uspe odgovoriti na vse, čeprav bi si želel. Sicer pa imam ekipo za marketing, ki mi pomaga pri določenih stvareh.

Dobite tudi kakšna nespodobna povabila? Kako se odzovete takrat?
Hm, tega je bilo res veliko. Dekleta pošiljajo fotografije, me vabijo na zmenke, večerje, druženja ... Tu so tudi razne provokativne in gole slike, ki pa se mi zdijo neokusne, tako da se na takšne stvari ne odzivam. Če pa je kakšno kulturno sporočilo, se zahvalim za povabilo. No, odkar imam dekle, pa nespodobnih povabil skoraj ni. (smeh)

Katera je največja laž ali pa neumnost, ki ste jo slišali o sebi?
Kdaj pa kdaj se je mogoče slišalo, da sem gej, predvsem zaradi nekega stand up komika, ki me je omenjal in se norčeval na Youtubu. Zanimivo pa je, da so nekateri, predvsem mlajši, to takoj zagrabili kot resnico, čeprav nisem nikoli kazal teh nagnjenj. To se mi je zdelo res smešno. Neumnosti je bilo pa kar nekaj, sploh v medijih, kjer marsikdo verjame le naslovom, vsebine pa nato sploh ne prebere.

Večkrat ste dejali, da je za vas družina na prvem mestu. Morda se z vašo srčno izbranko Yvonne trudita tudi na tem področju, sploh ker ste pred kratkim postali stric?
Ker imava z Yvonne oba zelo rada otroke, se trudiva tudi pri tem. Sicer trenutno zaradi obveznosti še ne, prihodnje leto pa pride tudi to na vrsto ... Z veseljem bi se rada videla v vlogi kot starša, še posebno po tem, ko sem postal stric. Pa tudi star sem že trideset let, tako da bi bil že čas, kajne? No, Yvonne je zelo pomembna tudi poroka oziroma bi jo rada imela, zame pa ni toliko pomembna, tako da se še usklajujeva, ali najprej otrok in nato poroka ali nasprotno. Pa vendarle, tu se strinjava – najprej otrok, nato pa bova v miru razmislila.

Torej se utegne zgoditi, da boste prihodnje leto očka?
Če se bo po novem letu začelo delati na tem področju, potem verjetno da. Upajmo, da nama uspe. (smeh)

challe-salle
Priljubljeni glasbenik bi se rad preizkusil tudi v svetu filma.
Domen Jančič

Kako se je sploh rodila vajina ljubezen?
Zgodba gre takole: ukvarjal sem se s trgovino s športno prehrano in v Zagrebu smo imeli na sejmu Lepota in zdravje promocijo, tam pa je bila tudi Yvonne s svojo mamo in prijateljico. Po prvem srečanju in prijetnem pogovoru sem jih zvečer povabil na zabavo ... Ker je ona z Reke, jaz pa z Vrhnike, nisem računal na kaj več. Ampak čez čas sem jo vendarle povabil k sebi domov, nato pa se je po pogovorih, druženju začela ljubezen na daljavo. A ker sva ugotovila, da bi tako težko nadaljevala, se je Yvonne preselila k meni, v Slovenijo. Prav zato jo še bolj cenim, saj je zaradi mene pustila tako rekoč vse na Hrvaškem. To je resnično najlepša poteza ženske do zdaj!

Je še kakšna stvar, v kateri se še niste preizkusili, pa bi si želeli?
Zelo rad bi se preizkusil v kakšni filmski vlogi, v seriji ali v filmu. To je moja neizpolnjena želja, o čemer že dolgo sanjam. Če bo kakšna priložnost, jo bom zagotovo izkoristil.

»Zame je največji uspeh to, da me ljudje poslušajo v tako velikem številu ter da pridejo na moje koncerte.«