nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Talenti so bili prelomna točka v naši glasbeni zgodbi.

Alesh Maatko, 01.08.2023 18:06:29

Na Melodijah morja in sonca 2023 so mladeniči osvojili drugo mesto!

Delite na:
Talenti so bili prelomna točka v naši glasbeni zgodbi.
Dosedaj so se domači publiki predstavili s kar nekaj avtorskimi deli, in sicer so tu skladbe Julija, Dvignem te, Briga me, Bonita ter ne nazadnje še uspešnica Spomin, ki je nastala v sodelovanju z Modrijani. Aleks Cvetičanin

Booom! je mlada fantovska skupina, ki je začela ustvarjati leta 2020 in jo sestavljajo trije glasbeniki - Matevž Derenda, Luka Cvetičanin ter Patrik Mrak. Ime jim je nadel Jan Plestenjak, in sicer med snemanjem prvega singla. Ker so se mu fantje zdeli kot super junaki iz stripov, jim je predlagal ime Booom!



Začnimo najprej z Melodijami morja in sonca, kjer ste na koncu zasedli drugo mesto. Ste pričakovali takšen rezultat?

Nobenemu od nas se ni niti sanjalo o takem rezultatu, kaj šele, da bi bila zadeva do zadnjega izredno napeta. Absolutno privoščimo zmago Gregorju, ki je naš res dober prijatelj in izjemen glasbenik. Za nas je bil največji uspeh že to, da nam je uspelo priti na tak legendarni festival.

Seveda ob tem ne moremo mimo nagrade Danila Kocjančiča. Kaj vam pomeni to priznanje?

Mislimo, da je vsaj nam ta nagrada povedala vse. Skladba Portoroško sonce je namreč prvi projekt, ki smo se ga lotili popolnoma sami, od pisanja do produkcije. Dobiti nagrado, ki je poimenovana po takem izjemnem človeku, je izredna čast in smo neverjetno hvaležni, še sploh zato, ker je bilo na letošnjem festivalu res ogromno mladih izvajalcev, ki so si zaslužili to nagrado.


Morda ciljate tudi na druge slovenske festivale?

Definitivno razmišljamo, da bi se udeležili še kakšnega festivala, kot je EMA ali pa Popevka ... če napišemo pesem, ki bi bila ustrezna, seveda. Smo pa odprti za vse morebitne izzive in nove izkušnje.

Booom! - talenti
Fantje se zelo radi spomnijo šova Slovenija ima talent, kjer so lahko iz oddaje v oddajo spremljali Matevža Derendo, poleg tega pa so še nastopili skupaj.
Mediaspeed

Kje sicer ponavadi nastopate in kakšen repertoar izvajate?

Kjerkoli se ponudi možnost, odprti smo za vse nastope, ker se nam zdi, da se tako najbolj približamo naši publiki. Naslednji nastop, ki se ga izredno veselimo, je pa na KKŠ Summer fest - 12. avgusta, kjer bomo nastopili tik pred nastopom Joker Out in skupine S.A.R.S. Kar se tiče repertoarja, pa je odvisno od priložnosti, načeloma izvajamo avtorske komade ter priredbe znanih izvajalcev, kot so Harry Styles, Coldplay, Bryan Adams, The Weeknd in drugi.

Kakšna pa so pričakovanja publike?

Menimo, da trenutno publika še nima nobenih pričakovanj, zato pa smo veseli, ko jo lahko presenetimo. Vemo, da bodo sčasoma pričakovanja rasla, zato se trudimo, da sorazmerno dvigamo kvaliteto, kar tudi sami čutimo iz nastopa v nastop.

Matevž, ste sin Nuše Derenda. Vam morda to predstavlja kakšne ovire, saj so zaradi popularnosti vaše mame pričakovanja verjetno velika?!

Matevž: Lagal bi, če bi rekel, da nisem nikoli čutil vsaj malo pritiska. Ljudje vedno pričakujejo veliko, če si sin kakšne znane osebe. Mislim, da je pri nas to veliko večja ovira kot v tujini. Sem se pa s časom nehal ubadati s temi stvarmi. Ker ljudje bodo vedno govorili, pri nas večinoma negativne stvari. S tem se je pač treba sprijazniti.

Ob tem ni odveč, če se spomnimo prav na vaš skupni nastop z Nušo v Cankarjevem domu ... verjetno tudi za vas lepi spomini?

Absolutno se bo ta nastop zapisal med najlepše spomine. Hvaležni smo Nuši, ki nam je dala možnost, da nastopimo pred toliko ljudmi, skupaj z bendom in simfoničnim orkestrom ter s pesmijo, ki je izredno zahtevna, pa vendar smo jo izpeljali po najboljših močeh in prejeli bučen aplavz in stoječe ovacije. Take trenutke res težko pozabiš.

Si želite v bodoče še kakšen takšen nastop s katerim drugim izvajalcem?

Ogromno je izvajalcev, s katerimi bi nastopili v tandemu. Joker Out, Jan Plestenjak, Nina Pušlar ... to je le nekaj imen.

Kdo pa vam piše glasbo?

Glasbo trenutno pišemo ekskluzivno sami, smo pa v preteklosti sodelovali s producenti, kot sta Nace Jordan in Žan Serčič. Osnovo smo sicer vedno postavili sami, sedaj pa smo se sami podali po poti glasbene produkcije in pisanja.

Katero glasbo pa sami najraje poslušate?

Imamo zelo različne okuse. Luka rad posluša glasbo vseh obdobij, osemdeseta so mu zelo pri srcu. Posluša pa vse od Elvisa do Harryja Stylesa, Coldplaya. Matevž rad posluša glasbo iz petdesetih let, pa Michaela Jacksona in še veliko druge, Patrik pa rad posluša kontemporarne izvajalce, kot so Ed Sheeran, Niall Horan, Harry Styles in drugi. Seveda pa vsi delimo strast, ki jo vsak od nas ima do vsakega izvajalca, in ta strast nas pravzaprav združuje in ustvari zelo zanimivo glasbeno kombinacijo.

Kdo izmed vas je najbolj natančen ter kdo najbolj 'na izi'?

Težko je reči, kdo je kdo. Vsak od nas je natančen, ko mora biti, načeloma smo pa tudi vsi 'kr na easy', saj smo v srcu vsi trije Primorci.

Booom! - Melodije
Že ob prejetju nagrade Danila Kocjančiča smo bili vzhičeni in popolnoma presenečeni ter počaščeni. Doseženo drugo mesto pa je bila le še češnja na vrhu torti, pravijo Luka, Patrik in Matevž.
Mediaspeed

Se kdaj tudi skregate? Kako takrat pomirite strasti?

Mislimo, da se ravno ne kregamo ... pride pa do nesoglasij, kar je seveda normalno. Važno je le, da se takrat znamo pogovoriti vsi skupaj in dosežemo kompromis, ker smo v osnovi najboljši prijatelji, za tako prijateljstvo pa se je vredno potruditi, kajne?!

Kaj pa spomin na Slovenija ima talent?

Talenti so bili prelomna točka v naši glasbeni zgodbi. Imamo tako negativno kot pozitivno obarvane spomine, pa vendar se zelo radi spomnimo na talente in se skupaj nasmejemo.

Kako danes gledate na ta nastop?

Precej smo odrasli v tem kratkem času, vemo, kaj je šlo narobe, in na tem smo veliko delali in postali boljši izvajalci. V vseh nastopih najdemo tako dobre kot slabe plati, važno je le, da dobre plati odnesemo naprej v naslednje nastope, slabe pa analiziramo in popravimo.

Kaj vse pa vas veseli poleg glasbe?

Povezuje nas ljubezen do športa, filmov, glasbenih dokumentarcev, skupnih iger, vsak posebej pa ima tudi svoje hobije. Matevža veseli golf, Luko košarka in nogomet, Patrika pa pisanje knjig in branje.

Poletje je tudi čas dopustov, kam vse jo boste mahnili?

Kot glasbeniki nimamo ravno veliko časa za oddaljene kraje, ker nikoli ne veš, kdaj se pojavi nova priložnost za nastopanje, smo pa to poletje načeloma že porabili svoj čas za dopustovanje, saj se sedaj začne pravo delo, to je snemanje prihajajočega albuma.

Kaj pa nam pripravljate za jesen?

Jeseni lahko definitivno pričakujete novi singel, ki bo pokazal, za kakšen album sploh gre. Seveda bodo tudi jeseni novi nastopi, novi datumi ter veliko snemanja, pisanja. Zelo se veselimo vseh projektov, ki še prihajajo.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg