nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naša voditeljica: "ON je moj največji podpornik!"

kš, 27.07.2023 10:24:03

Teja je dinamična in karizmatična radijska voditeljica, ki nas navdušuje s svojo energijo in strastjo do glasbe in življenja nasploh. S svojim delom je pomembno prispevala k uspehu radia Best FM, ki bo kmalu praznoval svojo prvo obletnico. Skupaj z Nevo, Sašem, Nadjo in Majo se je usidrala v srca poslušalcev najbolj energičnega radia v Sloveniji.

Delite na:
Naša voditeljica: "ON je moj največji podpornik!"
Teja in Tomi - zaljubljena in srečna OI


Od svojih začetkov, ko je na novo odkrivala balkansko glasbeno sceno, do trenutnih izkušenj na radiu nas vodi skozi svojo edinstveno zgodbo. Spregovorila je o nepozabni otvoritvi radia, svojem osebnem slogu in kako ta vpliva na njen poklic, o glasbenih trendih in razvoju balkanske glasbe ter o tem, kako se je spoprijela z izzivi v prvem letu delovanja radia.

Teja Arlič
Teja Arlič - mlada, lepa in zagnana ...
Best FM

S svojim strastnim pristopom do dela in jasno vizijo o svoji prihodnosti nas je radijska voditeljica popeljala skozi svoj »best« svet.

Kot voditeljica na radiu Best FM, ki bo kmalu praznoval svojo prvo obletnico, kako bi opisali svoje izkušnje doslej in kateri trenutek se vam je v tem času najbolj vtisnil v spomin?

Ja, najbolj v spominu mi je definitivno ostala sama otvoritev radia. Vsi smo čakali 11. 11., da bo ura končno 11. Res so bili prisotni ‘živčki’, ampak ne znam opisati občutkov veselja, ko je radio končno zaživel. Vsi smo čakali ta dan. Na ta dan smo se pripravljali kar nekaj časa. Zato bi bilo čudno, če tega veselja ne bi bilo, saj je radio otrok ekipe Best FM in vedno bo, saj smo z njim od začetka.

Ekipa Best FM
Ekipa Best FM
Best FM

Best FM predvaja balkansko glasbo. Kako ste sami povezani s to glasbeno tradicijo in kateri izvajalec ali skupina je vaša najljubša?

Iskreno sem se s to zvrstjo glasbe povezala šele pri 15 letih, ko sem šla v srednjo šolo. Doma pred tem ‘Balkana’ nismo poslušali, razen Severine ipd. Jaz pa sem prišla v krog prijateljev, ki so mi predstavili balkansko glasbo, in od tedaj smo hodili samo na balkanske žurke. Zdaj imam zelo širok spekter nabora balkanske glasbe in res mi je všeč. Obožujem jo. Mi je pa od balkanskih izvajalcev najbolj všeč Nedeljko Bajič Baja in bi si ga želela spoznati. Bi si pa želela imeti tudi pogovor z damo, ki je brez dlake na jeziku, Jeleno Karleušo.

Kako Teja usklajuje svoj osebni slog z vlogo na radiu in kako njena vloga vpliva na njeno osebno živ
Kako Teja usklajuje svoj osebni slog z vlogo na radiu in kako njena vloga vpliva na njeno osebno življenje.
Best FM

Ali menite, da vaša fizična podoba (ste prava lepotica) vpliva na vašo kariero? Na kakšen način?

Joj, hvala za kompliment. Haha, ja, definitivno. Vsaka mlada punca je deležna veliko pozornosti.

Kako usklajujete svoj osebni slog z vlogo, ki jo imate na radiu? Ali se vam zdi, da je videz pomemben tudi za radijsko voditeljico?

Že od mladih nog sem športnica. V mlajših letih sem trenirala teakwando, kasneje pa sem se začela ukvarjati zgolj s fitnesom in pohodništvom. Videz je definitivno pomemben, ampak bolj kot to pa je pomembno, da se posameznik počuti dobro v svoji koži. In jaz definitivno se. Mislim pa, da ima bistveni pomen tukaj energija. Ljudje to čutijo.

teja-arlič
Teja Arlič
Best FM

Kako pomagate pri oblikovanju glasbenega programa na radijski postaji? Kako vam uspe ohraniti svež in zanimiv repertoar?

V bistvu za našo glasbeno playlisto skrbi naš glasbeni urednik Tomaž Čop. Mi samo uživamo ob best ritmih, plešemo in tu pa tam kaj povemo. Šalim se. Naša naloga je, da to glasbo čim bolj zanimivo prodamo. Pri tem črpamo iz sebe in svojih izkušenj v vsakdanjem življenju. Tako se poskušamo ljudem čim bolj približati.

V kateri smeri vidite razvoj balkanske glasbe v prihodnosti? Kakšne trende ali spremembe napovedujete?

Hmm, samo da pogledam v svojo čarobno kroglo (smeh).

Mislim, da bo še več trep glasbe in besedil o drogah, mercedesih in ženskah, ampak kmalu se bodo tudi ljudje tega naveličali in glasbeniki bodo poskušali posnemati stil 90. ali 80. let, kar se je že začelo dogajati. Bomo videli. Pustimo se presenetiti.

Kako ste se spopadli z izzivi v prvem letu dela na novi postaji?

Mislim, da je resnično resničen rek: Kjer je volja, tam je pot. Vsak dan je lažje. Vsak dan imamo več izkušenj. Poleg tega pa menim, da je bilo pred samim začetkom radia bistveno težje. Pripravljali so nas tudi na negativne komentarje, saj nismo vedeli, ali bodo ljudje v Sloveniji vzljubili to zvrst glasbe ali ne, zato smo bili pripravljeni tudi na najslabše. Pa seveda tega ni bilo. Ljudje so nas vzljubili, mi pa jim dajemo to, kar želijo.


Ali menite, da je vaša vloga radijske voditeljice vplivala tudi na vaše osebno življenje? Na kakšen način?

Seveda. Ko se mi zgodi kaj nenavadnega, smešnega, zanimivega, kar se mi vsakodnevno dogaja, že razmišljam, kako bi iz tega naredila zanimivo radijsko zgodbo. V bistvu ni služba, pač pa način življenja, razmišljanja, in to obožujem. Prinesla pa mi je tudi ogromno novih poznanstev, prijateljstev in novo družino, ekipo radia Best FM.

Poletni ritmi na radiu Best FM
Poletni ritmi na radiu Best FM
Best FM

Kot lepa in postavna ženska ste zagotovo vzor mnogim. Kako se spopadate s tem pritiskom in kakšen nasvet bi dali mladim dekletom, ki vas občudujejo in vam želijo slediti?

Iskreno se včasih sploh ne zavedam, koliko ljudi me posluša, spremlja, sledi. Potem pa nekaj povem v eter in dobim nazaj komentarje, odgovore kar na Instagram in sem vedno pozitivno presenečena. Ljudje so nas sprejeli za svoje. Ne bi rekla, da sem pod kakršnimkoli pritiskom, saj svoje delo resnično obožujem in ga opravljam s srcem. Vsem mladim puncam pa lahko rečem le, verjemite vase!

Ne zamudite
Ne zamudite!
Best fm

Približuje se veliki koncert - nam lahko zaupate kaj več?

To bo definitivno koncert, kot ga v Sloveniji še ni bilo.

Kateri ali katera izvajalka vam je najbolj všeč?

Mislim, da je ekipa naredila odličen izbor izvajalcev ob praznovanju prvega rojstnega dne. Seveda ima tukaj veliko vlogo naša šefica Ana Avdić, ona je ‘capo di banda’. Ne morem se odločiti za enega izvajalca, saj prav vsakega izmed njih komaj čakam, da ga vidim peti v Stožicah pred polno dvorano.

Boste imeli tudi vi kakšno vlogo na tem koncertu? Vas bomo morda videli na odru?

To pa boste videli 10. 11.

Kaj počnete, kadar niste za radijskim mikrofonom?

Veliko se ukvarjam s športom, berem knjige, trenutno predvsem študijsko gradivo. Največ časa pa preživim s prijatelji, ti me pri mojem delu zelo podpirajo in motivirajo. Moj največji podpornik pa je trenutno moj fant Tomi in družina.

teja-arlič
Teja je tudi zelo velika ljubiteljica živali
OI

Kje se vidite čez deset let?

Ja, definitivno si želim kariero narediti v medijskem svetu. Delo na radiu me osrečuje. To so moje otroške sanje. Si pa želim v prihodnosti ustvariti nekaj svojega.