sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Katarina Mala: »Ni me sram biti naravna«

A.M., 17.05.2023 18:30:48

Iskreno o glasbi in življenjskih spremembah!

Delite na:
Katarina Mala: »Ni me sram biti naravna«
Na račun pevkine roza oblekice je bilo polno smeha. Tomaž Levstek

Katarina Mala v svojem navihanem slogu nadaljuje glasbeno popotovanje. Po Kavici, ki je lani zajadrala na radijske valove, nam v mesecu ljubezni predstavlja novo udarno skladbo Vedno pravi čas (Furava življenje), ki v svojem bistvu nosi pomembno sporočilo – nikoli ni prepozno.

Socialni pop ali popularna glasba z navihanim besedilom, ki ga navdihuje vsakdanje življenje. Tako lahko opišemo slog simpatične umetnice Katarine Mala, ki nas je pred več kot desetimi leti osvojila s skladbo Ciao Ciao in to podkrepila s hiti, kot so Znucana, Kreditno sposobna, Moja soseda in številnimi drugimi. Vsekakor je med poslušalci zaslovela kot pevka, ki je sposobna še tako vsakdanjo situacijo spremeniti v pravi glasbeni hit in skladbo, ki si jo z nasmeškom lahko prepevamo vsi.

Življenjske spremembe

Z novo pesmijo Vedno pravi čas (Furava Življenje) nas opominja, da je vedno pravi čas za nove odločitve in vsakršne življenjske spremembe. »Vedno pravi čas je pesem, ki govori o simpatijah, za katere nikoli ni prepozno, da prerastejo v ljubezen. Čeprav je glede na besedilo popolnoma drugačna od vsega, kar sem izdajala do zdaj, premore tisto igrivost in drzno preprostost, ki jo želim ohranjati v svojih skladbah,« nam je zaupala Katarina Mala in dodala, da je pesem, ki jo je spisal Miha Guštin - Gušti (aranžma in produkcija pa sta bila zaupana slovenskemu pionirju plesne glasbe, JAMirku), vzljubila že po prvem poslušanju. Ob tem je priljubljena glasbenica priznala, da je sicer bilo pri njej kar nekaj življenjskih sprememb ter da se je iz vsake spremembe nekaj naučila in to vzela za dobro popotnico.

Ob pravem času

»Gušti mi je poslal prvo verzijo, kjer je prepeval le ob spremljavi kitare, in začutila sem, da je to to. Nato je JAMirko pesmi vdahnil popolnoma novo dušo in karakter, ki predstavlja v osnovi 'moj' zvok. Navdušena sem nad producentsko idejo saksofona in tudi nad uporabo piščali v drugi kitici,« razloži Katarina Mala. Gušti pravi, da se s Katarino poznata že kar nekaj časa in da mu je vedno bila zelo prijetna. »Tudi njeno glasbeno ustvarjanje sem spremljal z zanimanjem, saj je imela poseben in svojstven slog. Večkrat mi je v pogovoru navrgla, naj ji napišem kakšno skladbo, a nikoli nisem odgovoril z da ali ne, saj nočem obljubljati. Nato sem dobil idejo za skladbo in vedel sem, da ji je pisana na kožo. Poslal sem ji demo in čakal … čez nekaj dni se je oglasila. Očitno je bil pravi čas.«

katarina-mala
Nova skladba Katarine Mala ima znova globoko sporočilo. Po tem je priljubljena glasbenica tudi znana.
Sašo Radej

»Vedno je pravi čas za nove odločitve in vsakršne življenjske spremembe!«

Roza oblekica

Katarina Mala tudi tokratni glasbeni zgodbi prilaga igriv videospot, v katerem nastopa tudi Gušti. Video je zasnovan na ideji doma narejenega videa. Katarina sama pripravlja sceno, luči, izbira obleke in je videti, kot da je pravkar vstala. Pri ustvarjanju videozgodbe je tudi tokrat sodelovala s popolnoma uigrano ekipo: Ven Jemeršič kot režiser in idejni vodja, Vesna Mirtelj kot kostumografinja, ki ve, da si lahko pri Katarini Mala dovoli vse, in Empera Atrizz z dovršenim ličenjem in pričesko za piko na i. Kot smo izvedeli, je bilo snemanje tudi polno smeha, tokrat na račun roza obleke. »Oh, ta roza obleka. (smeh) Tako je posebna, da smo ji morali dati ime. No, tri, če smo natančni. Med pomirjanjem jo je Ven imenoval krof, z Vesno sva ji raje rekli cupcake … na koncu pa smo ji že vsi rekli kalamar,« je v smehu dejala glasbenica, ki nam je za konec zaupala, da zelo podpira videozgodbe, ki so čim bolj naravne. »Zelo rada snemam videospote, saj se mi zdi, da pride v ospredje moj igralski vidik. Nekako ni me sram biti naravna in pokazati namrščen obraz ali kakorkoli ... tako da, ja, zelo podpiram videozgodbe, ki so hkrati tudi pripovedovalne.«

Katarina2
Katarina Mala glasbeni zgodbi prilaga igriv videospot, v katerem tokrat nastopa tudi Gušti.
Tomaž Levstek

V videospotu lahko tokrat poleg Katarine Mala vidimo še dva pomembna gosta! Medtem ko eno od vlog prevzame kar Gušti sam, v vlogi spidermana nastopa tudi Katarinin sin Lukas.