stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

VIN DIESEL: »Ni pomembno, kako hiter si, preteklosti ne moreš ubežati«

Alesh Maatko, 18.06.2021 07:30:25

Legendarni igralec spregovoril o zakulisju Drzne sage, filmu Hitri in drzni 9!

Delite na:
VIN DIESEL: »Ni pomembno, kako hiter si, preteklosti ne moreš ubežati«
Napeta akcijska pustolovščina se dogaja po vsem svetu. Universal Pictures/Karantanija cinemas

Le kdo ne pozna zelo uspešne franšize Hitri in drzni, v kateri blesti 53-letni igralec Vin Diesel, ki je hiter in drzen tudi v devetem delu. Napeta akcijska pustolovščina se dogaja po vsem svetu – od Londona do Tokia, od Srednje Amerike do Edinburga ter od skrivnega bunkerja v Azerbajdžanu do razpadajočih ulic Tbilisija. Na tej poti se vračajo prijatelji, vrnili so se tudi stari sovražniki, zgodovina je napisana na novo in resnični pomen družine je na preizkušnji kot še nikoli do zdaj. Več o filmu in zakulisju snemanja pa je spregovoril Vin Diesel.

O zgodbi Hitri in drzni ... Dom Toretto (Vin Diesel) živi mirno življenje s svojo ženo Letty (Michelle Rodriguez) in njunim sinom, malim Brianom, a vesta, da se nevarnost skriva tik za njihovim mirnim obzorjem. Tokrat bo ta grožnja Doma prisilila, da se sooči z grehi svoje preteklosti, če bo želel rešiti tiste, ki jih ima najbolj rad. Njegova dirkaška ekipa se znova združi, da bi zaustavila svetovno pretresljiv zaplet, ki ga vodi eden najbolj izkušenih morilcev in izjemen dirkae - ki pa je obenem Domov brat Jakob (John Cena) ...

Hitri in drzni 9, Vin Diesel, Michelle Rodriguez
Dom Toretto (Vin Diesel) živi mirno življenje s svojo ženo Letty (Michelle Rodriguez), toda vesta, da se nevarnost skriva tik za njihovim mirnim obzorjem.
Giles Keyte/Universal Pictures

Kako pristopite k vsakemu novemu filmu?
Najprej pogledamo, kam smo v mitologiji prišli do zdaj, nato pa o filmu, ki ga snemamo (in običajno še o dveh filmih za njim) razmišljamo o trilogijah. Zato se vse, kar ustvarjamo, ne more odmakniti od tega, kar je podobno trilogiji. Ko na primer ustvarjamo F9, razmišljamo o naslednjem delu. Vedno gledamo naprej. Razmišljamo tudi o tem, kakšne različne akcije smo že ponudili in kako lahko v naslednji zgodbi kljubujemo vsem pričakovanjem. Ko razmišljamo o akcijskih sekvencah, nikoli ne pozabimo na mitologijo in zgodbo. Vedno si vzamemo veliko časa za razmišljanje o razvoju likov. Redko se namreč zgodi, da imajo liki, za katerimi ni stripov ali romanov, toliko epizodnih poglavij v svoji franšizi. In da ne bi preveč razglabljali o odgovoru, pomislimo in se vprašamo: »Česa še ne veste o teh likih, ki ste jih v zadnjih dveh desetletjih tako dobro spoznali?«

Kako pa ste zadovoljni, da lahko raziskujete del Domovega življenja z dodatkom Johna Jakoba Toretta?
Ko nekdo postane oče, si lahko predstavljate, da zagotovo razmišlja o svojem očetu. To počnejo podzavestno ali zavestno v upanju, da bodo razumeli, kakšna bo njihova očetovska vloga, da bi bili najboljši možni oče. Če se recimo vrnete v franšizo – v prvi film, je za lik odločilen dialog med Torrettom in Brianom O'Connorjem. Odkrijemo, da je v njegovi preteklosti nekaj, za kar ne dobimo veliko pojasnil, vendar vemo, da je v njegovi preteklosti zgodba, ki ga je spremenila. Kdo bi si mislil, da bomo dve desetletji pozneje razložili to zgodbo, ki je bila ključna v njegovem življenju in je za vedno spremenila njegovo osebnost. Hitri in drzni 9 to zagotovo počnejo.

Osrednja tema devetega filma bodo, kakopak pričakovano, hitri avtomobili.

Hitri in drzni 9, Vin Diesel, Nathalie Emmanuel
Akcijski kriminalni triler Hitri in drzni 9 bo v naših kinematografih na ogled od četrtka, 17. junija.
Giles Keyte/Universal Pictures

John Cena igra Jakoba. Zakaj ravno John?

Sem večkulturna oseba, zato bi lahko za mojega brata izbrali kogarkoli. Ko smo razvijali zgodbo, je bilo zelo zabavno, da smo se lahko vrnili v preteklost še pred prvim filmom. Ko smo se začeli ukvarjati s castingom, smo vedeli, da lahko vse skupaj poteka v različne smeri. Veliko je odličnih in nadarjenih igralcev, toda kdo bi bil primeren za igranje takšnega lika, ki mora v tem filmu res veliko narediti, saj gre za zelo intenzivno vlogo, hkrati pa je to naša skupna predstava o Torettu? Tri mesece pred snemanjem v Kaliforniji, preden smo odšli v London, sem nekako že bil v Domovem svetu, pripravljal sem se ter se vživel v igralčevo življenje. Ob tem se slišal, da si John Cena resnično želi dobiti priložnost za to vlogo. Sam sem bil že prej njegov oboževalec, sploh zaradi njegove delovne pripravljenosti. Obožujemo Johna Ceno!

Ob tem ne moremo niti mimo režiserja Justina Lina.
Kar sva z Justinom ustvarila v preteklih letih, je neprecenljivo. V predprodukciji porabimo veliko časa, še preden kdo dobi svoje strani ... in tako začrtamo mitologijo za več filmov. Morda Justin ni vedel, da se bo moral vrniti, ko sem mu to povedal pred petimi leti, vendar vem, da je odgovornost, da franšizi ali temu obdobju franšize, to je trilogiji 9 in dvema deloma 10 prinesemo epski in pričakovani finale. Nikogar drugega si ne bi mogel predstavljati na svetu. Zato sem začel načrtovati, še preden so bili posneti drugi filmi, da bi lahko z mano posnel finale tega obdobja mitologije.

Hitri in drzni 9, Vin Diesel, Justin Lin
Na režiserski stolček devetega dela se vrača režiser Justin Lin, ki je režiral tretji, četrti, peti in šesti del sage.
Giles Keyte/Universal Pictures

Kaj je bilo v konceptu privlačnega tako prepričljivo, da je prišlo do akcije?
Mislim, da gre za koncept sile, ki prihaja od drugje, kot iz motorja. In za idejo gibanja. Morda v filmu o superjunaku gre za neko silo, neki čar, ki ga nekdo ima. Tu uporabljamo bolj znanstveni pristop in privlačnost na dinamičen način. To je filmu dodalo dinamičen element, ki ga je Justin želel vključiti v film, zato sem zelo navdušen nad njegovim delom.

Je bilo streljanje vedno gonilna sila, tudi ko ste postajali večji in večji?
Za prvi film smo imeli le okrog 30 milijonov dolarjev. Vse je bilo praktično. To je 20 let pred tem, kje smo na področju filmske tehnologije. S časom so se studii začeli vse bolj zanašati na računalniško tehnologijo. Tako je postalo jasno, da je treba kampanjo za snemanje na terenu okrepiti. Če ste pripravljeni zapustiti studio in poiskati lokacije, kjer soglašajo s tem, da zaradi umetnosti dobesedno uničite njihov svet ... Če to lahko storite, je izkušnja v filmu toliko bolj izjemna. Mi smo se vsekakor borili za to praktičnost, vendar leta 2019, ko smo snemali film, še nismo vedeli, kaj se bo zgodilo pozneje. Nihče ni pričakoval, da bomo vse filme eno leto gledali s kavča, v izolaciji! In nihče ni mogel predvideti, da bodo gledalci hrepeneli po gledališki izkušnji, ki je edinstvena na svetu, in sploh ko si lahko ogledate film skupaj z občinstvom, ki je združeno ter navija in sodeluje kot eno v isti zgodbi. V tem je čar filma Hitri in drzni in ponosen sem na Universal, da je tako drzen v teh časih. Film Hitri in drzni 9 je posebna zgodba, ki jo je treba deliti z drugimi.