stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Xiaomi 14 - ko majhni postanejo največji!

Ivan Valtl, 27.03.2024 21:55:37

Pred nekaj dnevi sem zamenjal svoj pametni telefon za vsakodnevno uporabo iPhon 15 Pro Max in presedlal na novi Xiaomi 14. Moram priznati, da sem sprva mislil, da sem ugriznil več, kot bi lahko prežvečil, vendar sem se vseeno prepričal, da je ta nova naprava kitajskega proizvajalca dejansko kakovosten izdelek v vseh pogledih in da ga imam v nekaterih primerih celo raje kot svojega iPhona.

Delite na:
Xiaomi 14 - ko majhni postanejo največji!
Xiaomi 14 Ivan Valtl

Xiaomi 14: Kompaktna moč v svetu pametnih telefonov

V svetu pametnih telefonov, kjer velikost in zmogljivost pogosto hodita z roko v roki, Xiaomi predstavlja svoj najnovejši model – Xiaomi 14. Ta naprava ne prinaša le izboljšav v tehnološkem smislu, ampak tudi poudarja strateški premik znamke in tako postavlja Xiaomi 14 tako na vrh ponudbe znamke, ob boku z modelom Ultra, kar nakazuje na njegov pomen v premijskem segmentu.

xiaomi-14
Xiaomi 14
Ivan Valtl

Prijeten, ne pretežak … Ravno prav!

Xiaomi 14 ohranja dimenzije predhodnika z višino manj kot 153 mm in debelino 8,2 mm, kar zagotavlja, da je naprava prijetna za držanje in udobna za prenašanje. Teža 193 gramov napravo postavlja pod psihološko mejo 200 gramov in je le malenkost težje od modela Xiaomi 13, a še vedno dovolj lahko za vsakodnevno uporabo. Eleganten dizajn se nadaljuje z minimalističnim pristopom, ki ga Xiaomi ohranja že vrsto let, z majhnimi estetskimi prilagoditvami, ki napravo ohranjajo svežo in privlačno.

Zaslon in uporabniška izkušnja

Xiaomi 14 se ponaša z zaslonom OLED proizvajalca TCL, ki zdaj ponuja višjo ločljivost 1200p, kar pomeni izboljšano gostoto slikovnih pik na 460ppi. Dinamična frekvenca osveževanja do 120 Hz in izboljšana svetilnost do 3000 nitov na delih zaslona zagotavljata odlično vidljivost v vseh svetlobnih razmerah. Xiaomi je vložil trud tudi v optimizacijo programske opreme za enoročno uporabo, kar napravo dela še bolj prijazno do uporabnika.

Najbolj nas zanima fotografija!

Na področju fotografije Xiaomi 14 prinaša izboljšave s tremi 50-megapikselnimi kamerami, ki ponujajo raznolikost in kakovost v različnih pogojih. Glavna kamera, razvita v sodelovanju z Omnivisionom, ponuja izjemne lastnosti, kot so dinamični razpon od 10,5 do 13,5 EV in funkcijo DUAL ISO za izboljšano občutljivost pri šibki svetlobi. Ultraširokokotna in telefoto kamera še izboljšujeta fotografsko izkušnjo z ostrejšimi slikami in boljšim upravljanjem svetlobe.

Video in multimedijske zmogljivosti

Xiaomi 14 omogoča snemanje videoposnetkov do 8K pri 30 sličicah na sekundo, z izboljšano stabilizacijo in kakovostjo slike pri 4K pri 60 sličicah na sekundo. Napredne možnosti prilagajanja snemanja zvoka in izboljšana kakovost mikrofonov dopolnjujejo video zmogljivosti, kar Xiaomi 14 postavlja ob bok najboljšim napravam za multimedijsko produkcijo.

Zmogljivost in povezljivost

Poganja ga Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 z 12 GB RAM-a. Xiaomi 14 zagotavlja brezhibno delovanje v vseh scenarijih, od vsakodnevne uporabe do zahtevnih iger. Povezljivost ostaja na vrhuncu s podporo za 5G, WiFi 7, bluetooth 5.4 in NFC, kar zagotavlja, da bo Xiaomi 14 ostal relevanten tudi v prihajajočih letih.

In koliko zdrži baterija?!

Z baterijo zmogljivosti 4610 mAh Xiaomi 14 ponuja izboljšano avtonomijo, ki z lahkoto zdrži cel dan intenzivne uporabe. Hitro polnjenje z 90 W in podpora za brezžično polnjenje s 50 W zagotavljata, da bo naprava hitro pripravljena za nadaljnjo uporabo.

xiaomi-14
Xiaomi 14
Ivan Valtl

Programska oprema

Xiaomi 14 je prvi pametni telefon znamke, ki prihaja z Androidom 14 in novim vmesnikom HyperOS. Ta prinaša estetske in funkcionalne izboljšave, zmanjšuje število nepotrebnih aplikacij in optimizira prostor za shranjevanje, kar uporabnikom omogoča boljšo izkušnjo.

Vrhunec tehnološkega napredka

Xiaomi 14 združuje vrhunec tehnološkega napredka in dizajnerskega razmišljanja znamke Xiaomi. Z izboljšavami na področju dizajna, zaslona, fotografije, videa, zmogljivosti in avtonomije, Xiaomi 14 ponuja kompaktno, a izjemno močno napravo, ki bo zadovoljila potrebe tudi najzahtevnejših uporabnikov. Naprava pa nikakor ni poceni. Zanjo bo treba plačati skoraj 1.000 evrov. Dejansko je to razumljivo, saj odseva kakovost in zmogljivosti, ki ju Xiaomi 14 prinaša na trg, kar ga postavlja kot privlačno izbiro za tiste, ki iščejo vrhunsko tehnologijo v kompaktnem paketu …

xiaomi-14
Xiaomi 14
Ivan Valtl

Ko je v igri legendarna Leica

Ena izmed ključnih značilnosti, ki to napravo dviguje nad konkurenco, je sodelovanje z legendarnim proizvajalcem kamer Leica. To partnerstvo prinaša izjemno vrednost v fotografske zmogljivosti naprave, saj združuje Xiaomijevo tehnološko inovativnost z Leicino dediščino optične odličnosti. Glavna kamera, ki je plod tega sodelovanja, ponuja uporabnikom izboljšano kakovost slike, z izjemno ostrino, barvno natančnostjo in dinamičnim razponom, ki so značilnosti Leicinih objektivov. Ta sinergija ne samo izboljšuje splošno fotografsko izkušnjo, ampak postavlja Xiaomi 14 v sam vrh pametnih telefonov, ko gre za kakovost fotografiranja.

Resnično prinaša merljive izboljšave v fotografskih zmogljivostih, kar ljubiteljem fotografije omogoča, da ujamejo vsak trenutek z neprimerljivo kakovostjo … in ja, o tem sem se prepričal tudi sam.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg