IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Priljubljeni iMessage končno tudi na androidu?!

kš, 11.12.2023 14:36:42

Apple se sooča s svežim izzivom za svojo priljubljeno sporočilno storitev iMessage. Podjetje Beeper se namreč trudi omogočiti uporabo iMessage tudi na napravah Android.

Delite na:
Priljubljeni iMessage končno tudi na androidu?!
Beeper Beeper

Razvoj Beeperjeve tehnologije

Nedavno je ekipa Beeperja oznanila, da so našli način, kako omogočiti pošiljanje sporočil iMessage iz naprav Android brez uporabe posredniških strežnikov. Ta novica je pritegnila pozornost širše javnosti in sprožila odziv Appla. Beeper Mini, storitev, ki uporablja prilagojeno tehnologijo za povezovanje z iMessage prek Applove storitve potisnih obvestil, je bila osrednji del tega podviga.

Applov Odziv

Apple je hitro reagiral z izjavo, ki poudarja njihovo zavezo k varnosti in zasebnosti uporabnikov. Podjetje je izjavilo, da so sprejeli ukrepe za preprečevanje tehnik, ki izkoriščajo napačne pristopne podatke za dostop do iMessage. Ta odziv kaže na Applovo stalno zavezanost k zaščiti svojih storitev in uporabnikov pred potencialnimi varnostnimi tveganji.

beeper
Beeper
Beeper

Seveda predstavniki podjetja Beeper trdijo, da njihova metoda ne ogroža šifriranja ali zasebnosti uporabnikov, a Apple opozarja, da takšne trditve niso neodvisno preverjene. Poleg tega Apple izraža skrb, da takšne metode lahko omogočijo izpostavitev metapodatkov in povzročijo neželena sporočila ali napade z lažnimi sporočili.
Razprava se ne dotika le tehničnih in varnostnih vidikov, ampak tudi strateških odločitev Appla. Podjetje je večkrat zavrnilo idejo o prenosu iMessage na platformo Android, kar kaže na njihovo željo po ohranjanju ekskluzivnosti svoje storitve.

beeper
Beeper
Beeper

Kljub Applovim ukrepom, Beeper išče poti za obnovitev svoje storitve. Ustanovitelj Beeperja, Eric Migicovsky, je izrazil frustracije nad Applovimi ukrepi in predlaga možnost sodelovanja z Applom za dokazovanje varnosti Beeperjeve tehnologije. Vendar pa se zdi, da Apple vztraja pri svoji politiki in nadzoru nad iMessage.

Apple ostaja trden v svoji zavezi k varovanju svojega ekosistema in uporabnikov.