IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

AI Pin: Revolucionarni pametni telefon brez zaslona?!

kš, 21.11.2023 11:19:39

V sodobnem svetu tehnoloških inovacij je podjetje Humane predstavilo pionirski izdelek, imenovan AI Pin. Ta majhna, a zmogljiva naprava, ki se pritrdi na oblačila, je velik korak naprej v svetu prenosne tehnologije.

Delite na:
AI Pin: Revolucionarni pametni telefon brez zaslona?!
Koliko je ura? Ai Pin

Inovativni koncept brez zaslona

AI Pin, ki ga poganja Qualcommov čip in uporablja umetno inteligenco, je opremljen s pametno kamero in laserskim projektorjem. Zanimivo je, da naprava nima tradicionalnega zaslona. Namesto tega informacije projicira na roko uporabnika z uporabo varne zelene laserske diode. Ta pristop ponuja edinstveno alternativo zaslonom, ki smo jih vajeni pri pametnih telefonih in drugih prenosnih napravah.

Tehnične specifikacije

ff.png
Poenostavljeno?
ai Pin

AI Pin meri 44,5 x 47,5 mm in je debel 16,5 mm, s težo le 55 gramov. Opremljen je z ultraširokokotno kamero 13 MP, večjedrnim procesorjem Snapdragon, 4 GB RAM-a, 32 GB pomnilnika, in podporo za LTE, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 ter GPS. Naprava se upravlja z glasom in komunicira z uporabnikom prek osebnega zvočnika ali Bluetooth slušalk.

Enostavnost in funkcionalnost

Poleg projekcije informacij na roko, AI Pin omogoča klicanje, pošiljanje sporočil, pisanje in branje opomb, fotografiranje in celo spletno nakupovanje. Vključuje tudi napredne funkcije, kot je prepoznavanje hranilnih lastnosti hrane in prevajanje dialogov s pomočjo kloniranega glasu uporabnika. AI Pin se osredotoča na umetno inteligenco z uporabo operacijskega sistema Cosmos. Humane sodeluje z Microsoftom in OpenAI, pri čemer je Microsoft tudi investiral v podjetje.

Koliko pa stane “to čudo”?

Naprava, ki je na voljo od 16. novembra v ZDA, stane 699 USD (639 €). Paket vključuje različne dodatke, kot so USB-C kabel, dodatne baterije in polnilnik. Mesečna naročnina za storitve Humane v omrežju T-Mobile znaša 24 USD (21.92 €).

Odmik od tehnološke prevzetnosti?

Soustanovitelja Humane, Bethany Bongiorno in Imran Chaudhri, nekdanja zaposlena pri Applu, vidita AI Pin kot sredstvo za odmik od pretirane tehnološke prevzetosti. Naprava je namenjena tistim, ki želijo zmanjšati uporabo zaslona in se osredotočiti na bistvene funkcije. Kljub inovativnosti se AI Pin sooča z omejitvami, kot so nezmožnost brskanja po spletu ali uporabe socialnih medijev. Prav tako se poraja vprašanje zasebnosti, saj naprava deluje izključno z glasovnimi ukazi.
AI Pin odpira vrata novim možnostim v tehnologiji nosljivih naprav. Čeprav se morda še nismo pripravljeni popolnoma odreči tradicionalnim zaslonom, AI Pin ponuja inovativen vpogled v prihodnost, kjer tehnologija sodeluje z našim naravnim okoljem, ne da bi nas od nje odvračala.