IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Združeni za ureditev umetne inteligence

kš, 21.11.2023 10:48:15

Nemčija, Francija in Italija so podpisale pomemben dogovor za skupno regulacijo umetne inteligence (UI), kar je ključen korak za evropsko sodelovanje na tem hitro razvijajočem se področju.

Delite na:
Združeni za ureditev umetne inteligence
Kakšni bodo dogovori glede umetne inteligence? DI

Nemčija, Francija in Italija so se dogovorile o skupnem pristopu k regulaciji umetne inteligence (UI) v Evropski uniji. Ta dogovor, razkrit s strani agencije Reuters, je pomemben korak k usklajenemu delovanju v EU na področju UI.

Ključni del dogovora je usmerjen v prostovoljne zaveze za ponudnike UI, ne glede na njihovo velikost. Evropski parlament je predlagal strožji nadzor nad UI, zlasti za večje ponudnike, večinoma iz ZDA. Nemčija, Francija in Italija pa poudarjajo, da bi morali biti standardi preglednosti in ravnanja enaki za vse, da se ohrani zaupanje v varnost in etiko uporabe UI.

Čeprav sprva ni predvidenih sankcij za kršitve, je možnost uvedbe sistema kazni v prihodnosti. Dogovor poudarja, da bi morali biti fokus regulacije na uporabi UI, ne na tehnologiji sami.

V globalnem kontekstu države iščejo načine za izkoriščanje gospodarskih koristi UI, obenem pa se zavedajo potrebe po varnosti. Ta evropski dogovor odraža prizadevanja za skladno in varno napredovanje tehnologije UI.