sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Meta Krepi Varnost na Instagramu

Ivan Valtl, 04.08.2023 19:40:11

Instagram je nedavno objavil vrsto novih varnostnih ukrepov, ki jih uvaja, da bi se boril proti neprestanim valovom neželene pošte, s katerimi se uporabniki srečujejo prek njihovega sistema neposrednih sporočil. Po dolgem obdobju testiranja, ki se je začelo v juniju, je družabno omrežje Meta zdaj uradno uvedlo nove nastavitve, s katerimi preprečuje nadlegovanje neznanih uporabnikov.

Delite na:
Meta Krepi Varnost na Instagramu
Instagram Instagram

Nove nastavitve

Od danes naprej bodo lahko neznani uporabniki, tisti, ki jim ne sledimo, zahtevali klepet z nami prek enega samotnega sporočila z vabilom. To sporočilo bo vsebovalo le besedilo, s čimer bo preprečena možnost prejemanja neželenih fotografij, videoposnetkov ali glasovnih sporočil. Do sedaj je bilo mogoče pošiljati ponavljajoča se sporočila brez omejitev, kar je uporabnikom pogosto povzročalo obilo preglavic.

instagram
Instagram
Instagram

Kontrola prejemanja sporočil od uporabnikov, ki jih ne sledimo

Neznani uporabniki bodo lahko poslali eno samo sporočilo, ki ga lahko sprejmemo ali zavržemo. Če se odločimo za začetek pogovora, bo uporabnik, ki ni med našimi sledilci, lahko z nami komuniciral brez omejitev. Ta nova funkcija je del večjega paketa orodij, ki bodo pripomogla k večji varnosti uporabnikov družbenega omrežja Meta.

instagram logo

Cindy Southworth iz Instagrama je komentirala novo funkcionalnost: “Želimo, da se ljudje počutijo varne in da imajo nadzor nad situacijo, ko odpirajo sporočila. Zato preizkušamo nove funkcije, ki bodo uporabnikom preprečile prejemanje slik, videoposnetkov ali več sporočil od oseb, ki jim ne sledijo, dokler ne sprejmejo zahteve za komunikacijo.”

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg