nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

TEST, narejen nekje drugje ...

IV, 27.07.2023 12:04:41

Pri običajni recenziji naprav se osredotočamo na glavne izboljšave in primerjamo novo generacijo z njenim predhodnikom. Ponavadi se pogovarjamo o napredku čipov, manjših izboljšavah na področju fotografije, spremembah zaslona in večji bateriji. Toda tokrat je drugače. Naš pogled je usmerjen na najnovejši telefon Huawei, model nova 11 Pro, ki zvesto sledi svojim koreninam, kljub nekaj estetskim preobrazbam. Ta naprava je pripravljena na svoj debi, kjer bomo preučili njene izboljšave, posebnosti in možne pomanjkljivosti. Ali bo ta "večinoma nespremenjena duša" lahko prepričala uporabnike?

Delite na:
TEST, narejen nekje drugje ...
Huawei nova 11 Pro Ivan Valtl

Oblika

Kot smo že omenili, najbolj očitna sprememba pri Huawei nova 11 Pro se nanaša na hrbtno stran naprave. Huawei je tokrat šel korak dlje in se odločil za bolj prefinjen in manj opazen dizajn kamere v primerjavi s prejšnjo serijo. Ampak ... Naprava ima zdaj popolnoma drugačen dizajn, hrbtna stran telefona je zdaj izdelana iz usnja, ki je zaznamovan z graviranim vzorcem »nova«. Vsekakor gre za zanimivo in drzno potezo, ki bo uporabnikom všeč ali pa jo bodo sovražili ... Srednje poti tu najbrž ni. 

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

Kamera

Čeprav je na prvi pogled razlika med modeloma 11 Pro in 10 Pro minimalna, ne smemo pozabiti, da je bila že desetka izjemno zmogljiva. Pri modelu 11 Pro nas čaka edinstven sistem sprednje kamere, ki ponuja ultravisokoločljivo kamero s 60 MP. Ta sprednja kamera bo navdušila vse ljubitelje sebkov in jih verjetno pustila brez besed.

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

Na zadnji strani se je zgodila sprememba - 2 MP senzor globine je zdaj zamenjan z laserskim AF, ki je precej bolj učinkovit pri portretnih fotografijah od blizu. Ne smemo pozabiti tudi skromne ultravisokoločljive kamere z 8 MP, ki kljub manjši ločljivosti zaradi izboljšanega senzorja zagotavlja rezultate, ki prekašajo večino konkurentov. Glavna kamera s 50 MP, ki se je pri prejšnjem modelu izkazala kot močno orodje, se vrača v večini nespremenjena.

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

Zaslon in zmogljivost 

Podobno kot pri drugih lastnostih je tudi zaslon ostal v veliki meri nespremenjen. Še vedno se lahko pohvali z elegantnim 6,78-palčnim zaslonom OLED s frekvenco osveževanja 120 Hz, ki zagotavlja izjemno sliko.

Splet je preplavljen z govoricami, da bo Huawei do konca leta nadomestil čipe Snapdragon in ponovno vključil 5G v svoje naprave. A za zdaj so to le govorice. V praksi namreč ostaja Snapdragon 778G, ki morda ni vrhunska izbira, vendar še vedno predstavlja trdno konkurenco v srednjem cenovnem razredu.

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

Prav tako so bile izvedene spremembe v prostoru za shranjevanje. Osnovna različica zdaj ponuja več prostora, saj se namesto prejšnjih 128 GB začne pri 256 GB. Če vam to ni dovolj, je na voljo tudi različica s kar 512 GB prostora za shranjevanje.



Dodatne značilnosti

V notranjosti embalaže boste opazili nekaj majhnih, a ključnih sprememb. Medtem ko je prejšnji model, nova 10 Pro, v paketu ponujal 66W polnilni adapter, nova 11 Pro v škatlo prinaša močnejši 100W super hitri polnilnik. Paket še vedno vključuje priložen kabel in prozorni silikonski ovitek, ki ne ovira pogleda na elegantno hrbtno stran naprave.

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl



Zelena je barva poletja

Julij je ponovno tu, obdobje, ko se zberem z družino, sorodniki in najbližjimi. Lansko leto mi je na teh srečanjih družbo delal Xiaomi 12 Lite, letos pa sem se na počitnice odpravil s svojim novim zelenim sopotnikom. Huawei je zares izbral pravi trenutek za predstavitev nove, osvežujoče zelene barve, ki kar kliče po poletju. Ta naprava resnično pritegne poglede, saj so me vsi okrog spraševali, kaj držim v roki in kje lahko kupijo to napravo.

huawei, huaweinova11
Huawei nova 11 Pro
Ivan Valtl

In prav tako kot je Huawei nova 11 Pro zasijala v svoji novi barvi, tako je zasijal tudi domači Vršački Breg v vsej svoji lepoti in barvah. Huawei nova 11 Pro je več kot le telefon, je stilska naprava, ki povsod vzbuja pozornost in navdušenje. Njegova estetika in funkcionalnost sta kot ustvarjena za poletje, ki je pred nami. Tako se končuje naša zgodba s Huawei nova 11 Pro - telefonom, ki doda barvo v naša življenja in naše poletje naredi še svetlejše.