nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Nova, peta generacija Flip serije!

IV, 27.07.2023 10:06:00

Po letu dni čakanja in nenehnih napovedi je bila zložljiva senzacija Samsung Galaxy Z Flip 5 končno uradno predstavljena. Telefon, ki obeta, da bo v letu 2023 predstavljal vrhunec zložljive tehnologije z operacijskim sistemom Android, se lahko pohvali z vrsto strojnih izboljšav, svežimi funkcijami programske opreme in popolnoma novim dizajnom.

Delite na:
Nova, peta generacija Flip serije!
Samsung Galaxy Z Flip5 CU

Inovacije pri Zaslonu: Flex Window

Največja novost telefona Samsung Galaxy Z Flip 5 se skriva v izboljšanem zaslonu. Zunanji zaslon, nekoč znan kot “Cover Display”, se je preimenoval v “Flex Window” in se ponaša z izjemno povečano velikostjo. S 3,4 palca je skoraj dvakrat večji od 1,9-palčnega zaslona, ki ga je imel njegov predhodnik, Galaxy Z Flip 4.


Flex Window se poleg povečane velikosti ponaša tudi z novo obliko. V obliki, ki mnoge spominja na “mapo”, združuje pravokotnik z ukrivljenim zunanjim robom, ki omogoča prostor za namestitev dveh kamer. Po mnenju Samsunga ta rešitev omogoča simetrično obliko zadnje strani telefona, saj modul z dvema kamerama zapolnjuje preostali del površine.

Notranji Zaslon

V nasprotju z obsežnimi spremembami, ki jih je doživel zunanji zaslon, notranji zaslon ostaja skoraj nespremenjen v primerjavi z modelom iz leta 2022. Kljub večji velikosti se resolucija zaslona ne poveča bistveno. Notranji zaslon je 6,7-palčna OLED plošča s frekvenco osveževanja 120 HZ in ločljivostjo 1080p.

samsung-galaxy-z-flip5
Samsung Galaxy Z Flip5
CU

Kamere

Kamere Samsung Galaxy Z Flip 5 ostajajo v veliki meri nespremenjene v primerjavi s prejšnjim letom. Glavna kamera z 12 MP in ultra širokokotni objektiv z 12 MP ostajata nespremenjena, prav tako selfie kamera z 10 MP.

samsung-galaxy-z-flip5
Samsung Galaxy Z Flip5
CU

Snapdragon 8 Gen 2

Srce novega telefona predstavlja novi SoC Snapdragon 8 Gen 2, ki je skupen vsem letošnjim vrhunskim napravam z operacijskim sistemom Android. To je isti procesor, kot ga najdemo v Galaxy S23. Telefon se ponaša še z 8 GB RAM-a, 3700 mAh baterijo in 25W hitrim polnjenjem.

samsung-galaxy-z-flip5
Samsung Galaxy Z Flip5
CU

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 sta od 26. julija na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Galaxy Z Flip5 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.199 EUR, Galaxy Z Fold5 pa po priporočeni maloprodajni ceni 1.899 EUR.