zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zgovorni smaragdi vojvodinje Kate

K. K., Zvezde, 12.03.2018 18:01:04

Vojvodinja Kate in princ William sta na večeru, posvečenem baftam, navdušila s svojo navzočnostjo.

Delite na:
Zgovorni smaragdi vojvodinje Kate
Nakit z vdelanimi kolumbijskimi smaragdi in diamanti je vreden več kot milijon evrov, z njim pa je Kate izrazila podporo ženskam, ki so napovedale vojno spolnemu nadlegovanju. Revija Zvezde

Pred podelitvijo baft je bilo v zraku vprašanje, ali se bo noseča vojvodinja Kate pridružila ženskam v gibanju Zdaj je čas in prišla na slovesnost oblečena v črno. Vsem, ki vedo, da se člani kraljeve družine ne smejo javno opredeljevati v nobeni kočljivi ali politični zadevi, pa je bilo seveda jasno, da se Kate ne bo pridružila zvezdniškim igralkam, ki so s črno barvo obleke izrazile svojo vojno napoved spolnemu nadlegovanju in izkoriščanju.

kate 1 profi
Kate, ki je z mehko padajočo obleko poudarila nosečniški trebuh, pa je bila kraljevsko očarljiva.
Revija Zvezde

Za večer, ko so vse zvezdnice nosile črnino, je Kate oblekla temno zeleno obleko z okrasnim črnim pasom (je bil tudi to majhen izraz podpore igralkam?). Da se osebno pridružuje ženskam, ki ne bodo več dopuščale nasilja nad seboj, pa je na svoj način povedala z nakitom. K obleki je namreč nosila več kot milijon evrov vreden nakit z vdelanimi smaragdi. Zgodovina uči, da je bil smaragd talisman znamenitih osebnosti, kot sta bila Aleksander Veliki in Aristotel, ki so v njem videle simbol zmage in čistosti. Kate z dragocenim nakitom iz kolumbijskih smaragdov in diamantov je torej na svoj način izrekala podporo ženskam v črnih oblekah – česar kot članica kraljeve družine ni smela povedati z besedami, je izrazila na način, ki si ga lahko privoščijo le resnično bogate ženske. Pred vojvodinjo Kate so s smaragdi protestirale že zvezdnice Catherine Zeta-Jones, Zoë Kravitz in Debra Messing, ki so na podelitvi zlatih globusov nosile vpadljiv nakit s smaragdi.

Preberite tudi: Gojmirju Lešnjaku poškodba spremenila življenje. Kliknite TUKAJ!