stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Prihajajo nazaj, in to še bolj temačni

KŠ / STA, 15.09.2019 20:00:00

Britanska rock skupina The Cure bo po več kot desetih letih izdala nov album, ki naj bi izšel še letos. Album, ki ima trenutno še delovni naslov Live From the Moon, naj bi bil po besedah pevca Roberta Smitha eden od njihovih najtemačnejših do zdaj. Smith je pred kratkim izgubil starše in brata, kar je zelo zaznamovalo tudi nastajanje albuma.

Delite na:
Prihajajo nazaj, in to še bolj temačni
The Cure PR

Novi album, ki bo nasledil zadnjega iz leta 2008, 4:13 Dream, bo ovekovečil tudi 50. obletnico pristanka prve vesoljske odprave Apollo na Luni, njej bo posvečen tudi naslov albuma.

»V studiu smo imeli obešeno veliko Luno, naokrog so ležali tudi drugi rekviziti, povezani z vesoljem. Že od nekdaj sem astronom,« je pojasnil frontman skupine. Od 18. oktobra bo na voljo tudi dvojna jubilejna izdaja z naslovom The Cure 40 Live: Curaetion 25 + Anniversary, ki vsebuje posnetek koncerta s festivala Meltdown in koncerta ob 40-letnici zasedbe, ki so ga izvedli lani v londonskem Hyde parku.

Ob snemanju albuma in pripravi jubilejnega paketa so The Cure tudi koncertirali. Konec junija so nastopili na festivalu Glastonbury, na začetku avgusta pa so prvič po 27 letih imeli koncert na Škotskem, piše spletna glasbena revija Louder.

The Cure so bistveno prispevali k razvoju t. i. gotskega rocka, zlasti z albumom Pornography iz leta 1982, ki ga prežemajo temačni akordi in samomorilska besedila. Pozneje so zajadrali tudi v pop, na primer v uspešnici Friday I'm In Love.

Skupina je med drugim znana po tem, da njeni oboževalci po vsakem albumu in turneji ugibajo, ali bodo The Cure obstali. Tako je denimo Smith pred albumom leta 2008 dejal, da imajo material, a ne ve, ali bodo posneli album. Kmalu po izdaji albuma je Porl Thompson, poleg Smitha ustanovni član The Cure, zasedbo zapustil, da bi se posvetil slikarstvu. Smith pa je začel sodelovati s škotskimi punkerji Twilight Sad.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 36, 5. 9. 2019