stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Pokojni babici se je poklonil na poseben način

Nejc Simšič, 12.02.2020 08:00:40

Priljubljeni glasbenik je konec lanskega leta izgubil svojo babico, na katero je bil zelo navezan, zato ji zdaj posveča pesem in videospot z naslovom Angel.

Delite na:
Pokojni babici se je poklonil na poseben način
Zasuli so ga sporočili, da se jih je pesem močno dotaknila. anita rifelj

Novembra lani je glasbenik Gašper Rifelj izgubil svojo ljubo staro mamo, ki jo je ljubkovalno klical majka, s katero je odraščal in za katero pravi, da je bila njegova druga mama. »Skupaj s sestrami in starši smo živeli v isti hiši kot babica, bila mi je kot druga mama. Poleg staršev me je vzgojila v človeka, kakršen sem danes. Hvaležen sem, da sem jo imel ob sebi skoraj 30 let, da sva vedno imela zelo trden in lep odnos. Ker smo živeli na kmetiji, sva veliko kmečkih opravil opravljala skupaj, veliko me je naučila, predvsem to, da je ne glede na to, kar me v življenju doleti, pomembno, da ostanem pošten in dobrega srca. Njena modrost in nauk, ki mi bo ostal v spominu za vse življenje, saj mi ga je velikokrat povedala, je: 'Če ljudem ne moreš pomagati, jim tudi škoditi ni treba!' Tega se držim, odkar pomnim,« je priznal Gašper.

gašper-rifelj
Priljubljeni pevec se je pokojni babici poklonil na zelo lep način.
anita rifelj

SLOVO Z BALADO
Postavni Novomeščan Gašper Rifelj je po babičini smrti čutil, da mu bo lažje, če bo ustvarjal. Tako je nastala skladba Angel, ki jo je izdal na babičin 92. rojstni dan, in sicer kot večni spomin na zlato staro mamo, ki jo je klical majka.

gašper-rifelj
Pevec z ekipo končuje svoj prvi album, ki bo izšel v začetku aprila.
Anita Rifelj

»Takoj po izidu so me ljudje zasuli s sporočili, da se jih je pesem dotaknila, predvsem tisti, ki so se že znašli v enakem položaju. Predvsem si želim, da bo pesem lep spomin na vse ljudi, ki so bili nekoč z nami, da verjamemo v to, da nas pravzaprav nikoli ne zapustijo, postanejo le angeli na nebu,« je še povedal Gašper, ki te dni s svojo ekipo končuje svoj prvi album, ki bo izšel v začetku aprila. »Dolgo sem čakal na pravi trenutek in zdaj vem, da je prišel. Komaj čakam, da bom lahko predstavil prvi samostojni album, na katerem zadnje čase delam s preverjeno ekipo, s katero smo v projekt izlili srce in dušo,« je o prihajajočem albumu povedal Gašper.

gašper-rifelj
Gašper je za čudovito balado Angel posnel tudi videospot.
anita rifelj

ZADAL SI JE VELIK IZZIV
Po delovnem decembru, ko je imel poleg glasbenih nastopov več kot 15 predstav muzikala Ljubezenske prevare in družinskega muzikala Madagascar, v katerih igra, je glasbenik pred kratkim začel še en projekt. V Novem mestu in Šentjerneju je namreč odprl pevski studio, v katerem poučuje solopetje vse generacije. »Pevski studio je bil že nekaj časa moja velika želja, ki sem si jo pred kratkim uresničil. Vesel sem, da lahko svoje izkušnje in znanje, ki sem jih pridobil v vseh letih, delim z ljudmi. Verjamem, da je petje čudovita terapija za vsakogar od nas in da se ga lahko znotraj svojih zmožnosti vsak nauči. Novo leto sem začel z izidom zelo osebne skladbe. Ob tej priložnosti vsem želim srečno, zdravo in ustvarjalno leto 2020. Naj bo to čudovito leto za vse nas,« je še povedal Rifelj.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 4, 23.1.2020