stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Po skoraj desetletju se vrača na male zaslone!

Sonja Javornik, 06.09.2019 20:00:00

Ekskluzivno smo izvedeli, da se nekoč najbolj zapeljiva vremenarka Danica Lovenjak vrača na male zaslone. Na TV3 bo vodila oddajo, ki bo ob koncih tedna namesto politične oddaje Faktor na podoben način komentirala dogajanje na zvezdniški sceni.

Delite na:
Po skoraj desetletju se vrača na male zaslone!
- osebni arhiv

»Res je, na TV3 za jesen pripravljamo veliko programskih novosti in ena od teh je oddaja z voditeljico Danico Lovenjak, ki se tako vrača na male zaslone. Oddaja bo na sporedu v istem terminu, kot je oddaja Faktor, ob petkih, sobotah in nedeljah, saj bo šlo za podobno zasnovo, le da bo Danica z dvema sogovornikoma, ki ju bo izbrala glede na temo, komentirala dogajanje na zvezdniškem prizorišču. Namesto ponovitve Faktorja bodo torej od sredine septembra gledalci lahko gledali oddajo iz zvezdnega zakulisja,« so potrdili na TV3.

Danica je bila v rodnem Prekmurju medijska zvezda, še preden je prišla v Ljubljano študirat. Takoj po prihodu na univerzo je navezala stik z uredništvom takratne oddaje E+ na Kanalu A, kjer so kmalu ustvarili rubriko posebej zanjo: Danica je imela zapeljivo obarvane prispevke, ki so hitro postali zelo odmevni, tudi po zaslugi njene privlačne zunanjosti.

Po koncu oddaje E+ je ostala v ekipi oddaje Svet na Kanalu A, kjer je nekaj časa vodila vremenske napovedi. Zanimivo je, da je v napovedih govorila tudi o setvenem koledarju in horoskopu, kar lahko danes slišite v napovedih, ki ju na TV3 vodita Ines Korošec in Monika Zorčič.

Po odhodu s Kanala A je Danica dokončala študij na FDV, postala vplivnica in novinarka za različne medije. Zadnja leta se je torej bolj fotografirala kot snemala, pred kamere pa se vrača po skoraj desetletju.

»Danica je v zadnjem desetletju za različne tiskane medije poročala o dogajanju na pop kulturni sceni, zato je brez dvoma zelo primerna kandidatka za voditeljico oddaje o tem, ali pri nas sploh imamo zvezde, kakšni so zvezdniški zaslužki, kdo je v zadnjem času poskrbel za največji škandal … Ker se aktivno udeležuje različnih dogodkov in kulturnih prireditev, ima dober vpogled v družabno sceno. Že kot najstnica je bila brez dlake na jeziku, ko je v svoji prvi rubriki za večjo televizijo govorila o tematikah, povezanih s spolnostjo. Še vedno ne skriva svojega mnenja o aktualnem dogajanju med zvezdniki, zato smo prepričani, da bo že njen prispevek k oddaji izjemno zanimiv. Ob tem se seveda zanašamo, da bodo tudi zanimivi gostje v vlogi sogovorcev brez dlake na jeziku govorili o tem, kje je kdo zafrknil in kaj je v resnici velik dosežek v pop kulturi,« še pravijo na TV3.

Bo Danica bolj zanimiva kot Zadnja beseda?

Čeprav na TV3 pravijo, da gre za podobno zasnovo kot pri oddaji Faktor, ki se posveča predvsem političnim temam, bi lahko oddajo, ki komentira dogajanje na pop in kulturni sceni, primerjali z Zadnjo besedo, ki smo jo spomladi gledali na TVS. Tam so sicer izbrali štiri zelo zanimive ženske (Valentino Smej Novak, Mileno Miklavčič, Polono Vetrih, Katarino Kresal), ki pa so žal preveč previdne, da bi bila oddaja zanimivejša od običajnega ženskega klepeta ob kavi. Zato upamo, da bo Danica Lovenjak s svojimi komentatorji prinesla na male zaslone bolj sočne, zabavne, izzivalne pogovore in dokazala, da ni treba biti žaljiv in nesramen, da si zanimiv. 

Sredi septembra se na male zaslone z oddajo o pop sceni vrača Danica Lovenjak.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 35, 29. 8. 2019