pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Pohvalila je novo Betty

M.Š., 05.09.2019 11:00:00

Igralka Ana María Orozco, ki je konec devetdesetih prva upodobila slovito TV-junakinjo Betty, je javno pohvalila mlado igralko Elyfer Torres, ki igra v najnovejši Telemundovi priredbi Betty v New Yorku.

Delite na:
Pohvalila je novo Betty
Elyfer Torres, Betty en NY promo

Ana María Orozco se je v letih 1999–2001 odlično znašla v Grdi rački, kot Beatriz Aurora Pinzón Solano, krajše Betty, bistro dekle, a precej podpovprečnega videza, ki ji nepričakovano uspe v svetu mode, najde pravo ljubezen in šele na koncu doživi tudi fizično preobrazbo.

34-tele-betty-2-Elyfer Torres-manjsa.jpg
Elyfer Torres
promo

Letos, skoraj 20 let pozneje, je Telemundo posnel sodobno priredbo, v kateri je naslovno vlogo sprejela 22-letna Elyfer Torres. Orozcova je ob tem dejala: »Videla sem napovednik in nekaj prizorov iz nove serije in moram priznati, da sem čisto navdušena. Všeč mi je glavna igralka in tudi to, kako je upodobila Betty. Seveda je vsaka igralka, ki se je znašla v tej vlogi, liku dodala nekaj svojega in prav zaradi tega so vse Betty, ki so jih posneli po svetu, tako drugačne in toliko bolj zanimive.«

34-tele-betty-4-orozco-manjsa.jpg
Ana Maria Orozco, Yo soy Betty, la fea
promo

Danes 46-letna kolumbijska igralka se je spomnila izvirnika, v katerem je zaigrala s Jorgejem Enriquejem Abellom, ki je odigral lik Armanda Mendoze. »Prav nobeden izmed nas ni pričakoval tako neverjetnega uspeha.« Spomnimo, Grdo račko so leta 1999 posneli kot enega od vzporednih projektov na televiziji RCN (scenarij je napisal Fernando Gaitan) s precej neznanimi igralci, majhnim studiem in zelo omejenimi finančnimi sredstvi. A že po nekaj epizodah je postalo jasno, da je zgodba o grdi rački, ki zmore v bleščečem svetu mode kljub podpovprečni zunanjosti, a vendar z izjemno nadarjenostjo, znanjem in sočutjem doseči nemogoče in celo najti pravo ljubezen, prava formula za uspeh.

34-tele-betty-3-orozco.jpg
Ana Maria Orozco, Yo soy Betty la fea
promo

Neverjetni rekordi gledanosti in vsesplošna priljubljenost tako telenovele kot glavnih igralcev v Kolumbiji so se nadaljevali tudi po vsem svetu. Grda račka namreč velja za najbolj znano latinsko telenovelo v zgodovini, predvajali so jo v več kot 180 državah (tudi pri nas), na zahtevo gledalcev tudi večkrat. Prav tako velja tudi za največjo rekorderko med TV-priredbami – nastale so med drugimi tudi v Mehiki, Nemčiji, Belgiji, na Poljskem, tudi na Hrvaškem in seveda v ZDA, kjer je v vlogi glavne protagonistke kar štiri sezone blestela America Ferrera.

34-tele-betty-5-angelicavale.jpg
Angélica Vale, La fea más bella
promo

Betty je izobražena, tekoče govori angleško in francosko ter ima diplomo iz ekonomije. Čeprav ima ogromno in zavidanja vrednega znanja, njen zunanji videz ne obeta preveč. Po dolgem, neuspešnem iskanju primerne službe se prijavi za mesto tajnice v podjetju Eco Moda, ki se ukvarja z modo. A mesto tajnice pripade Patricii, ki je veliko lepša in tudi najboljša prijateljica predsednikove zaročenke Marcele Valencia. Armando Mendoza je predsednik Eco Mode – inteligenten, čeden in izobražen mlad mož z eno napako: je nepoboljšljiv ženskar.

34-tele-betty-6-americaferrera.jpg
Ugly Betty, America Ferrera
promo

Ko izve, da so mu za osebno tajnico izbrali Marcelino prijateljico, se odloči, da jo bo odpustil in zaposlil grdo Betty. Razlog je več kot očiten – Patricia bo vseskozi na tekočem glede njegovega gibanja, zato bo lahko vse informacije prenesla naprej Marceli. Na Marcelino ugovarjanje zadrži tudi Patricio, Betty pa dodeli zakotno pisarno, saj noče izpostavljati njenega videza. Betty se kmalu prelevi v Armandovo desno roko, saj ga očara s svojo iznajdljivostjo in znanjem. Betty se tudi zaljubi v svojega nadrejenega. Zaposleni v Eco Modi pa niso ravo zadovoljni z izbiro grde tajnice in Armandovim navdušenjem nad Betty. Na koncu zgodbe Betty vsem postreže s presenečenjem, ko s pomočjo znanega modela spremeni svoj videz.

34-tele-betty-7-nedajsenina.jpg
Ne daj se, Nina! Lana Gojak
promo

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 34, 22. 8. 2019