stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Milenka Težak o sinu Andreju: Rada ga pocrkljam, ker je dober človek!

Andreja Comino, Zvezde, 17.04.2019 09:01:23

Kuharji v šovu MasterChef pridno vrtijo kuhalnice in ustvarjajo svoje mojstrovine, ki bodisi navdušijo žirijo ali pa jo spravijo v obup. Vsako oddajo posebej pa zavzeto gleda tudi 63-letna Ljubljančanka Milenka Težak, saj v njej moči meri njen 42-letni sin Andrej Težak - Tešky.

Delite na:
Milenka Težak o sinu Andreju: Rada ga pocrkljam, ker je dober človek!
Milenka Težak je ponosna na sina Andreja Težaka - Teškyja, ki je odličen športnik, stand up komik, zdaj pa tudi kuhar. Revija Zvezde

Posebej za Zvezde nam je zaupala, kako je sprejela sinovo pojavljanje v šovu, pa še kopico stvari, ki se jih ta neustrašni mladenič loteva – od vegetarijanstva, stand upa, ekstremnega teka, lezenja v hribe …

»Andrej je bil že od malega sila zvedav in radoveden otrok. O vsaki stvari je imel vedno svoje mnenje. Ni se pustil ukalupiti in je vedno rad poskušal kaj novega, četudi nama z možem ni bilo vedno vse prav, vendar sva vedela, da nikomur noče nič žalega,« iskreno začne svojo pripoved Milenka Težak in doda, da imata z možem poleg sina še hčerko, ki ju je že razveselila s tremi vnuki. Vsi se podpirajo in se dobro razumejo. Andrej pa je tisti, ki v družini odpira vedno nova poglavja.

foto 2.jpg
Andrej Težak - Tešky na festivalih stand upa Panč nosi suknjiče in frake, ki mu jih posebej za to priložnost sešije mama.
Revija Zvezde

Pomembno je slediti svojemu srcu

Mladenič se je že zelo zgodaj podal na svojo pot. Pod vzdevkom Tešky je začel graditi svojo kariero stand up komika, čeprav je, ne boste verjeli, študiral obramboslovje. »Bil je priden študent, ki je naredil vse izpite, do konca študija mu manjka le diploma. Z možem sva ga poskušala prepričati, naj jo spravi skupaj in konča študij, vendar je ostal neomajen. Dejal nama je, da ne namerava delovati in si ustvarjati kariere na področju obramboslovja. Namesto tega se je v Ameriki vpisal na šolo za stand up komike. Na tem področju se je zelo znašel, si nabral veliko znanja in zdaj to tudi poučuje,« pripoveduje Milenka, ki je po poklicu šivilja in je dolga leta delala kot mojstrica za gledališke kostume. Ni je stvari, ki je ne bi znala sešiti. Njeno spretnost ceni tudi njen sin, ki se na premierah festivala stand up Panč vedno pojavlja v zelo opaznih suknjičih in frakih, ki mu jih sama skrbno sešije.

foto 3.jpg
Tešky se dobro znajde tako na odru kot tudi za štedilnikom.
Revija Zvezde

Idila na deželi

»Všeč mi je, ker od nekdaj sledi svojemu srcu in se ukvarja s stvarmi, ki ga veselijo. Ne samo stand upa, kjer je oral ledino, temveč tudi teka. Velikokrat sva ga šla z možem gledat na tekme, podpirala sva ga tudi, ko se je odločil prehoditi slovenske hribe, biti dobrodelen in s smehom pomagati ljudem, ki jih je usoda prikrajšala za marsikaj,« ponosno pravi. Zadovoljna je tudi, da ostaja Andrej zvest domačim dolenjskim koreninam. Milenka prihaja z Muljave, rodnega kraja Josipa Jurčiča, Andrej pa si je pred časom na domačiji njene pokojne mame uredil svoj dom. Imajo pa tudi kopico domačih živali (od koz, pujskov, zajcev …), za katere skupaj skrbijo. Komik se v naravi dobro počuti, saj se spočije od mestnega vrveža in nastopov, ko je ves čas med ljudmi. Potrebuje tudi čas zase, za razmišljanje o novih skečih, idejah za nastope in kaj bi lahko še novega ponudil ljubiteljem smeha.

andrej tezak tesky 21.JPG
Andrej Težak - Tešky je znan tudi kot dobrodelnik, ...
Revija Zvezde

Spreten tudi s kuhalnico

Milenka je bila malo presenečena, ko ji je sin povedal, da so ga povabili v kuharski šov, saj je do njegovega pojavljanja v javnosti še vedno malce zadržana. Navrgel ji je, da so ga povabili tudi zato, ker je precej znan obraz. »Nikoli ga nisem posebej učila kuhati, vendar nas vse preseneča s tem, kako dobro kuha. Odlično pripravlja vse stvari, še posebno dobre pa so njegove juhe. Kar sline se mi pocedijo, ko pomislim na to, kako okusno bučno juho pripravi. Pa tudi sladice mu gredo dobro od rok,« ga pohvali.

foto 4.jpg
... ki je za svoj prispevek prejel tudi nagrade. Lani celo žaromet.
Revija Zvezde

Andrej je zelo zaposlen, zato domače bolj redko povabi na kosilo, a ko se to zgodi, so vsi zadovoljni. Velikokrat pa njegove dobrote okušajo mimogrede, ko skuha zase, pa ostane še kaj za domače. Mama je lepo sprejela tudi dejstvo, da je njen sin vegetarijanec. Imela pa je malo pomislekov, kako bo s tem opravil v oddaji, če bodo od njega pričakovali, da pripravlja tudi meso. »Vegetarijanstvo je njegova odločitev, ki jo, seveda, podpiram in spoštujem. Ko ga povabim na kosilo, se potrudim in zanj pripravim vegetarijanske jedi,« še pove skrbna mama, ki uživa, kadar doma zbere vso družino. Po tihem si želi, da bi Andrej našel kakšno dobro dekle, da bi končno tudi on okušal družinsko življenje. Druge stvari mu gredo od rok več kot dobro. »Želim si, da bi dobil partnerico, ki bi z njim znala ustvarjati,« sklene svojo pripoved.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 15, 10. 4. 2019.