stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Luka Basi v elementu: dekletoma je izpolnil sanje

L. P., Zvezde, 04.12.2018 18:01:02

Devetnajsti november je bil za dve bralki Zvezd, Moniko Lašič iz Ormoža in Darjo Škvorc iz Kamnika, dan, ki ga bosta v lepem spominu gotovo ohranili še kar nekaj časa – v nagradni igri naše revije sta si namreč prislužili prav posebno doživetje, kosilo z vse bolj zaželenim pevcem Luko Basijem.

Delite na:
Luka Basi v elementu: dekletoma je izpolnil sanje
Monika Lašič se je v Lukovo glasbo zaljubila, ko je prvič slišala njegovo pesem Moja. Mare Vavpotič

Ker sta Monika in Darja obe Lukovi veliki oboževalki, je bila sreča ob osvojeni nagradi toliko večja – še bolj pa navdušenje, ko ju je v restavraciji Element tudi v resnici presenetil Luka, ki se je srečanja s poslušalkama ravno tako zelo razveselil.

»Ne vem, kako bom jedla poleg tebe, kar roke se mi tresejo,« je evforijo ob srečanju z vzornikom opisala Monika, ki je na kosilo s pevcem pripeljala brata Alena. Vneta spremljevalka Lukove kariere je od februarja in od takrat se je že udeležila številnih njegovih koncertov, vse pa se je začelo, ko je slišala, kako si njene sošolke popevajo skladbo Moja.

luka7.jpg
Moniko je na srečanje z Luko spremljal brat Alen, Darjo pa mož Marjan.
Mare Vavpotič

»Pesem sem takoj poiskala na YouTubu in ostala brez besed,« je povedala šestnajstletnica, ki trenutno hodi v drugi letnik kozmetične srednje šole. Darja pa se je pohvalila, da je Lukova oboževalka že vse od začetka. »Navdušil me je sin, ki bi pravzaprav moral biti danes tukaj z mano, a ni pravočasno končal šole, zato me spremlja mož Marjan,« je dejala. Marjan je bil tudi tisti, ki ji je na poti v Ljubljano, ko se je rahlo živčna zaradi bližajočega se srečanja s pevcem spraševala, kako bodo tako različni ljudje na kupu našli primerno temo za pogovor, dejal, da se teme za debato vedno najdejo.

luka2.jpg
Darja Škvorc iz Kamnika je Lukova oboževalka postala, ko ga je začel poslušati njen sin.
Mare Vavpotič

In res so popoldne obarvale številne zanimive razprave, od komentiranja vremenskih razmer in turizma v prestolnici, »špricanja« šole, najstniških grehov, kot je prvo okušanje alkohola, pa do potovanj, Luka se je namreč le pred nekaj tedni vrnil iz Budimpešte, kjer je preživel podaljšani vikend. Ko so se vsi prisotni dodobra sprostili, pa ni manjkalo ne šal ne smeha.

luka10.jpg
Za kulinarično razvajanje gostov so poskrbeli v restavraciji Element.
Mare Vavpotič

Ob dobrotah, s katerimi so zbrane razvajali kuharji restavracije Element, je skupinski zmenek kar prehitro minil – kot se spodobi, so ga zaokrožili skupinsko fotografiranje in objemi, Monika pa je Luko ob slovesu presenetila tudi z darilcem. »Se vidimo na naslednjem koncertu!« se je od deklet prijazno poslovil Luka, Darji in Marjanu pa dejal še, da upa, da naslednjič spozna tudi njunega sina. Gotovo druženje, ki bi ga veljalo ponoviti!

Objavljeno v reviji Zvezde št. 48, 28. 11. 2018.