Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ko je Gisele prvič postala mama, je doživela šok.

T. J., 20.08.2019 09:00:00

Zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady, ki je pred nekaj dnevi praznoval 42. rojstni dan, in brazilska manekenka Gisele Bündchen sta se spoznala in zaljubila na zmenku na slepo, ki ga je organiziral njun skupni prijatelj. Čeprav so se kmalu zatem nad njunim razmerjem začeli zgrinjati temni oblaki, saj je Tom pričakoval otroka z drugo žensko, sta s skupnimi močmi prebrodila težke čase, se poročila in si ustvarila družino.

Delite na:
Ko je Gisele prvič postala mama, je doživela šok.
Toma in Gisele je ob koncu leta 2006 združil skupni prijatelj. Profimedia

»Spoznala sva se prek skupnega prijatelja. V trenutku, ko sem ga zagledala in se je nasmehnil, sem pomislila, da je to najlepši in najbolj karizmatičen nasmeh, kar sem jih kdaj videla! Usedla sva in se zapletla v pogovor, ki je trajal tri ure. Za božič bi morala iti domov, a preprosto nisem želela oditi. Poznate tisti občutek, ko vam preprosto nič ni dovolj? Od najinega prvega srečanja ni minil niti en dan, ki bi ga preživela brez pogovora,« je 38-letna vrhunska brazilska manekenka in igralka Gisele Bündchen opisala prvo srečanje z moškim, ki je pozneje postal njen mož.

Gre za 42-letnega igralca ameriškega nogometa Toma Bradyja, zvezdnika moštva New England Patriots in edinega igralca v zgodovini ameriškega nogometa, ki se lahko pohvali s kar šestimi naslovi prvaka lige NFL. Gisele je še dodala, da v tistem obdobju ni iskala moškega za resno razmerje, a čarom 193 centimetrov visokega in 102 kilograma težkega športnika se preprosto ni mogla upreti.

Spoprijela sta se z velikim izzivom

»Od nekdaj sem bila v resnih razmerjih, a šele takrat, ko sem bila sama, sem se začela učiti nekaterih stvari o sebi, v čemer sem resnično uživala. Toda nekaterih stvari pač ne moreš izbirati,« je pojasnila 180 centimetrov visoka lepotica, ki je nekoč ljubila nesramno bogatega brazilskega poslovneža Joãa Paula Diniza, manekena Scotta Barnhilla, hollywoodskega zvezdnika Leonarda DiCapria, igralca pola Ricarda Mansurja Filha in poklicnega deskarja na vodi Kellyja Slaterja. Decembra 2006, ko sta se Gisele in Tom spoznala, je on ravno končal dveletno razmerje z 48-letno igralko in modelom Bridget Moynahan.

tom in gisele 3.jpg
Tom je nekoč ljubil igralko in model Bridget Moynahan, s katero je leta 2007 dobil sina Johna Edwarda Thomasa.
Profimedia

Slabe tri mesece po začetku ljubezenske zgodbe je novopečeni parček izvedel, da je Bridget noseča. Zanosila je decembra, tik preden sta se s Tomom razšla. »V začetku živiš v pravljici in ne moreš verjeti, da nekaj tako dobrega in lepega sploh obstaja. Potem pa se zbudiš! Dva meseca in pol sva bila v razmerju, ko je izvedel, da bo postal oče, kar je bil za naju velik izziv,« je Gisele obudila spomin na 18. februar 2007, ko je Bridgetin predstavnik za revijo People potrdil, da je njegova varovanka v četrtem mesecu nosečnosti. »Že naslednji dan je bila ta novica objavljena v vseh medijih, jaz pa sem se počutila, kot bi izgubila tla pod nogami. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da to obdobje za naju ni bilo lahko, a ne nazadnje naju je to okrepilo,« je dejala Gisele in dodala, da je bil John Edward Thomas Moynahan, ki je na svet prijokal 22. avgusta 2007, na koncu zanjo celo najlepše darilo, pravi blagoslov: »Počutila sem se zelo slabo in sploh nisem vedela, kaj naj naredim. To je eden tistih trenutkov v življenju, ko ne veš, ali želiš oziroma moraš pobegniti ali ostati. Zdaj lahko resnično rečem, da lepšega darila, kot je John, ne bi mogla dobiti.« Rojstvo Tomovega zunajzakonskega sina je namreč okrepilo njuno razmerje.

Izmišljena poplava

Dve leti po začetku tega okrepljenega razmerja, januarja 2009, se je Tom odločil, da bo svojo drago zaprosil. Tega ni storil na zasebnem letalu, med letom od New Jerseyja do Bostona, kot so poročali številni mediji, ampak v njunem stanovanju. Gisele je razkrila, da ji je Tom rekel, da je njun dom poplavljen, zato je odhitela domov, kjer pa na svoje veliko presenečenje ni naletela na poplavo, ampak na romantično okrašeno stanovanje: »Preden me je zaprosil, si je izmislil zgodbo, da je stanovanje poplavljeno, zato sem odhitela domov, da bi rešila, kar bi se rešiti dalo. Ko sem vstopila, je bilo povsod polno sveč in cvetnih listov vrtnic. Potem je pokleknil in me zaprosil. Prvo, kar sem mu rekla, je bilo, naj vstane, saj je tik pred tem prestal operacijo kolena, po kateri je dobil tri injekcije.«

Do oltarja sta se sprehodila 26. februarja 2009, in sicer v katoliški cerkvi St. Monica v obalnem kalifornijskem mestu Santa Monica. »Vse poročne načrte sva naredila v desetih dneh in bilo je popolno,« je pozneje dejal zadovoljni ženin, ki si je s svojo drago poročne zaobljube dva meseca pozneje izmenjal še enkrat. Poroko za sorodnike in prijatelje sta organizirala na plaži Santa Teresa v Kostariki, kjer imata hišo. 

Obakrat je rodila doma

Njuno zakonsko srečo je okronal sinček Benjamin Rein, ki se je rodil 8. decembra 2009. Gisele je svojega prvega otročka, kljub nasprotovanju zdravnika, povila kar doma, v razkošnem stanovanju v Bostonu. »Zdravnik mi je rekel, da bi bilo prenevarno zame, če bi rodila doma. Rekel je, da je Benny v neobičajnem položaju, da so moji kolki preozki in da prav nič ne gre v moj prid.

Toda jaz mu nisem dala pravice, da bi odločal o tem. Nihče me ni mogel odvrniti od tega,« je lepotica napisala v avtobiografiji Lessons: My Path to a Meaningful Life, v kateri je med drugim priznala: »Ko sem postala mama, sem na neki način izgubila sebe, saj se je do takrat vse vrtelo okoli mene. No, kar naenkrat pa je bilo ob meni to majhno bitje, ki je potrebovalo vso mojo pozornost. Od nekdaj sem sanjala o tem, da bi postala mama, a ko se je to zgodilo, sem doživela šok.« Tri leta po prvem porodu, 5. decembra 2012, je povila še deklico Vivian Lake, ki je na svet prav tako prijokala v njenem domu. »Sva zelo počaščena in srečna, ker sva lahko še enkrat izkusila to čarovnijo, ko se rojeva novo življenje. Večno bova hvaležna, da sva dobila priložnost, da postaneva starša še enega malega angela. Vivian se je 5. decembra rodila doma. Je zdrava in polna življenja. Hvala vsem za podporo in lepe želje,« je Gisele po tem, ko je drugič postala mamica, napisala na Facebooku.

tom in gisele 2.jpg
Zakonsko življenje jima lepšata devetletni Benjamin in šestletna Vivian.
Profimedia

Družinsko idilo so leta 2015 prekinila številna medijska poročanja o tem, da se je njun zakon znašel v hudih težavah in da je le še vprašanje časa, kdaj se bosta ločila. Da bi zaprl usta zlobnežem, ki so širili te govorice, je Tom v nekem radijskem intervjuju jasno in glasno povedal: »Med nama je vse v najlepšem redu. Gisele je moja največja opora.« Da je resnično tako, se je izkazalo med afero Deflategate, ki je nastala po tem, ko je njegovo moštvo proti ekipi Indianapolis Colts zmagalo z mehkejšimi žogami, ki niso bile v skladu s predpisi. Tom, ki naj bi bil tisti, ki je pred tekmo ukazal, da iz žog izpustijo zrak, je za kazen dobil prepoved igranja na štirih tekmah. V tem verjetno najtežjem obdobju kariere mu je ob strani ves čas zvesto stala prav njegovega Gisele – in tako je tudi prav. Ne nazadnje si zaljubljeni pari ob sklenitvi zakonske zveze obljubijo, da bodo skupaj v dobrem in v slabem.      

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 32, 8. 8. 2019