stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kaj nam lahko hišne številke povedo o naši usodi?

Katarina Kecek, 31.03.2020 14:00:12

Numerologija se že stoletja uporablja za napovedovanje prihodnosti, razlago dogodkov in klicanje sreče v naše življenje. V starodavnih kulturah Egipta, Kitajske, Indije in Japonske so verjeli, da imajo številke čarobno moč, zato so bili izjemno pozorni na to, katere številke jih obkrožajo. Nekatere številke so nam dodeljene vnaprej, na primer številka, ki je skrita v imenu in priimku ali datumu rojstva, druge pa dobimo v življenju. Tako so naši predniki verjeli, da tudi hišne številke stavb ali hiš nosijo skrit pomen za ljudi, ki živijo v njej.

Delite na:
Kaj nam lahko hišne številke povedo o naši usodi?
1 pixabay

Če želite izvedeti, katera številka kroji usodo vašega doma, potem morate hišno številko zožiti na enomestno številko. Na primer, če živite na številki 72, preprosto seštejte 7 in 2 in dobili boste končno številko: 9. Če je vaša hišna številka 10, seštejte 1 in 0 in dobili boste 1, če je na primer 29, seštejte najprej 2 + 9, kar je 11, nato pa še enkrat 1 + 1, ki daje številko 2.

Hišna številka ena

 Številka ena prinaša v gospodinjstvo znak individualnosti in izvirnosti. Pogosto imajo ljudje, ki živijo na tej številki, številne ideje, začenjajo vedno nove projekte in se pogosto odločajo za izzive – te tudi večinoma opravijo z uspehom. Čeprav je s finančnega vidika pomen številke ena dober, v zasebnem življenju ta številka prinaša manj sreče, saj spodbuja samoto in kritičnost do drugih. Enica prav tako prinaša tudi neodločnost v pomembnih življenjskih odločitvah. Priporočljivo je, da svoj dom okrasite v zlatih, oranžnih ali olivno zelenih barvah, s čimer povečate pozitiven in zmanjšate negativen vpliv številke ena. Prebivalci na tej hišni številki morajo biti pozorni na svoj vid in krvni obtok.

Hiša s številko dve

2.jpg
2
pixabay

Ta številka simbolizira spremembe, zato se ljudje iz tega doma pogosto selijo in vanj prihajajo novi. V njem se prebivalci redko dolgočasijo in v takšnem domu vlada pisano družinsko vzdušje. Običajno je takšno domovanje zelo preprosto, z dobrim odmerkom nereda, ki spodbuja plodnost in zaljubljenost. Ljudje, ki živijo na tej številki, pogosto delajo od doma oziroma domov prinesejo službo, zanimajo jih tehnologija, potovanja, alternativna medicina in astrologija. Zaradi naglice pogosto sprejemajo slabe poslovne odločitve in morajo večkrat začeti iz nič, v odnosih pa so včasih preveč odvisni od drugih. Da bi povečali pozitiven in zmanjšali negativen vpliv številke dve na svoj dom, morate poskrbeti, da je stanovanje čim bolj zračno – vnesite vanj več svetlobe in pospravite nepotrebne stvari. Priporočajo se barve, kot so rjava, siva ali bež. Prebivalci na hišni številki dve morajo biti pozorni na težave s pljuči, kožo in želodcem.

Hišna številka tri

3.jpg
3
pixabay

Trojka je simbol širitve, obnove in večne težnje po izboljšanju. Ljudje, ki živijo na tej hišni številki, so pogosto perfekcionisti, po navadi prijazni, zvesti, z optimističnim pogledom na življenje, a tudi zadržani. Imajo prefinjen smisel za humor in močna stališča, zlasti do svobode, vere in družine. Ljudje s te hišne številke so večinoma ekstravagantni in porabljajo denar, tudi ko ga nimajo, kar jim večkrat povzroča finančne težave. Pogosto imajo veliko družino, radi neizmerno uživajo in imajo na splošno zdravstvene težave že v srednjih letih. V njihovem domu so dobrodošli les in modri toni, s katerimi povečajo ugodnost in zmanjšajo negativen vpliv številke tri. V življenju bi si morali prizadevati, da bi bili nekoliko bolj racionalni in praktični, pozorni morajo biti na primerno telesno težo in pogosteje preverjati svoje srčno stanje ter hormone.

Hišna številka štiri

Ta številka prinaša zapleten kraj za življenje, saj je štirica simbol konflikta med dvema nasprotnima silama – ena se bori za stabilnost, druga za spremembe. V tem domu se vedno kaj obnavlja, spreminja ali kupuje, kot da bi stanovanje živelo neko svoje življenje, drugo življenje pa živijo stanovalci tega istega domovanja. Številka štiri svojim prebivalcem prinaša neke vrste čutnost, empatijo in duhovnost, izžarevajo pa tudi veliko karizmo. Vendar je zaradi različnih temperamentov v stanovanju pričakovati pogoste spore. Ta hišna številka zagotovo ni primerna za krhke in plašne osebe, temveč za ljudi, ki so navajeni delovati pod stresom in imajo pod mehkejšo zunanjostjo odločno notranjo moč. Najpomembnejše je, da si stanovalci postavijo prioritete v življenju in ne zanemarjajo ljudi, ki jih imajo radi. Da bi zmanjšali negativen vpliv štirice in spodbudili njen pozitivni vpliv, je dobro imeti doma veliko sveč, rož in steklenih okraskov. Prebivalci na tej hišni številki morajo paziti na migrene, depresivne misli in težave s hrbtenico.

Hišna številka pet

5.jpg
5
pixabay

Številka pet simbolizira harmonijo, pozitivne misli in čustva. Hiša s številko pet izraža družabnost, ljudje jo radi obiskujejo, v njej se veliko pogovarja in smeji. Solidarnost in trdnost sta ključna koristna vpliva števila pet in lastniki doma na tej številki so navadno uspešni v zasebnem življenju, v srednjih letih in še pozneje pa tudi na poslovnem področju. Svojo srečo gradijo počasi in z določenim ciljem, vse ovire lahko premagajo, če se osredotočijo na trdo delo. Slab vidik te številke je neprevidnost, kot so izgubljanje ključev, pozabljanje na izklop luči, likalnikov, peči ipd., kar povzroča pogoste nevšečnosti. Dober dodatek, ki bo povečal pozitiven in zmanjšal negativni vpliv številke pet, so kovinski predmeti v stanovanju. Stanovalci na tej številki morajo biti pozorni na povišan krvni tlak in na pogoste težave z okužbami ušesa, grla in nosu.

Hišna številka šest

6.jpg
6
pixabay

Ta številka simbolizira odločnost, trden odnos in skrajnosti. To je ali harmonično mesto popolne tišine ali pa kaotičen dom z veliko kričanja in nenehnimi spremembami. Prav tako lahko v takem gospodinjstvu pride do velikega nesoglasja in zamer ali pa do intenzivne ljubezni in pristne povezanosti med stanovalci. Številka šest na ljudi vpliva tako, da iz njih izvablja skrajna čustva, odlično pa vpliva na učenje novih stvari in predanosti raznim konjičkom, kot so kuhanje, fotografija, računalniki ali razne obrtniške zadeve. V tem domu so ljudje izjemno kreativni. Za povečanje pozitivnega in zmanjšanja negativnega vpliva številke šest so dobri rumeni in svetlo zeleni odtenki, pa tudi ustvarjanje velikega in udobnega bivalnega prostora za druženje. Ljudje, ki živijo na hišni številki šest, so zdravstveno občutljivi za zobe in kosti.

Hišna številka sedem

7.jpg
7
pixabay

Številka sedem je simbol sanjarjenja, domišljije in upora. Sedmica v svojih stanovalcih vzbuja veliko duhovnosti, močno pa vpliva tudi na čustvenost in ranljivost. Včasih imajo ljudje, ki živijo na tej številki, težave pri ločevanju resničnosti od domišljije in izstopajo s svojimi pogledi na življenje, ki ne ustrezajo mnenju večine. Po nekaterih pričevanjih se prav v domovih s to številko najpogosteje pojavljajo paranormalni prizori in druge nepojasnjene stvari. Ljudje, ki živijo v njej, imajo pogosto umetniški poklic, hišne ljubljenčke in so veliki perfekcionisti. Zaljubljeni so v naravo in pogosto imajo strastne, a konfliktne odnose z okolico. V poslu je njihova sreča zelo spremenljiva. Izogibati se je treba pretiravanj in na splošno vseh odvisnosti. Dom s hišno številko sedem je priporočljivo opremiti s številnimi dodatki v vijoličasti barvi, ki bodo zmanjšali negativen in povečali pozitiven vpliv številke.

Hišna številka osem

18.jpg
8
pixabay

Številka osem je simbol spoštovanja, stabilnosti in moči. Ta številka prinaša ugled, avtoriteto in celo slavo, pa drugi strani pa veliko odgovornost, ki jo imajo ljudje s te hišne številke do drugih. Trudijo se ugajati vsem, a le do določene mere, ki ne ogroža njihovega obstoja, vendar je to sposobnost, ki jo dobro obvladajo šele v zrelih letih. Zato so mlajši stanovalci pogosto nesrečni, vendar so ti občutki kratkotrajni. Številka osem spodbuja tudi spoštovanje tradicionalnih vrednot, kot so družina, prijateljstvo, delo, ljubezen ... Kljub svoji stabilnosti so v tem domu potrebna pogosta popravila, sicer lahko hitro nastanejo težave. Notranjost stanovanja je pogosto v temnih barvah, za povečanje pozitivnega vpliva številke osem pa je dobro, da v dom vnesete veliko dodatkov, kot so slike in ogledala. Največje zdravstvene težave stanovalcev te številke so slab imunski sistem ter pogosti prehladi in okužbe mehurja.

Hišna številka devet

9.jpg
9
pixabay

Številka devet je simbol velikih delitev, kar se kaže tudi v fizičnem videzu doma z veliko sobami, različnimi ureditvami v vsaki izmed njih in številnimi različnimi temperamenti, ki živijo pod isto streho. Ljudem, ki živijo v njej, v življenju po navadi ne manjka pobude, vedo, kaj hočejo, in se trudijo, da bi to uresničili. Na poti se lahko zatečejo k različnim zvijačam in prevaram, saj si človeško moralo razlagajo po svoje. Vendar to ne pomeni, da so slabi, ne, so samo izjemno iznajdljivi. Navadno so zelo uspešni v poslu, a so pogosto napeti doma, za štirimi stenami. Kljub temu so navajeni živeti pod stresom, zato bi jim bilo v drugih okoliščinah hitro dolgčas. V gospodinjstvu se pogosto pojavljajo težave z ogrevanjem, vlažnostjo in vročo vodo. Prebivalci bi morali paziti na ljubezenske težave, ki jim lahko prinesejo depresijo, drugače pa so dobrega zdravja. Da bi izboljšali dober in zmanjšali slab vpliv številke devet, je bolje, da je celotna hiša pobarvana enotno, le z belo barvo, ter da je dom povsod obogaten z raznimi dodatki.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 12, 9.12.2019