kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Festival glasbe ali polemik?

KŠ, 31.01.2020 16:08:41

V teh dneh je umetniški direktor Sanrema 2020, Amadeus, razkril imena, ki bodo tekmovala na tem priljubljenem festivalu italijanske popevke. Festival bo potekal od 4. do 8 februarja in po njegovem mnenju bo v znamenju nepredvidljivosti ... Sicer pa, tako kot vsak sanremski festival do zdaj – torej, nič novega?

Delite na:
Festival glasbe ali polemik?
sanremo pr

Politične polemike

Do začetka festivala je malo manj kot mesec dni in že se pojavljajo polemike, in to predvsem politične. Umetniški odbor festivala je namreč dobil idejo, da bi na odru kot voditeljica stala tudi palestinska novinarka Rula Jebreal. Ta je privlačna, pametna in zanimiva, mogoče še preveč, zato naj bi se vodstvo italijanske državne televizije odločilo temu raje izogniti. Uradni razlog naj bi bil ta, da je sanremski festival glasbeni, in ne politični. Kaj se bo iz tega razvilo, pa bomo videli v prihodnjem mesecu.

V letošnji izdaji bo Sanremo potekal od 4. do 8. februarja.

Že lanski festival je dvignil veliko prahu, saj je zmago domov odnesel Mahmood, fant egipčanskih korenin. Čeprav je skoraj zmagal tudi na Eurosongu, je bila italijanska desnica kar precej glasna in polemična. Tudi lani je večina akterjev zatrjevala, da se politika ne sme mešati v glasbo.

AMADEUS.jpg
sanremo
pr

Na letošnjem festivalu, ki bo v znamenju mladih, bodo nastopili:

Achille Lauro, Alberto Urso, Anastasio, Bugo in Morgan, Diodato, Elodie, Enrico Nigiotti, Francesco Gabbani, Giordana Angi, Irene Grandi, Le Vibrazioni, Levante, Elettra Lamborghini, Marco Masini, Michele Zarrillo, Junior Cally, Paolo Jannacci, Piero Pelù, I pinguini tattici nucleari, Rancore, Raphael Gualazzi in Riki.

Rula-Jebreal.png
rula jebreal
pr

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 2, 9.1.2020