stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

To so skrivnosti dobrih ljubimcev!

A. K., Bodi zdrava, 15.12.2018 12:01:35

Vsaka ženska bi rada bila dobra ljubimka, a večina jih dela enake napake.

Delite na:
To so skrivnosti dobrih ljubimcev!
Fotografija je simbolična. Dreamstime

Ne smete pričakovati, da bo vse naredil le partner, saj si tudi on želi, da bi partnerica sodelovala in ga osrečila v postelji. Najti morata takšno rešitev, ki ustreza obema, da bosta oba zadovoljna in postala še bolj povezana. Pri tem vam lahko pomagajo naslednji nasveti, ki veljajo za dobre ljubimce.

Bodite pobudnica

Moške velikokrat zmoti ravno dejstvo, da so sami vedno pobudniki za spolnost, saj je partnerica pasivna in se odzove šele na njihovo pobudo. Če mu vedno prepustite prvi korak, potem mu v resnici sporočate, da pride do spolnosti le zaradi zadovoljevanja njegovih potreb, vam pa v resnici sploh ni do tega in v tem niti ne uživate. Zato to spremenite, če želite postati boljša ljubimka, in ga danes presenetite.

Ne obsojajte!

Moškim je neprijetno, kadar predlagajo nov predlog za posteljne aktivnosti, ženske pa jih gledamo, kot da so padli z Marsa. To sicer ne pomeni, da mu morate vedno slediti pri vseh zamislih, ker vsaka prav gotovo ni tako krasna, kot meni on, prav tako pa ga nikar ne obsojajte, čeprav vam njegova ideja ni všeč. Poskušajte ga zavrniti tako, da ga ne užalite in mu ne odvzamete poguma za nadaljnje predloge.

Ne bojte se reči ne

Ženske, ki so pripravljene na vse, da bi le zadovoljile partnerja, moškim niso privlačne. Pokažite mu svojo voljo in mu recite ne, kadar vam kaj ni všeč in si tega ne želite, saj boste tako še bolj seksi, nedostopni in nekoliko skrivnostni.

Eksperimentirajte

Spolni odnosi z istim partnerjem do konca življenja morda res zvenijo nekoliko zastrašujoče, pa vendar si lahko z eksperimentiranjem spolno življenje zelo popestrite. Bodite odprti za igrice, spremembe, igre vlog, preizkušanje spolnih pripomočkov in novih položajev.

Povejte, kaj si želite

Moški žal nimajo sposobnosti, da bi lahko brali misli ali vedeli, kaj se od njih pričakuje, zato mu to jasno in glasno povejte. Ob tem boste zadovoljni tako vi kot tudi vaš partner, ki mu ne bo treba ugibati, kaj je tisto, kar vam je v postelji všeč. Naj vas ne bo strah povedati na glas, saj je to vaš partner, tisti, s katerim živite, si ustvarjate življenje in navsezadnje spite z njim.

Vračajte užitek

Poznate rek: »Oko za oko, zob za zob«? No, v ta kontekst ga res lahko umestimo, saj si gotovo vsi želimo, da bi spolne užitke tako prejemali kot tudi nudili. Ne pričakujete od moškega, da vas bo nenehno zadovoljeval, vi pa mu tega ne boste vračali.

Samozavest in samovrednotenje

Vsaka ženska ima težave s samozavestjo, a postelja ni kraj, kjer bi se te težave reševale. V postelji bodite samozavestni in se imejte radi. Če se ravno tisti dan ne počutite dobro, pa seks raje preskočite. Če vas motijo celulit ali kakšen kilogram preveč, pa naj vam razkrijemo, da moški na to gledajo drugače. V postelji jih ravno to privlači.

Dvignite libido

S temi nasveti si lahko pomagate, kadar čutite pomanjkanje spolne sle.

Želja po spolnosti je pri zdravem človeku odvisna predvsem od stanja uma, zadovoljstva s trenutnim partnerjem in privlačnosti do partnerjevega fizičnega videza. S spodnjimi nasveti si lahko povsem naravno pomagate pri vzbujanju spolne sle in izboljšanju spolnega življenja.

Sonce
Če je sončen dan, ga izkoristite. Pojdite na sprehod za vsaj pol ure, vitamin D bo obogatil vaše telo z energijo, ki je ključna za zdrav libido.

Hrana, ki krepi libido
Hrana, ki je bogata z vitaminom B, folno kislino in maščobnimi kislinami, kot so banana, avokado in oreščki, pozitivno vpliva na raven energije in ravnovesje hormonov.

Kolesarjenje
Poleg tega, da skrbi za vaš videz, je vožnja s kolesom odlična za zdravje srčno-žilnega sistema, ki mora odlično delovati za visok libido.

Keglove vaje
Ta vadba ženskam olajša doseganje orgazma in poveča njegovo intenzivnost, moškim pa pomaga pri nadziranju orgazma in prezgodnji ejakulaciji. Gre za stisk mišice, ki jo uporabljate pri uriniranju. Zadržite jo za nekaj sekund, nato pa jo sprostite. Ponovite desetkrat, lahko tudi večkrat na dan. 

Joga
Joga poskrbi za gibljivost telesa, okrepi spolno željo in omogoča boljši pretok krvi. Raven energije se poviša, vse skupaj pa odlično vpliva na libido.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 11, 12. 11. 2018.