Klemen Janežič - OBREZ!!! Odkrito.si

Znan Slovenec na urgenci s hudimi poškodbami

20180613-00867151 Svet24.si

Slovenija pred pogubo? Podjetniki izžvižgali ...

veliki pok Petisvet.si

Srhljiva napoved: čas se bo ustavil in zavrtel ...

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

anastasija ražnatović Svet24.si

Cecina hči nikoli bolj razgaljena: Kaj bo na to ...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Tu so nastali krvavi posnetki Helene Blagne

Shujšajte s pomočjo testa - to je lahko vzrok za debelost!

M. M., Bodi zdrava, 03.06.2018 12:01:06

Če spadate med osemdeset odstotkov žensk s porušeno vrednostjo pH v telesu, se najbrž že leta borite proti odvečnim kilogramom, a brez pravega uspeha.

Delite na:
Shujšajte s pomočjo testa - to je lahko vzrok za debelost!
Preveč kislo, onesnaženo okolje bi po naravni poti sčasoma zakisalo vse najpomembnejše, vitalne organe. Organizem se proti temu brani tako, da kisline zaklene v obliki maščobnih blazinic. Dreamstime

Lotite se težav na pravem koncu, rešite spodnji test in se prepričajte, ali vam je na kožo pisana naša dieta. Na jedilniku naj bo čim več hrane za uravnavanje pH sluznice in tkiv, dodajte še pomirjujoč čaj in blagodejne sprehode. Po dveh tednih se vam obeta do pet kilogramov manj.

Test: Ali je vaš pH v neravnovesju?

- Ali pogosto pijete kavo in kar naprej grizljate ogljikove hidrate, da bi si dvignili raven energije?
- Ali ste kar naprej v gibanju in pogosto pod stresom?
- Ali preskakujete obroke, ne marate zelenjave niti telovadbe in premalo spite?
- Je vaša koža povešena in vas zateguje, menite, da imate preveč gubic za svoja leta, ste napihnjeni in se počutite povsem izžeti?
- Se že vrsto let spopadate z odvečnimi kilogrami?

Če ste na več kot polovico vprašanj odgovorili pozitivno, potem imate porušeno vrednost pH v telesu.

Kako se pH sploh poruši?

Onesnaženo okolje je vzrok številka ena, saj vpliva kar na devetdeset odstotkov žensk. Ko strupi prodrejo v telo, v krvni obtok oziroma prebavila, se spremenijo v posebno vrsto kisline oziroma luga, ki sprva povzroča slabosti, glavobole, prebavne težave in utrujenost.

Preveč kislo, onesnaženo okolje bi po naravni poti sčasoma zakisalo vse najpomembnejše, vitalne organe. Organizem se proti temu brani tako, da kisline zaklene v obliki maščobnih blazinic. Tako se strupi sicer izločijo iz obtoka, vi pa se redite. V čim bolj zastrupljenem okolju živite, tem bolj vas ogroža debelost. Kajpak veliko k temu prispeva sodoben način življenja, vključno s predelano hrano.

Vedno je dobro imeti v mislih, da morate, če želite nevtralizirati kislost enega hamburgerja, pojesti kar šest obrokov hrane, ki nevtralizira kislino. Zato se hitri, predelani hrani čim bolj izogibajte, tudi ko boste jedilnik vračali na stare tire. Pravzaprav je najbolje, da se hrane z nevtralno vrednostjo pH bolj ali manj držite kar tja do konca svojih dni, saj boste tako gotovo preprečili tudi kakšno kronično bolezen starejših, pa še energije vam nikoli ne bo zmanjkalo.

Kako vam lahko pomaga hrana?

Hrana, ki še posebno uspešno nevtralizira kislino, je kajpak zelo naravna. Največ teh sestavin je v avokadu, brokoliju, špinači, zeleni, kumaricah, zeleni listnati zelenjavi, paradižniku, papriki, agrumih. Vsa ta hrana hitro popravlja telesno kemično neravnovesje, v njej je namreč obilo bikarbonata, kalija in kalcija, ki nevtralizirajo kislino. Občutek sitosti pa si lahko podaljšate tudi s polnozrnatim kruhom, rjavim rižem ali polnozrnatimi testeninami. Ogljikovi hidrati ne smejo vsebovati glutena, zato je še posebno dobrodošla kvinoja, tudi koruza.

Po drugi strani pa se morate med dieto na daleč izogibati predelani hrani, ki zakisanost povzroča: belemu sladkorju, predelanim ogljikovim hidratom, najbolj belemu kruhu. Tudi mesa raje ne uživajte vsak dan, čim večkrat izberite morske sadeže in posnete mlečne izdelke. Diete se držite dva tedna in zagotovo boste opazili veliko razliko.

Zavestno se odločite za mirnejše življenje. Naše telo pač ni ustvarjeno za nenehne duševne in telesne napore, potrebuje vsaj odmor, da bi znova lahko uravnovesilo pH. Zato je v sklopu pH-diete prepovedano tudi preizkušanje telesa z naporno telesno vadbo, saj ta zakisanost telesa močno poveča.

Dobro je vedeti!

Na spletu, v specializiranih trgovinah in lekarnah lahko kupite pH-indikator, test kislosti urina ali sline, s katerim lahko preverjate izločanje odpadnih produktov telesa z urinom ali slino. Analiza urina spada med najpreprostejše in najcenejše rutinske preglede, ki povedo veliko tudi o splošnem stanju organizma. Listič potopite za nekaj sekund v svež jutranji urin ali slino pred umivanjem zob ali hranjenjem, ga odcedite ter barvne spremembe reagentov na lističu primerjate z barvno lestvico. Natančneje vas lahko o merjenju pouči farmacevt.

Zakaj je lahko dieta za vaše zdravje pravcati čudež?

Živila, ki nevtralizirajo kislino, so samodejno tudi zdrava in nizkokalorična, vsebujejo pa veliko vlaknin, ki dodobra napolnijo želodec. Poleg tega boste kmalu zaznali naslednje spremembe:
- Ne boste več napihnjeni: telo se zoper zakisanost brani z zadrževanjem odvečne vode, zato boste že po 24 urah pH nevtralne hrane izgubili kilogram ali dva na račun tekočine. Podobno se zgodi, če se držite diete z malo ogljikovimi hidrati.
- V manj kislem okolju se zmanjšajo tudi vnetni procesi, to pa pomeni, da se celice zaklenejo pred odvečno maščobo. Manj ko je v telesu vnetja, več energije imate, lepša je vaša polt in tudi misli se vam zbistrijo.
- Pospešili boste presnovo: odvečna kislina oslabi mišice, zato ste vse počasnejši in tudi kalorije izgorevajo v nižji prestavi. Ob pH nevtralni hrani pa se vaša presnova pospeši. Hujšali boste z lahkoto, brez hude lakote oziroma občutka prikrajšanosti.
- Še posebno pa je dieta primerna za vse, ki jih rada peče zgaga. Kar 95 odstotkov tistih, ki so dieto preizkusili, po dveh tednih ni imelo več težav z želodčno kislino.

Še zadnja navodila

Vso našteto hrano lahko jeste v neomejenih količinah, vse dokler vsak grižljaj prežvečite najmanj tridesetkrat, kar je odličen recept za zmanjšanje zakisanosti. Prigrizkom se odpovejte, ker, če gre verjeti avtorju diete dr. Domenigu, slabo vplivajo na prebavo. Popijte čim več vode in zeliščnega čaja, vendar ne med obroki, ker pijača slabo vpliva na prebavne encime. Vsak dan si privoščite pol ure dolg sprehod, ponoči pa najmanj osem ur osvežilnega spanca.

Preberite tudi: Tako bodo tudi vaša stegna vitka in seksi. Kliknite TUKAJ!