Klemen Janežič - OBREZ!!! Odkrito.si

Znan Slovenec na urgenci s hudimi poškodbami

20180613-00867151 Svet24.si

Slovenija pred pogubo? Podjetniki izžvižgali ...

veliki pok Petisvet.si

Srhljiva napoved: čas se bo ustavil in zavrtel ...

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

anastasija ražnatović Svet24.si

Cecina hči nikoli bolj razgaljena: Kaj bo na to ...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Tu so nastali krvavi posnetki Helene Blagne

Tako bodo tudi vaša stegna vitka in seksi!

C. R., Bodi zdrava, 31.05.2018 13:01:09

Ste nad pomarančno kožo na svojih stegnih in zadnjici že zdavnaj obupali? Pravite, da trdovratnih jamic nič ne more zgladiti? Potem še niste preizkusili preverjene metode – telovadbe!

Delite na:
Tako bodo tudi vaša stegna vitka in seksi!
Thinkstock Photos

Ko se ženske zredimo, se nam maščoba naloži na najmanj primerne predele. To so trebuh, zadnjica in stegna, če imamo smolo, pa tudi na nadlakti. Takrat proticelulitne kreme same ne morejo opraviti svojega dela, pač pa potrebujejo pomoč v obliki zdrave prehrane in predvsem telovadbe. Že v tridesetih dneh lahko ob aktivnejšem in bolj zdravem življenjskem slogu pričakujete odlične rezultate: gladko, mehko kožo, brez nadležnih jamic in vboklinic.

1. korak: Hoja

Eden najučinkovitejših receptov za vitka stegna in izboljšanje počutja je hoja – redna in hitra. Sicer vam morda ne diši preveč, a s hojo lahko pokurite do tristo kalorij v eni uri. Priporočamo do tri kilometre (približno 45 minut) hoje šest dni na teden.

2. korak: Vadba

Počep z utežmi

V eno roko primite utež, z drugo se naslonite na stegno. Počepnite do pravega kota v kolenih, pri tem naj bo hrbet raven. Spet se dvignite. Naredite tri serije po 15 počepov.

Dvig nog

Sedite na tla, desno koleno pokrčite in levo nogo iztegnite. Zdaj levo nogo dvignite v zrak, da bo vsaj 30 centimetrov nad tlemi. Zadržite pet sekund, nato nogo spustite. Ponovite na drugo stran.

Most

Lezite na hrbet, noge pokrčite, z rokami ob telesu se uprite v tla. Dvignite zadnjico, da s telesom ustvarite diagonalo. Zadržite nekaj sekund, nato se vrnite v izhodiščni položaj. Naredite tri serije po 10 ponovitev.

Konjska brca

Postavite se na vse štiri. Hrbet naj bo raven. Počasi dvignite levo stegno za 45 stopinj s pokrčenim kolenom in stopalom, usmerjenim v strop. Zadržite pet sekund. Spustite nogo in ponovite vsaj petkrat na vsako stran.

Z žogo

Lezite na hrbet, roke naj počivajo ob telesu, dlani so obrnjene navzdol. Med kolena stisnite žogo. Z nogami potujte navzgor, da ustvarite pravi kot. Nato noge ponovno zravnajte, vendar se z njimi ne dotaknite tal. Naredite tri serije po 10 ponovitev.

tema-stegna.jpg

3. korak: Oklestite težo

Da se boste dokončno znebili celulita, bo treba tudi malo shujšati. Vendar ne po strogih, neživljenjskih dietah! Priporočamo vam samo omejiti kalorije, vendar nikoli na manj kot 1500 kalorij na dan. 

In še:

- Stehtajte se vsak teden.

- Jejte, kadar ste lačni.

- Pijte veliko vode.

- Vedno jejte sede in obrok zaužijte v miru.

Ste vedeli?

Sedemdeset odstotkov celulita je posledica življenjskega sloga, v tridesetih odstotkih pa je zanj vzrok genetika.

Preberite tudi: Do lepe postave s shujševalno juho. Kliknite TUKAJ!