stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Spoznajte mačje zvezdnike!

C. R., 12.09.2019 13:00:00

Nekateri izmed naših kosmatih prijateljev so v svetu zelo slavni, so tako rekoč »biznismeni« na štirih tačkah, imajo svojo blagovno znamko, spletno stran, nastopajo v filmih in počnejo še marsikatero zelo zanimivo stvar. Izbrali smo nekatere izmed najbolj priljubljenih in vam jih predstavljamo.

Delite na:
Spoznajte mačje zvezdnike!
Lil Bub Instagram

Lil Bub
Čeprav bi mnogi zaradi imena pomislili, da govorimo o mačku, je Lil Bub pravzaprav punca, ki je zelo posebna in ljubka kljub svojim posebnostim. Rodila se je namreč z dwarfizmom in je zaradi tega nižje rasti, jezik pa ji vedno štrli iz gobčka, saj mucka nima zob.

Ne glede na svoje pomanjkljivosti je povsem zdrava mačka, ki je poleg tega tudi zelo pametna, razigrana in zabava ljudi s svojo pozitivnostjo. S svojim videzom je vzbudila pozornost mnogih, pa tudi rešila veliko mačk ter jim pomagala pri njihovi posvojitvi ter zbiranju sredstev za sterilizacijo s pomočjo fundacije Lili Bub's Big FUND.

Venus 

venus two face.png
Venus
Instagram

Predstavljamo vam mačka z dvema obrazoma, in to v dobesednem smislu. Ne, ne govorimo o photoshopu, ampak o resničnem mačku, katerega obraz je pol rjav in pol črn. Eno oko ima modro, drugo zeleno, in prav zaradi tega je muca tako posebna in lepa. Je pravi dokaz, da je biti drugačen nekaj najboljšega, kar se ti lahko zgodi.

Venus je bil potepuški muc, ki ga je kasneje posvojila neka družina, s katero zdaj preživlja svoje lene mačje dneve. Dandanes pomaga drugim mačkam, da si najdejo dom s pomočjo fundacije Venus to the Rescue.

Nala 

nala.png
Nala
Instagram

Poglejte njegov začudeni pogled - vsem takoj postane jasno, zakaj je ta mačka tako zelo posebna. Iz zavetišča so jo posvojili kot mlado muco, danes pa nas opominja na to, kako pomembno, da posvojimo mačke in poskrbimo za njihovo sterilizacijo.

Mucka je zelo priljubljena na družbenem omrežju Instagram, svoje zvezdništvo pa izkorišča za pozivanje, naj ljudje prispevajo sredstva za mačke, ki potrebujejo pomoč. 

Loki 

loki.png
Loki
Instagram

Je kot lik iz nordijske legende. Ta mačka je s svojimi vampirskimi zobmi in jeznim pogledom prava senzacija. Posvojili so jo iz zavetišča pri njenih osmih letih. Bila je zelo prestrašena, a je na srečo našla svoj dom. Čeprav je videti resnično grozljivo, je ena od najslajših kreatur, kar smo jih lahko videli, njena lastnica pa pravi, da je najbolj mila muca, kar jih je v svojem življenju spoznala.

Pomagajte še vi reševati življenja teh ljubkih živali, morda vas prav v tem trenutku v zavetišču čaka prijatelj, s katerim boste doživeli marsikatero dogodivščino in prepredli jesenske deževne dni.

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 36, 30. 8. 2019