Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Pri razpokani in trdi koži na petah pomaga aspirin z limono

M. B., 11.07.2018 12:00:17

Zvezdnice imajo ravno tako slabe dneve kot mi, za povrhu pa so še pod stalnim očesom paparacev. Ob težavah z razpokano kožo na petah imate več različnih možnosti ukrepanja.

Delite na:
Pri razpokani in trdi koži na petah pomaga aspirin z limono
Revija Zvezde Lady

Zvezdnice imajo ravno tako slabe dneve kot mi, za povrhu pa so še pod stalnim očesom paparacev. Ti jih mimogrede zalotijo z razkuštrano pričesko in neurejenimi stopali ter vse skupaj obesijo na velik zvon. Tako so Liz Hurley že ničkolikokrat fotografirali v noge, češ, poglejte kako grde, razpokane pete ima. Pa še res je. Zelo bi ji koristila obloga iz aspirina in limone, za katero se je izkazalo, da omehča še tako trdo kožo.

Liz Hurley

Premalo vlage

Liz Hurley je le ena v vrsti zvezdnic, ki imajo težave s stopali. Trda in razpokana koža ji nagaja na petah in ob robu palcev ter kaže, da je v njeni koži premalo vlage. Sicer pa so krivci poleg slabe nege lahko tudi glivična in druga kožna obolenja, predolgotrajno stanje na nogah, povečana telesna teža, staranje, slaba in pretesna obutev, pretirana izpostavljenost vodi ter pomanjkanje vitaminov in mineralov, kot so cink, vitamin E, kalcij, železo in maščobne kisline omega-3.

Liz Hurley

Domači pripravki

Ob težavah z razpokano kožo na petah imate več različnih možnosti ukrepanja. Ne dvomimo, da bo Liz Hurley težavo uredila pri svoji pedikerki in kozmetičarki, vsi drugi pa si lahko pomagate z domačimi pripravki. Zelo pomaga, če noge po umivanju natrete z oljem in čez obujete bombažne nogavice. To storite vsak večer pred spanjem sedem dni zapored, pa bodo težave s pomanjkanjem vlage izzvenele. Sicer pa lahko preizkusite tudi obloge iz zrelih banan, avokada, kokosovega olja, glicerina, rožne vode, parafina …, kot tudi drgnjenje s pilo, ki odstrani odmrle celice in razkrije mehko, rožnato kožo. Seveda morate biti pri piljenju izjemno pazljivi, da niste pregrobi in preveč temeljiti, saj lahko spodnjo plast zdrave kože poškodujete in ranite.

Učinkovita salicilna kislina

Navsezadnje pa si lahko pomagate tudi z limonovim sokom in aspirinom, kar je zlasti odlična pomoč za poletne mesece, saj deluje hitro in učinkovito, ne povzroča nobenih bolečin in ne zahteva posebnih spretnosti.

Za nožno terapijo potrebujete:

- nekaj tablet aspirina

- limonov sok

- vato

- folijo za živila 

Priprava:

1. Zdrobite tablete v fin prah in jih zmešajte z malo limonovega soka.

2. Vzemite vato in jo navlažite z raztopino. Položite jo na stopalo oziroma na peto, kjer imate trdo kožo.

3. Za pritrditev vate ovijte stopalo s prozorno folijo ter pustite oblogo delovati čez noč.

4. Ponavljajte postopek več dni zapored in po približno enem tednu boste videli opazno razliko.

Kako deluje?

Razlog, da bodo stopala po takšni kuri spet lepo gladka in mehka, je učinkovina salicin v aspirinu. Salicin oziroma salicilna kislina se pridobiva iz lubja vrbe ali sintetično ter je prisotna tudi v izdelkih proti mozoljem. Njena glavna sposobnost je ta, da lušči odmrle kožne celice in tako poskrbi za lepšo povrhnjico.

Preberite tudi: Premočan »poljub« sonca. Kliknite TUKAJ!