profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Mešajte ličila med seboj

M. B., Zvezde, 14.08.2018 12:01:28

Iščete pravi odtenek senčila za veke ali šminke za ustnice? Včasih želenega ne boste našli v nobeni drogeriji, temveč ga boste morali ustvariti kar sami. Poskusite z mešanjem različnih ličil in negovalnih izdelkov med seboj. Nad rezultati boste navdušeni!

Delite na:
Mešajte ličila med seboj
Niste povsem zadovoljni z odtenkom svoje šminke? Pravo barvo dobite z mešanjem z brezbarvnim balzamom za ustnice in dvema ali več odtenki šminke Dreamstime

Morda imate najlepši odtenek senčila za veke. Subtilno rožnato, ki vas pomladi in osveži. Seveda bi radi imeli tudi takšno šminko in senčilo za veke, s čimer bi lahko ustvarili zdaj tako moderen monokromatski videz. Vendar ga kljub iskanju v vseh mogočih drogerijah in spletnih prodajalnah ne najdete. Ne ostane vam drugega, kot da se izdelave lotite sami. Imeti morate nekaj ročnih spretnosti, sicer pa za domače lepotne koktajle ne potrebujete veliko drugega. Le izdelke, ki jih že imate sicer v svoji toaletni torbici ali kopalnici.

Preberite tudi: 9 ravni ženskega orgazma. Kliknite TUKAJ!

Takšno mešanje ličil med seboj v svetu lepote ni nič novega, saj vizažisti to uporabljajo, odkar obstaja njihov poklic. Le tako lahko ustvarijo enkratne in unikatne teksture, odtenke in sijaje. Za začetnike ponujamo sedem receptov, ki vsebujejo le dve različni sestavini. Zagotavljamo vam, da enostavno ne morete zgrešiti!

Senčilo v prahu + kremno senčilo = dolgo obstojno senčilo idealne barve

Morate vedno sprejemati kompromise, kadar si ličite veke? Popolnoma vas razumemo. Kremna senčila so odlična za dneve, ko ste ves dan od doma, saj so zelo obstojna. Škoda le, ker so običajno na voljo le v nevtralnih, dolgočasnih odtenkih. Po drugi strani so senčila v prahu dosegljiva v vsej mogoči barvni paleti, a kaj ko zbledijo že do kosila. Kaj storiti? Rešitev je mešanje. Vzemite želeni odtenek senčila v prahu in ga zmešajte s kremnim senčilom v srebrnem ali belem odtenku (ta običajno vsebuje sestavine, ki se ne zbirajo v grudice). Dodatna prednost: to kombinacijo lahko uporabite tudi kot črtalo za oči ali maskaro.

ličila.jpg
Morate vedno sprejemati kompromise, kadar si ličite veke?
Dreamstime

Osvetljevalec + vlažilna krema = žareča koža

Uporaba osvetljevalca je zelo tvegana, sploh če ne veste dobro, kam ga nanašati. Zato je ta lepotni koktajl toliko primernejši. Enostavno zmešajte svoj osvetljevalec z vlažilno kremo za obraz. Na kožo jo nanesite pred podlago, da ustvarite bolj naravno, rožnato osnovo. Če želite ličenje poenostaviti, pa navadno vlažilno kremo zamenjajte za obarvano in preskočite puder. Oba izdelka zmešajte s prsti obeh rok ter ga z njimi tudi nanesite na kožo, malo manj izdatno le na T-predel, kjer se tvori največ sebuma.

Preberite tudi: 9 ravni ženskega orgazma. Kliknite TUKAJ!

Šminka + balzam za ustnice = mehke ustnice ravno prave barve

Niste povsem zadovoljni z odtenkom svoje šminke? Pravo barvo dobite z mešanjem z brezbarvnim balzamom za ustnice in dvema ali več odtenki šminke. Kot paleto uporabite zgornjo stran svoje dlani. Barvo balzamu dodajajte postopoma, dokler ne dobite idealnega odtenka.

Podlaga + krema za sončenje = popolna prekrivnost

Vsakdo ima na obrazu kakšno nepopolnost, morda brazgotino. A preden jo prekrijete s čistim pudrom, preizkusite ta koktajl s kremo za sončenje. Zmešajte jo z nekaj podlage, saj se ta kombinacija res lepo stopi na koži. Krema za sončenje deluje tudi kot odbojnik, kar pomeni, da odbija svetlobo in je zato vaša koža videti bolj svetleča in z manj nepravilnostmi.

ličila 3.jpg
Imeti morate nekaj ročnih spretnosti, sicer pa za domače lepotne koktajle ne potrebujete veliko drugega.
Dreamstime

Bronzer + losjon za telo = nežno svetlikajoča se koža

Ko si na telo nanašate bronzer, imate pogosto občutek, da se svetite kot kresnička. Veliko tovrstnih izdelkov namreč v svoji formuli vsebuje ogromno bleščic, ki pa jih niste veseli vsi. Za bolj nežen sijaj zmešajte bronzer z navadnim losjonom za telo, s čimer si boste pričarali bolj nevtralen videz. Dodatna prednost: losjon tudi poskrbi, da se nežne bleščice oprimejo vaše kože in ne oblačil.