stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Ko celice tvorijo najlepšo simfonijo

Mira Čirović, Bodi zdrava, 28.04.2018 12:01:03

Symphony of the Cells™ oziroma Simfonijo celic je ustvaril Boyd Truman z namenom pomagati ljudem razumeti, kaj telo potrebuje, da je v ravnovesju in deluje v harmoniji, tako fiziološko kot psihološko.

Delite na:
Ko celice tvorijo najlepšo simfonijo
Revija Bodi zdrava

»Protokoli, ki jih zajema metoda Symphony of the Cells, pomagajo razumeti, kakšen je razvoj bolezni, kje je njen izvor,« razlaga Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja, prva Slovenka, ki je pri očetu omenjene terapije pridobila certifikat za izvedbo terapije. Z njo smo spregovorili o tem, kakšni so sistemi, ki sestavljajo naše telo, kako so med seboj povezani, medsebojno odvisni in kakšno moč imajo kakovostna eterična olja ter druga naravna hranila, kakšni so načini, ki lahko najbolje pomagajo pri celostni obravnavi ter poznavanju sebe in svojega telesa. 

Čemu so namenjeni protokoli? 

Obstaja šestnajst različnih protokolov, ki podpirajo različne sisteme našega telesa, seveda z različnimi olji in njihovo kombinacijo. Poznamo osnovnega, tako imenovani Basic Protocol, Inflammatory – protivnetni protokol, protokol za uravnavanje hormonov (Hormonal Balancing Protocol), Infectious disease – za nalezljive bolezni, prebavnega (Digestive Protocol), limfatičnega, protokol za dvig energije in proti tesnobnosti, ki podpira delovanje nadledvične žleze, ter Maxim Protocol, kjer se za tem imenom skriva protokol, ki se ga uporablja kot podporo pri rakavih bolnikih. In še in še. Uporaba olj v protokolih je zelo pomembna, tako da nikakor ni vseeno, katera eterična olja uporabljamo oziroma da to počne nekdo na lastno pest, brez primernega teoretičnega in praktičnega znanja ter izobraževanja.

Kako se terapija izvaja?

Boyd je strokovnjak, ki se je učil od največjih poznavalcev aromaterapije – od Daljnega vzhoda, Evrope, ZDA. Pri protokolih uporablja eterična olja Doterra. To so olja, ki se pridobivajo na naravnih, neobdelanih rastiščih po vsem svetu, kjer rastline naravno rasejo in so v čim krajšem času destilirane. Pridobljena so po načelu pravične trgovine, kjer so pridelovalci in destilaterji pošteno plačani za delo, olja imajo stoodstotno sledljivost, v procesu oziroma dokler ne pridejo do končnega uporabnika (se pravi do nas) so večkrat testirana. Doterrini standardi so izredno visoki, podjetje je vodilno v testiranju eteričnih olj, njihov certifikat je uradno vložen pri FDA, da se lahko njihova olja uporabljajo v komplementarne namene ob uradnem zdravljenju. Izvajajo tudi klinične raziskave, ki so uradno dostopne na njihovi spletni strani in na PubMedu. Za vsak protokol so objavljena namenska olja, ki podprejo natančno določene sisteme v telesu s specifičnimi lastnostmi in delovanjem, nič ni prepuščeno naključju. 

alternativa_unnamed (1).png
Več o omenjeni metodi lahko poiščete na Facebook strani Naravne kapljice Doterra – Petra P. Rosa, kjer vam bo Petra z veseljem odgovorila na vaša vprašanja.
Revija Bodi zdrava

So kakšni vidnejši rezultati, na katere bi veljalo opozoriti?

Bila sem na tridnevnem izobraževanju v Londonu, kjer je Boyd prvič predaval v Evropi. Izobraževanje je odprla Jan James (medicinska sestra na urgenci), ki ga je tudi povabila v London. Njena hčerka, stara štiriindvajset let, je zbolela za hudo avtoimunsko boleznijo, ki je hitro napredovala. Kmalu je bila priklopljena na naprave za ohranjanje pri življenju, odpovedovale so ji ledvice, slabo je bila odzivna. Jan je s solzami v očeh razlagala in čutiti je bilo njeno stisko, ki jo je doživljala, ko hčerki ni pomagalo nič. Povedala je, kako je vse težje prihajala k zavesti, odpovedale so ji vse gibalne funkcije, bila je tetraplegik. V nekem trenutku je imela več kot petdeset različnih zdravil. Povedala je, da jo je poklicala prijateljica, ki je bila ravno na Boydovem izobraževanju v ZDA in ki je vedela, kaj se dogaja z njeno hčerko. In ni nehala razlagati o tem. Navezala je stik z Boydom, ki se je seveda odzval (Boyd je človek z veliko začetnico). In začela izvajati protivnetni protokol v kombinaciji še z enim. Najprej vsak drugi dan, in hčerka se je začela odzivati. Takrat se je odločila, da je to nekaj, s čimer bodo zagotovo nadaljevali. No, da ne bom predolga: njena hčerka, ki je bila nepremična, hroma, je prišla na predavanje. S palico si je pomagala pri hoji, a je prišla, sama. In sodelovala kot prostovoljka za prikaz protokola, ki ji je pomagal ponovno se postaviti na noge. Potem je bila tam še gospa, ki so ji pred dvema letoma diagnosticirali limfom, danes pa njeni izvidi kažejo, po njenih besedah, da raka ni več. Res impresivno. 

Kdo je pravzaprav Boyd? 

Boyd je, kot sem že omenila, zelo skromen človek. Je maser po izobrazbi, izobraževal se je pri največjih strokovnjakih, ki so proučevali eterična olja, njihovo uporabo in učinke po vsem svetu. Sam tako uporablja olja že več kot petindvajset let. Olja pozna zelo dobro, pozna njihovo sestavo in lastnosti. Zna uporabljati to, kar nam narava daje. In to predaja naprej. Je izredno prijeten možakar, srednjih let, z osmimi otroki, veliko družino, ki z veliko humorja predaja svoje dragoceno znanje naprej z namenom, da si ljudje, ki si to želijo, znajo pomagati s temi čudovitimi spojinami, ki nam jih dajejo rastline. 

Je to uradna metoda? 

Njegovo metodo uradno priznava NCBTMB (National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork), ki za udeležbo na njegovem izobraževanju priznava tudi kreditne točke. Doterrina eterična olja pa so, tako kot sem že prej povedala, uradno registrirana pri FDA (registrirana so tudi v Evropi) z namenom uporabe v komplementarne namene. 

Preberite tudi: Naravno hujšanje z luno. Kliknite TUKAJ!