nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kako zvezdniki ohranjajo zdravje in lepoto

T. J., Bodi zdrava, 12.03.2019 12:01:14

Odgovor na vprašanje, kako jim na naraven način uspeva ohranjati lepoto, mladostni videz in zdravje, so bili nekateri zvezdniki pripravljeni deliti z javnostjo.

Delite na:
Kako zvezdniki ohranjajo zdravje in lepoto
Halle Berry Profimedia

Halle Berry

Halle Berry, ki bo avgusta dopolnila 53 let, trdi, da se za svoj mladostni videz in odlično počutje lahko zahvali predvsem dobremu spancu. Simpatična igralka, ki je za vlogo Leticie Musgrove v romantični drami Bal smrti osvojila oskarja za najboljšo igralko v glavni vlogi, namreč poskrbi, da vsako noč spi vsaj osem ur. Ko se zbudi, spije kozarec naravnega soka, s svojega jedilnika pa je že zdavnaj prečrtala sladkarije in hitro prehrano. Poleg tega si prav vsak dan vzame 45 minut za vadbo.

Cate Blanchett

cate blanchett.jpg
Cate Blanchett
Profimedia

Ob pogledu na svetlolaso avstralsko igralko in gledališko režiserko Cate Blanchett bi verjetno zelo malo ljudi pomislilo, da bo maja dopolnila okroglih petdeset let. In kakšna je njena skrivnost? Dobitnica oskarjev in treh zlatih globusov za lepo postavo, privlačen videz in brezhibno zdravje skrbi tako, da vsak dan ožame tri limone in popije njihov sok. Uporablja kar se da malo ličil, redno hodi na masaže, dvakrat tedensko pa zaide tudi v savno.

Sandra Bullock

sandra bullock.jpg
Sandra Bullock
Profimedia

Čeprav je stara 54 let, je igralka, filmska producentka in filantropinja Sandra Bullock še vedno videti kot kakšna navihana smrkljica. Dobitnica oskarja je prepričana, da je mladostni videz in dobro zdravstveno stanje ohranila zato, ker poje veliko riža, zelenjave in sadja ter pije izključno naravne sadne sokove. Za lepo, gladko in napeto kožo na obrazu skrbi s kremo, ki vsebuje špinačo in vitamin C, seveda pa je tudi telesno aktivna. Sandra prisega na kikboks in tek v naravi. 

Hugh Jackman

hugh jackman.jpg
Hugh Jackman
Profimedia

Avstralski igralec, pevec in filmski producent Hugh Jackman je lani srečal abrahama, a je še vedno v tako dobrem fizičnem stanju, da z lahkoto sprejme vlogo akcijskega junaka. O tem smo se nazadnje lahko prepričali pred dvema letoma, ko je navduševal v akcijski znanstvenofantastični drami Logan: Wolverine. Hugh, ki v svoji bogati karieri sicer še ni osvojil oskarja, si je pa z glavno vlogo v zgodovinski glasbeni drami Nesrečniki prislužil nominacijo, prisega na živila, bogata z beljakovinami. Kadar se izpostavlja soncu, uporablja kreme z zaščitnim faktorjem, saj se zaveda, kakšen vpliv na kožo imajo močni sončni žarki. Hugh, ki v mladosti nikoli ni niti pomislil na kremo za sončenje, se je namreč že večkrat srečal z bazalnoceličnim karcinomom oziroma nemelanomskim rakom. Na srečo gre sicer za blažjo obliko raka, ki je ozdravljiva, a zvezdnik kljub temu opozarja, da je treba med gibanjem na prostem kožo zaščititi s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Hugh pa prisega tudi na redno telesno aktivnost, zato plava v oceanu, boksa in preteče najmanj enajst kilometrov na dan. 

George Clooney

george clooney.jpg
George Clooney
Profimedia

Večni hollywoodski zapeljivec George Clooney, za katerim je 57 pomladi, je prepričan, da se za dobro psihofizično formo lahko zahvali nizkokalorični dieti, ki obsega tri male obroke na dan. V želji, da bi ohranil zdravje in lep videz, igralec, filmski ustvarjalec in poslovnež, ki se med drugim lahko pohvali z dvema oskarjema, ne pije alkohola in se redno ukvarja z jogo. 

Kim Cattrall

kim cattrall.jpg
Kim Cattrall
Profimedia

Angleško-kanadska igralka Kim Cattrall, najbolj znana po vlogi živahne Samanthe Jones v seriji in filmih Seks v mestu, je v 63. letu starosti. Za to, da je vitka, zdrava in mladostna, se lahko zahvali štetju kalorij in pitju zeliščnih čajev. Kim prisega na knajpanje, torej na izmenično prhanje s toplo in hladno vodo, za telesno kondicijo pa skrbi s plavanjem in deskanjem na vodi.

Jared Leto

jared leto.jpg
Jared Leto
Profimedia

Igralec in režiser Jared Leto, ki je znan tudi kot pevec rokovske zasedbe 30 Seconds to Mars, je videti kot mulček, čeprav je decembra lani dopolnil 47 let. Zvezdnik, ki je za stransko vlogo v biografski drami Klub zdravja Dallas osvojil oskarja, dobro počutje pripisuje tekoči dieti. Jared je vegan, a ne zelo zaprisežen, saj priznava, da se sem ter tja tudi prekrši. V prostem času se najraje ukvarja z jogo, plavanjem in gorskim kolesarjenjem. 

Keanu Reeves

keanu reeves.jpg
Keanu Reeves
Profimedia

Tudi za kanadskim igralcem, filmskim ustvarjalcem in glasbenikom Keanujem Reevesom se še vedno obrne marsikatera najstnica, čeprav je star 54 let. Ker veliko pozornosti namenja videzu in zdravju, redno dviguje uteži in jé samo zelenjavo ter meso, saj je priloge že zdavnaj odstranil s svojega jedilnika. Poleg tega Keanu ni tip, ki bi večino prostega časa poležaval na kavču. Nasprotno, zelo rad je v naravi, še posebno navdušen pa je nad jahanjem in deskanjem na vodi.

Julia Roberts

julia roberts.jpg
Julia Roberts
Profimedia

Vedno nasmejana igralka in filmska producentka Julia Roberts je zaslovela v prejšnjem tisočletju, ko je zablestela v romantični komediji Čedno dekle. Od takrat je minilo 29 let, videz dobitnice oskarja, ki je oktobra lani praznovala 51. rojstni dan, pa se v tem času ni kaj dosti spremenil. Julia očitno prisega na pravilo zdravega prehranjevanja, ki se glasi »zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač«, saj si zjutraj privošči obilen zajtrk, sledita pa lahkotno kosilo in še bolj lahkotna večerja. Tudi to, da slovi po širokem in predvsem zelo lepem nasmehu, ni naključje, saj si zobe beli z jagodami. Med fizičnimi aktivnostmi pa najraje izbere rolanje.

Charlize Theron

charlize theron.jpg
Charlize Theron
Profimedia

Južnoafriška igralka in filmska producentka, ki ima tudi ameriško državljanstvo, bo avgusta praznovala 44. rojstni dan, marsikdo pa bi ji prisodil vsaj deset let manj. Oskarjevka, ki kar poka od zdravja, prisega na zelenolistno zelenjavo. Mamica dveh posvojenih otrok večino časa preživi na svežem zraku. Kadar se ne sprehaja s svojimi psi, teče, igra golf in vadi jogo.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 11. 2. 2019.