franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kako preživeti razhod?

L. P., Maja, 29.05.2018 12:01:38

Razhod ni nujno tako slaba stvar. Kaj storiti, ko nas zapusti partner?

Delite na:
Kako preživeti razhod?
Pixabay

Američana Dereka Blasberga morda poznate kot novinarja in rednega obiskovalca newyorških družabnih dogodkov, manj ljudi pa ve, da je Blasberg tudi avtor treh knjig. V priročniku Very Classy (Zelo uglajena), ki ga je izdal leta 2011, je zbral vse, kar naj bi moderna dama vedela o življenju - od organizacije zabave pri sebi doma, upravljanja lastnih financ pa do kompleksnejših težav, kakršno je soočanje z razhodom. Kot zaupni prijatelj mnogih hollywoodskih zvezdnic, ki so se prebijale skozi razburkana razmerja, Blasberg dobro ve, kako zahtevni so konci zvez. Njegovi nasveti, kako se z njimi soočiti in situacijo preživeti s čim manj modricami in buškami, so zato zelo uporabni - preverili smo, kaj se lahko od njega naučimo mi.

Pravilo 1: Brez maščevanja bivšim

»Najbrž zveni patetično, a najboljše maščevanje je dobro življenje,« pravi Blasberg. »Biti uspešen, dobro izgledati in živeti srečno do konca svojih dni.« Dodaja še: »Najbrž je to težko, težko je tudi biti prijazen, če imaš občutek, da se je nekdo grdo obnašal do tebe, toda prava dama ve, da je to, kako ravna z ljudmi v svoji bližini, pa tudi če gre za nevzgojenega bivšega fanta, odraz njenega značaja. Enako velja za moške: če po razhodu niso prijazni in spoštljivi do bivših deklet, najverjetneje pač niso prijazni tudi na splošno.« Zlato pravilo je torej: po razhodu se do bivšega ali bivše obnašajte tako, kot bi si sami želeli, da se ona/on obnaša do vas. Najbrž ne bi bili veseli klicev s skrite številke, pošte s presenečenji, zalezovanja pred blokom in drugih otročjih potez.

Pravilo 2: Ostanite mirni

»Kaj naj ženska stori, ko jo zapusti partner? Je bolj zdravo, da se s situacijo sooči racionalno, brzda svoja čustva in se čimprej premakne naprej? Ali da znori in se znaša nad vudu lutko bivšega?« se sprašuje Blasberg in v nadaljevanju sklene, da zlatega recepta za prebolevanje v resnici ni. »Edini nasvet, ki ga je smiselno imeti v mislih, je pravzaprav ta, da ostanite mirni, sploh pred drugimi, in ohranite nekaj zdravega razuma. V tolažbo naj vam bo misel, da je zvezo, ki je bila obsojena na propad, bolje končati prej kot pozneje. In človek, ki vas je zapustil, tako ali tako ni bil pravi za vas. Zaslužite si človeka, ki ne bi nikoli pomislil na to, da konča zvezo z vami.« Vsi ti klišeji, da »ni bil pravi za vas«, da »je v morju še veliko rib« ali da »bi bili vaši otroci tako ali tako grdi«, se vam v trenutku razhoda sicer gotovo zdijo nesmiselni - morda vam bodo za kratek čas pomagali preusmeriti pozornost, a bolečine ne bodo mogli pregnati, in tudi Blasberg pravi, da lahko samo skozi bolečino, ki jo čutite ob razhodu, resnično zrastete. »Glejte na to kot na neke vrste prehodni obred.«

Pravilo 3: Sprijaznite se

»Vse se zgodi z razlogom, in če mu pač ni do vas, ne vztrajajte,« poudarja Blasberg. »Boleče in ponižujoče se je obešati na nekoga, ki do vas ne goji enakih čustev, in prej ko se boste premaknili naprej, bolje bo. Sprejmite to in se sprijaznite. Ja, saj vem, zavrnitev hudo boli in občutek zlomljenega srca je eden najhujših na svetu. Ampak dama to lahko preživi - in tudi bo.« Za konec pove še anekdoto o svoji prijateljici, čudoviti blondinki z dolgimi nogami, ki je vse moške v svoji bližini vrtela okoli prsta, dokler se ni zaljubila v ignorantskega deskarja, ki mu je njegov konjiček pomenil več od nje in je bil na njeno pozornost, lepoto in bogastvo popolnoma imun. Na koncu jo je seveda pustil, ona pa je bila obupana, postala je prava živčna razvalina. Trajalo je kar nekaj časa, da se je izvlekla iz krize, ko se je to zgodilo, pa je spoznala uspešnega in čednega moškega in se z njim poročila. »To dekle mi vedno govori, da je nekoga, ki mu je lahko odprla srce, našla samo zaradi tega, ker se ji je srce nekoč zlomilo na koščke. Še danes verjame, da ne moreš poznati prave ljubezni, dokler nisi prebolel res težkega razhoda - takrat potrebuješ nekoga, ki ti te koščke pomaga sestaviti,« optimistično zaključuje Blasberg. Razhod torej le ni nujno tako slaba stvar.

Preberite tudi: Telovadite kot v šovu The Biggest Loser. Kliknite TUKAJ!