kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Čas je za novo kopalnico

Dunja Strašek, 02.01.2018 14:01:31

Sodobna kopalnica ni več le prostor za umivanje, ampak vse bolj postaja domači spa, ki nam poleg svoje osnovne funkcije očiščenja ponuja tudi sprostitev po napornem dnevu ali energijsko okrepitev za nov dan.

Delite na:
Čas je za novo kopalnico
Dom2

Podobo kopalnice lahko temeljito spremenimo s popolno prenovo od inštalacij dalje ali pa le delno, če vnesemo nekaj novega na stene, tla, zamenjamo kopalniško pohištvo ali opremo ali si omislimo nove dodatke. Prav s slednjimi najlaže in najhitreje ustvarimo drugačno podobo. Kopalniška preproga, nove brisače, podstavki in posodice ter stojala za mila in zobne ščetke, obešalniki, majhne košarice, v katere pospravimo kozmetiko, in koš za perilo, ki jih barvno uskladimo, lahko polepšajo vzdušje v kopalnici. In če smo pripravljeni še prebarvati stene v novo barvo, je lahko kopalnica v hipu videti kot nova. Če se odločimo za popolno prenovo ali pa urejamo povsem novo kopalnico, nam veliko idej ponuja že sodobna kopalniška oprema, ozremo pa se lahko tudi po trendih, ki vnašajo v naš dom in v kopalnico vse več naravnih materialov.

kopalnica prava.png

Les, kamen in steklo

Kakor v druge prostore doma se narava vse bolj vrača tudi v kopalnico. Navdih za ureditev kopalnice lahko poiščemo med trendovskimi naravnimi materiali, kot so kamen, les in steklo. V kopalnico vnesejo eleganten slog, lahko jih tudi odlično kombiniramo med seboj in tako kopalnico še dodatno oplemenitimo.

Kamen velja za hladen material, kar je idealno za poletne dni, vendar pa pozimi ne deluje hladno, saj izvrstno absorbira toploto in jo nato še dolgo oddaja. S talnim gretjem je tako občutek bosih nog na kamnu prav prijeten; če pa kljub temu želimo v kopalnici več topline, jo nedvomno najbolje vnese les. Danes je les, ki ga uporabljamo v kopalnici, ustrezno izbran in obdelan, da mu vlaga ne pride do živega. Kamen in les sta primerna materiala za oblogo tal in sten, z njima lahko opremimo kopalnico v različnih slogih – od rustikalnega do modernega. Vse je namreč odvisno od izbire vrste, načina polaganja, barv, oblik in velikosti posameznih elementov.

kopalnica3.png

Odlično pa se znajde v kopalnici tudi steklo, z njim lahko ustvarimo poudarke, ki jo polepšajo. S steklenim mozaikom lahko na primer obložimo stene okrog umivalnika, kadi ali kabine za prhanje, stekleni umivalnik je nekaj posebnega, vse več pa se uporabljajo steklena vrata ali ohišje pri kabinah za prhanje ali savnah. Steklo je običajno prozorno, kar nam pride prav v majhnih kopalnicah, mlečno ali barvno pa se največ uporabljata za umivalnike.

kopalnica 2.png

Oprema za več prostora 

Zahteva v novih kopalnicah je med drugim tudi prostornost in zračnost. Poleg same zasnove prostora to omogoča tudi minimalistična kopalniška oprema in pohištvo. Minimalistično oblikovanje zaznamujejo čiste, mehke, ravne ali zaobljene linije ter štirikotne, okrogle ali ovalne oblike, vse brez okrasja. Ravno ta preprostost kopalniških elementov – kadi, prhe, umivalnika, bideja, ustvari v kopalnici posebno vzdušje in združi funkcionalnost z estetiko.

Pri izbiri kopalniške opreme torej ne pozabimo, da jo je treba izbrati skladno z dimenzijami prostora. Sodobno kopalniško pohištvo in oprema se z mehkimi linijami in svetlimi barvami prilagaja tudi majhnim prostorom, kljub temu pa združuje estetiko, kvaliteto, funkcionalnost in preprosto vzdrževanje. Premišljena izbira in postavitev opreme tako lahko tudi majhno kopalnico v blokovskem stanovanju spremeni v prostor užitka in udobja.

spa.png

Sodobne kopalnice se širijo 

Trendi in način življenja dobivajo vse pomembnejšo vlogo v kopalnicah, kar dokazuje, v kolikšni meri je kopalnica postala bivalni prostor. Danes pričakujemo od kopalnice veliko več, kot smo v preteklosti, saj jim tudi v novih zgradbah namenimo več prostora. Poleg prostora za umivanje in osvežitev vse bolj postajajo tudi prostor za sproščanje in rekreacijo.

Domačnost, ki jo danes želimo tudi v kopalnici, pomeni na splošno več prostora za več gibanja – prostor za vadbo joge ali za telovadbo, za počitek in sprostitev, za otroke, da se lahko igrajo, in tudi savna ni več redkost. Masažna kad že meji na spalnico, ki skupaj predstavljata zasebno sfero doma. Kljub vsej sodobnosti in mojstrovinam pa je seveda najpomembnejše, da nam naša kopalnica ponuja zadovoljstvo glede uporabnosti, udobja in varnosti.

kopalnica 5.png

Preberite tudi: Kako je sobo za sina opremila Tori Spelling? Kliknite TUKAJ!