zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Odvratne rime z nepozabnim Jernejem Šugmanom

Lara Pukovič, 02.01.2018 19:01:18

Med prazniki so se tako najmlajši kot njihovi starši lahko zabavali ob risanki v dveh delih Odvratne rime, ki je nastala po že skoraj kultni istoimenski knjigi pisatelja Roalda Dahla z ilustracijami Quentina Blaka.

Delite na:
Odvratne rime z nepozabnim Jernejem Šugmanom
Obe risanki povezuje velik strašen volk, ki bo gledalcem v pripovedi razkril svojo zgodbo. Revija Vklop

Klasične pravljice, kot so Rdeča kapica, Sneguljčica,Trije prašički, Jakec in fižolček ter Pepelka, je avtor spretno združil in nam postregel z novimi, domiselnimi in včasih celo precej odvratnimi zapleti. V prvem filmu Sneguljčica in Rdeča kapica postaneta najboljši prijateljici, ko se Sneguljčica spopade z zlobno kraljico, Rdeča kapica pa z dvema lačnima volkoma – enim, ki je požrl babico in se našemil v njene obleke, in drugim, ki je pohrustal nekaj nič hudega slutečih pujskov. V drugem filmu je Jakec, ki odrašča v revščini, zagledan v svojo sosedo Pepelko, a njeno srce se je na dvornem plesu ogrelo za princa, Jakca pa je presenetil velikanski fižol, ki je zrasel na njegovem vrtu. Jima bo uspelo najti pravo ljubezen? Obe risanki povezuje velik strašen volk, ki bo gledalcem v pripovedi razkril svojo zgodbo.

Risanko je sinhronizirala ekipa vrhunskih slovenskih igralcev: Maja Sever, Uroš Smolej, Nik Škrlec, Gregor Čušin, Primož Pirnat, Jana Zupančič, Nataša Barbara Gračner, Lena Hribar, Maša Derganc Veselko, Mojca Fatur in Klemen Slakonja, volku pa je glas posodil nedavno preminuli Jernej Šugman. Ob izgubi so v Otroškem in mladinskem programu globoko pretreseni, saj je bil igralec redni gost njihovega studia za sinhronizacijo risank, skozi leta pa je oživil mnogo nepozabnih risanih likov. »Vsakemu animiranemu junaku, ki mu je posodil svoj glas, je vdahnil delček sebe: njegovi liki so bili topli in srčni, včasih resni in zamišljeni, drugič nalezljivo zabavni. V studio za sinhronizacijo je vedno prinesel sonce. Neizmerno ga bomo pogrešali,« je povedala urednica Otroškega in mladinskega programa Martina Peštaj.

Preberite tudi: Odvetnik brez spomina. Kliknite TUKAJ!