sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Odvetnik brez spomina

D. F., 27.12.2017 20:01:23

Na Pop TV spremljamo novo špansko dramo z naslovom Vem, kdo si (Sé quién eres).

Delite na:
Odvetnik brez spomina
Juan Elías (Francesc Garrido) z ženo (Blanca Portillo) in otrokoma. Družinska idila je podrta. Pop TV

Zgodba se vrti okrog odvetnika Juana Elíasa (Francesc Garrido), ki zaradi nenavadne nesreče izgubi spomin. S pomočjo žene, sodnice Alicie Castro (Blanca Portillo), se trudi obnoviti vsak svoj korak in tako priklicati spomin. Zgodba se še bolj zaplete, ko v Elíasovem zmečkanem avtu najdejo kri njegove pogrešane nečakinje Ane Saura (Susana Abaitua). Odvetnik tako postane eden glavnih osumljencev za mladenkino izginotje, njen oče Ramón (Nancho Novo) pa je trdno odločen dokazati, da je Elías morilec.

Serija je nastala izpod peresa uspešnega režiserja, scenarista in producenta Paula Freixasa, ki je med pisanjem scenarija zbral dovolj gradiva za dve sezoni, a so v sodelovanju s televizijsko hišo Telecinco celoten scenarij skrčili na eno samo. Kljub temu pa je uspelo Paulu na papir preliti nadaljevanje, ki ga je izdal v knjigi z naslovom Zadnja beseda Juana Elíasa (La última palabra de Juan Elías); dogajanje je umeščeno dobri dve leti po koncu zadnjega dela serije in je nekakšen epilog celotne zgodbe.

Odvetnik brez spomina

Juan Elías, vodja ene najbolj prestižnih in uspešnih odvetniških družb v državi, se spoprijema z najbolj pomembnim primerom v karieri – dokazati mora svojo nedolžnost v primeru izginotja nečakinje Ane. Njegova naloga je toliko težja, saj se zdi, da je v nesreči izgubil spomin. V čevlje glavnega junaka je stopil katalonski igralec Francesc Garrido, ki je najbolj poznan po svojih številnih vlogah v gledališču, pri nas pa smo ga gledali v seriji Šivilja v času vojne. »Juan Elías je poseben lik, ki ga ni bilo tako preprosto upodobiti, kot se zdi na prvi pogled. V preteklosti sem se že znašel v vlogi odvetnika in na srečo imam kar nekaj prijateljev, ki se s tem poklicem ukvarjajo; od njih sem pridobil ogromno različnih podatkov, ki so mi pomagali, da sem bil v svoji vlogi karseda prepričljiv,« je v pogovoru za španske medije dejal 48-letni igralec.

vem kdo si serija 1.png
Juanov primer raziskuje tudi njegova nekdanja študentka Eva Durán (Aída Folch).
Pop TV

Neizprosna sodnica

V čevlje sodnice Alicie je stopila priznana španska igralka Blanca Portillo, ki je za svoja dela v filmih, TV-serijah in gledaliških igrah prejela številne nagrade, najbolj pa se je spomnimo iz filmov Zlomljeni objemi, Vrni se in Goyeve prikazni. V vlogi Alicie se spoprijema z nepričakovanimi ovirami, ki grozijo, da bodo uničile njeno družino, kar želi sama na vsak način preprečiti. »Alicia je ženska, ki je že 22 let poročena s Juanom Elíasom. Čeprav je sodnica, je njen poklic v seriji na neki način odrinjen v ozadje, saj je povsem usmerjena v to, kako svojo družino rešiti iz težav, v katerih se je znašla. Največji izziv mojemu liku predstavlja dejstvo, da se je oseba, ki ji je zaupala, s katero ima otroke in si je z njo ustvarila življenje, v trenutku spremenila,« se je o svoji vlogi razgovorila 54-letna Madridčanka.

Odvetnica, ki se želi dokazati

Eva Durán je sanjavo dekle, ki je študiralo pravo, njen profesor pa je bil nihče drug kot Juan Elías. Ob njunem ponovnem srečanju se je prisiljena odločati med svojimi prepričanji in občutki, obenem pa na plan privrejo čustva, za katera je bila prepričana, da jih je za vedno pokopala. V vlogo resne in malce neodločne odvetnice je stopila igralka Aída Folch. »Eva je zelo pametna ženska. Ko se odloči podrobneje raziskati primer svojega nekdanjega profesorja, odkrije ogromno skrivnosti. Tako kot vsi ima tudi moj lik svojo preteklost in del nje je Elías. Morda se vam bo zdelo zanimivo, da je bil ta lik zaradi svoje odločnosti in moči sprva moškega spola, a sem zelo vesela, da so si ustvarjalci serije premislili, to pomembno vodilno vlogo pa prepustili meni,« je izdala 31-letna španska igralka.

Preberite tudi: Noel Gallagher vrača udarec mlajšemu bratu. Kliknite TUKAJ!