državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Ekskluzivno: Povračilo se vrača

Tina Bernik, Vklop, 26.02.2018 19:01:58

Pogovarjali smo se z Danielom MacPhersonom in Roxanne McKee iz Povračila, serije, v kateri sta igralca morala pokazati in uporabiti vse mišice.

Delite na:
Ekskluzivno: Povračilo se vrača
Roxanne McKee: »Kar je odlično pri tej seriji, je, da ne dela razlik med moškimi in ženskami, in mislim, da smo v serijo prinesle prav to – da smo fizično in duševno enakovredne moškim.« Vklop

Sonce je pripekalo, na prizorišču puljske Arene, ki je bila ob izteku lanskega poletja mesto snemanja enega od prizorov za naslednjo sezono serije Povračilo, pa se ni veliko dogajalo. Snemanja za zunanjega opazovalca običajno niso zanimiva zaradi nenehnega ponavljanja prizorov, v katerih se ravno takrat, ko imaš možnost spremljati ekipo pri delu, nič ne dogaja, kar za Povračilo sicer ne velja – ne ko gre za dogajanje okrog in ne ko gre za dogajanje v njej. 

Vojna akcijska drama, ki spremlja člane tajne protiteroristične enote in jo rad gleda celo jordanski kraj, v novi, šesti sezoni predstavlja popolnoma novo igralsko zasedbo, s katero smo se srečali na hrvaški obali, v Rovinju. Simpatična družba iz Avstralije in Velike Britanije je bila zgovorna in dobro razpoložena, ker se je snemanje približevalo koncu, o tem, kaj nas čaka v tej sezoni in kakšne napore so morali prestajati pred snemanjem in med njim, pa sta za Vklop povedala Roxanne McKee (kapetanka Natalie Reynolds) in Daniel MacPherson (polkovnik Samuel Wyatt), ki je že pred intervjujem z navdušenjem pojasnjeval, koliko eksplozij so posneli v seriji.

Kako dolgo je trajalo snemanje na Hrvaškem?
Daniel MacPherson
: Na Hrvaškem smo snemali en teden, prej pa osem tednov v Jordaniji in štiri mesece v Budimpešti.

Roxanne McKee: Tu je res neverjetno. Z Danom sva otroka vode, tako da sva bila oba vesela, ko sva zagledala morje.

Daniel: Plavanje zjutraj in zvečer. Še posebej prijetno je bilo priti sem po Madžarski, kjer je bilo tako dolgo tako vroče.

V preteklosti so, ko so snemali serijo Povračilo, v Budimpešti snemali prizore, ki so predstavljali Severno Korejo ... Kaj pa zdaj?
Daniel
: Letos je Budimpešta Rusija, Hrvaška, Belorusija, Ukrajina, Nemčija. London pa je bil Poljska.

Kaj pa je bila Jordanija?
Daniel
: Libija in še nekaj, a se ne spomnim, kaj, tako da smo dobro izkoristili lokacije.

Kako je bilo snemati v Jordaniji?
Roxanne:
Jordanija je bila neverjetna. Sama prej nikoli nisem bila tam. Vsakič, ko dobiš vlogo, je prva stvar, ki jo narediš, da pogledaš, kje bo potekalo snemanje. Odlično je, če greš v zanimive kraje. Jordanija ima zelo drugačno kulturo, za nas pa je bilo precej naporno, ker smo šli tam skozi izjemno zahteven trening. Imeli smo šest tednov vojaškega treninga in imeli smo to srečo, da nam je jordanski kralj odstopil svojo vojaško bazo, kjer smo imeli vaje s pravim strelnim orožjem. Sprva je bilo kar malo strašljivo.

povračilo 1.png
Snemanje v puljski Areni je od blizu morda delovalo dolgočasno, a igralci zagotavljajo, da je v seriji polno akcije in da so skoraj vsak dan kaj razstrelili.
Vklop

Menda je jordanski kralj veliki oboževalec serije.
Daniel:
Res je, prav tako njegov sin, princ. S princem, ki je vodja jordanske filmske komisije, smo nekajkrat večerjali, prišel je tudi na snemanja, njegov sin, torej kraljev vnuk, pa v seriji celo igra v enem od prizorov. Je pa v Povračilu vse veliko! Akcijski prizori, pokrajine, snemali smo v puščavi, ob Mrtvem morju, v hribih – bilo je »epsko«.

Roxanne: In dih jemajoče. V nekem trenutku smo, ko smo leteli v črnem jastrebu (vojaški helikopter, op. a.), vsi utihnili in se pogledali, češ, kako srečo imamo.

Daniel: Da, na eni strani smo imeli Izrael, Črno morje, leteli smo nad Jordanijo in sveto deželo, in to v kraljevem helikopterju.

Stopiti ste morali v precej velike čevlje, ker gre za serijo, ki je zelo znana. Na kaj ste pomislili, ko so vas povabili k sodelovanju in vam povedali, da bo v njej igrala povsem nova igralska zasedba?
Daniel:
Lahko govorim le v svojem imenu. Zavedal sem se, kakšen sloves ima serija in v kakšne čevlje stopam ter kakšne predane oboževalce je imela prejšnja zasedba. Mislim, da smo pristopili do nje tako, da gremo naprej od tam, kjer so jo oni končali, zato smo morali še toliko bolj vaditi vojaške in taktične veščine. Kot zasedba smo se res zavedali odgovornosti, ki smo jo imeli, zato smo delali toliko bolj zavzeto, še preden smo začeli snemati, in smo bili tako utrujeni že na začetku snemanja.

Roxanne: Kot igralec ceniš priložnost, da prihajaš v serijo, ki že ima svoj nabor oboževalcev, zato smo upali, da ji ne bomo delali krivice.

Kaj ste v serijo prinesle ženske?
Roxanne
: Kar je odlično pri tej seriji, je, da ne dela razlik med moškimi in ženskami, in mislim, da smo v serijo prinesle prav to – da smo fizično enakovredne moškim in seveda tudi duševno, moški pa se do nas niso vedli, kot da smo kaj manj sposobne od njih. Od nas se je pričakovalo prav toliko kot od njih. Naravno je seveda, da so moški fizično močnejši od žensk, smo pa morale opraviti enako delo, iti skozi enake treninge in ja, bile smo kot mravljice, ki smo morale biti sposobne nositi svojo težo bremena. Sama sem pridobila sedem kilogramov mišic, ker sem precej drobna, je pa Dan zelo dober v treningih, tako da nam je v telovadnici precej pomagal pri vajah. To nas je po mojem mnenju zbližalo tudi kot ekipo. Bilo je fizično zahtevno, a zato zelo izpolnjujoče. Mislim, da ženske prinašajo enakopravnost, to, da z enako dinamiko delujejo tako moški kot ženske, pa bo zanimivo tudi za gledalce.

povračilo.png
Glavno igralsko zasedbo v novi sezoni sestavljajo Daniel MacPherson, Roxanne McKee,Warren Brown in Alin Sumarwata.
Vklop

Kaj prinaša nova sezona?
Roxanne:
Seveda prinaša novo zgodbo in nove like, poleg tega pa se liki razvijajo iz epizode v epizodo. Ne bom rekla, da je vse boljše, je pa drugače. Upam, da boste v njej enako uživali. Ekipa je zdaj sestavljena iz dveh moških in dveh žensk, torej bi lahko pritegnili nove gledalce, saj bodo tudi ženske imele občutek, da se lahko poistovetijo z liki v seriji.

Nam lahko poveste kaj več o svojih likih?
Daniel:
Igram polkovnika Samuela Wyatta, nekdanjega ameriškega marinca, posebni enoti pa se je pridružil pred petimi leti. Je nepredvidljiv, trmast in samotarski, zato je zanj to, da je postal del ekipe, zelo težko. Je pa tudi predrzen in očarljiv, tako da ima v sebi neko dvojnost. Včasih se lahko vede kot otrok, včasih pa zna biti trmast. Vsi štirje liki so res dobro zastavljeni in vsak je zelo poseben.

Roxanne: Igram Natalie Reynolds. Je kapetanka in prihaja iz vojaške družine. Je zelo organizirana in popolno nasprotje Wyatta. Je nekoliko bolj tiha in nezaupljiva do drugih, ker je bolj razčlenjevalna, obenem pa nekaj skriva, in to zelo dobro. Ima temačno zgodovino, kaj skriva, pa gledalci spoznajo pozneje. Gre za različne like, ki, ko pridejo skupaj, vidijo, da drug drugega potrebujejo.

Pravite, da so vloge fizično zelo zahtevne. Vi, Daniel, ste že prej tekli maratone in bili zelo športno dejavni, vi, Roxanne, pa ste morali pridobiti kar precej mišične mase. Kako so vas izbirali?
Roxanne:
Res je, da sem morala pridobiti mišice, a sem precej atletska in športno dejavna. Mislim, da se avdicije niso udeleževali igralci, ki fizično ne bi hoteli biti zelo dejavni, ker je bilo jasno, da bo snemanje zelo zahtevno. Dan in jaz imava rada plezanje, potapljanje ...

Daniel: Warren (Brown, soigralec, op. a.) je dvakratni svetovni prvak v tajskem boksu, sam se že dvajset let udeležujem triatlonov, Roxanne je prav tako zelo dejavna, Alin (Sumarwata, soigralka, op. a.) pa sem videl na avdicijskem posnetku med kickboksom in je »prašila riti«. Na avdiciji so se zelo dobro zavedali, kakšen tip igralcev hočejo, in so bili pri tem zelo jasni, tako da nihče od nas ni bežal od fizičnih naporov, ampak smo jih objeli z obema rokama. Bili smo prekriti s praskami in modricami. Ko me je moja žena videla, me je vprašala, kaj delajo z nami.

povračilo 5.png
Daniel MacPherson: »S princem, ki je vodja jordanske filmske komisije, smo nekajkrat večerjali, prišel je tudi na snemanja.«
Vklop

Roxanne: Bila sem že v serijah, kjer so akcijske prizore namesto mene snemali kaskaderji, a ne tu. Tu smo takšne prizore želeli posneti sami. Enkrat sem se zaradi tega malce sprla z režiserjem, ker sem se udarila in krvavela iz kotička očesa, zato mi je rekel, da je bolje, da ne posnamem prizora, v katerem se pretepam. Na koncu sem ga vseeno posnela.

Kako je igrati v seriji, kjer ne veste, ali boste ostali tudi naslednjo sezono, saj se je pokazalo, da je zamenljiva celotna ekipa?
Daniel:
Naj citiram našega izvršnega producenta, ki je rekel: »Ne skrbite, za vsakega obstaja krogla.«

Torej ni srečnega konca za vas?
Daniel:
Samo uživajte, dokler traja, ker ni podobne serije ali podobne izkušnje in ker je precej »epsko«.

Preberite tudi: Predčasno končali snemanje serije Moja boš? Kliknite TUKAJ!