franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Preprost recept za shujševalno juhico

Pe. R., 16.01.2018 11:01:22

Solata in druga sveža zelenjava so seveda super zdrava živila, a pozimi nam dišijo drugačne jedi, takšne, ki nas pogrejejo – in za to ni boljšega kot dobra enolončnica.

Delite na:
Preprost recept za shujševalno juhico
Na ta način se prehranjujmo tri tedne in oblekli bomo lahko eno številko manjša oblačila. Časopis Svet24

Če pri tem ne gre le za praktično pripravo obrokov za več dni, temveč tudi za izgubljanje kilogramov – tem bolje. Tekočina iz enolončnice napolni želodec, in to ob le malo kalorijah. Ker je topla, se z njo hitreje nasitimo, saj prav zaradi toplote možgani dobivajo signal, da smo zaužili izdatno hrano. Prava skrivnost shujševalne enolončnice pa je v sestavinah. Pet jih je, zaradi katerih ji lahko rečemo super shujševalna jed.

Shujševalno enolončnico jemo dva dni zapored za kosilo in večerjo; ta pa naj ne bo pozneje kot ob šestih. Ponoči bo tako imela pravi učinek. Ker zjutraj telo potrebuje energijo, prilagamo dva recepta za zajtrk, ki zagotavljata natanko to. Preostanek tedna jejte uravnoteženo hrano, za pomoč pa je še nekaj receptov, ki se jih da uporabljati ustvarjalno. Na ta način se prehranjujmo tri tedne in oblekli bomo lahko eno številko manjša oblačila.

uvodna

Recept

Navedene količine zadostujejo za štiri obroke, kar pomeni kosilo in večerjo za dva dni. Sestavine: 1 čebula, 175 g zelene, 2 rdeči papriki, 1 rdeč čili, 4 vejice timijana, pločevinka (425 ml) belega fižola, pločevinka(425 ml) rdečega fižola, 2–3 žlice olja, sol, poper, mleta rdeča paprika, ščepec sladkorja, žlica paradižnikove mezge, 400 ml zelenjavne jušne osnove, 2 pločevinki(po 425 ml) paradižnika v koščkih, 150 g bulgurja, šopek peteršilja za okrasitev.

Priprava

Čebulo olupimo in sesekljamo. Zeleno očistimo in narežemo na koščke. Čili očistimo in razrežemo na kolobarčke, timijan operemo, posušimo in osmukamo lističe s stebla. Fižol oplaknemo s hladno vodo. Segrejemo olje, podušimo čebulo, dodamo papriko, zeleno, približno 2/3 timijana in čili ter še malo podušimo. Začinimo s soljo, poprom, papriko in sladkorjem. Dodamo paradižnikovo mezgo, pokuhljamo, nato zalijemo z juho in paradižnikom iz pločevinke. Zavremo in pokrito kuhamo še 6–7 minut. Medtem pripravimo bulgur po navodilih proizvajalca. V lonec dodamo fižol, pogrejemo, posolimo in popopramo. Enolončnico postrežemo z bulgurjem ter potresemo s preostankom timijana in okrasimo tudi s peteršiljem.

Preberite tudi: Kako pripraviti čaj, ki vam bo v pomoč pri hujšanju? Kliknite TUKAJ!