rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Najboljši so čokoladni rogljički!

Revija Maja, 16.02.2018 15:01:18

Sladice s čokolado so najboljše. Ponujamo vam recept za čokoladne rogljičke, ob katerem se bodo čokoholikom cedile sline.

Delite na:
Najboljši so čokoladni rogljički!
Revija Maja

Čokoladni rogljički (150 min)

Sestavine za 60 rogljičkov:
170 g masla
150 g moke
30 g škroba
75 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
2 rumenjaka
75 g mletih mandljev
45 g kakava v prahu

Za okras:
2 žlici sladkorja
2 vaniljina sladkorja
200 g temne čokolade (70 %)

Priprava:

1. Maslo narežemo na koščke. V skledi zmešamo moko, škrob, oba sladkorja, maslo, rumenjaka, mandlje in kakav in vse zgnetemo v gladko testo.

2. Testo oblikujemo v tri 20 cm dolge zvitke in jih zavijemo v prozorno folijo. Najmanj za dve uri jih postavimo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Zvitke testa narežemo na centimeter debele rezine in iz vsake oblikujemo rogljiček. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 minut.

4. V skodelici zmešamo navaden in vaniljin sladkor in v tej mešanici povaljamo še tople rogljičke.

5. Nad parno kopeljo stopimo čokolado in vanjo pomočimo oba konca rogljičkov.

Preberite tudi: Kuhajmo z orehi. Kliknite TUKAJ!