Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene!

M. S., Maja, 09.02.2018 15:01:01

Danes pripravljamo ocvrte hrenovke. Za tako pripravljene potrebujete manj kot pol ure!

Delite na:
Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene!
Revija Maja

Ocvrte hrenovke

25 min
496 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
400 g hrenovk
1 jajce
60 g moke
2 žlici kokosove maščobe

Za belo pomako:
50 g jogurta
25 g sira feta
1 žlica majoneze
1 šopek drobnjaka
1 strok česna
morska sol, poper

Za rdečo pomako:
3 zreli paradižniki
1 vejica rožmarina
1 žlica majoneze
1 žlička medu
1 žlička rdečih poprovih zrn
morska sol, poper

Priprava:

1. Hrenovke narežemo na palčke in jih povlečemo skozi moko in potem v razžvrkljano jajce. Ocvremo na vroči kokosovi maščobi in ponudimo z belo in rdečo pomako.

2. Za belo pomako sesekljamo drobnjak. Feto razdrobimo z vilicami, solimo, popramo. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo vse sestavine.

3. Za rdečo omako paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo in olupimo. V mikserju ukašimo paradižnik, majonezo, med, osmukan rožmarin in rdeči poper. Solimo, popramo.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!