Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Babičina klasika: Sarma s svežim zeljem

M. O. Ž., 09.01.2018 15:01:51

Kako pripraviti zares okusno sarmo?

Delite na:
Babičina klasika: Sarma s svežim zeljem
Revija Maja

Sarma s svežim zeljem

Sestavine za 4 osebe:
1 zeljna glava
400 g mletega govejega mesa
1 jajce
2 žlici drobtin
3 vejice svežega timijana
1 strok česna
3 korenčki
1 čebula
200 ml paradižnikove mezge
2 majhni pločevinki olupljenih paradižnikov
3 žlice sesekljanega peteršilja
3 žlice olivnega olja
poper

Priprava:

1. Izberemo najlepše in največje zeljne liste, jim odrežemo trdi stržen in liste 5 minut blanširamo v vreli slani vodi. Položimo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo, osušimo.

2. Meso zmešamo z jajcem, drobtinami, sesekljanim timijanom, sesekljanim česnom. Solimo, popramo.

3. Nadev odmerimo na razgrnjene liste in oblikujemo zvitke.

4. Za omako olupimo in sesekljamo čebulo ter jo popražimo na olju. Dodamo na kocke zrezano korenje, paradižnikovo mezgo in grobo sesekljane paradižnike. Solimo, popramo.

5. Omako zlijemo v pekač, vanj položimo zvitke in pečemo pol ure na 170 stopinjah. Pečene zvitke potresemo s peteršiljem.

Preberite tudi: Recept, ki vam bo zagotovo polepšal konec tedna. Kliknite TUKAJ!