podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Recept, ki vam bo zagotovo polepšal konec tedna!

M. O. Ž., 06.01.2018 13:01:29

Posladkajte se s slastnimi čokoladnimi torticami.

Delite na:
Recept, ki vam bo zagotovo polepšal konec tedna!
Revija Vklop

Čokoladne tortice s pečenimi jabolki (380 kalorij, 60 minut)

Sestavine za 8 tortic:
125 g masla
100 g temne čokolade (70 % kakava)
2 jajci
100 g sladkorja
30 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 bio jabolki
75 g mandljev
30 g rozin
50 ml ruma
125 ml jabolčnega soka
1 vaniljin strok
1 žlička cimeta
10 g škroba
150 ml smetane
1 zavoj vaniljinega sladkorja
1 zavoj trdilca za smetano
100 g kisle smetane
1 žlica cimeta
3 žlice sladkorja

Priprava:

1. Že dan pred peko rozine namočimo v rumu.

2. Za testo položimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, osem kovinskih modelov (premer 6 cm). Čokolado nalomimo na koščke in jo z maslom (75 g) stopimo nad parno kopeljo. Jajca kremasto stepemo s 50 g sladkorja. Najprej jim dodamo stopljeno čokolado, potem pa še moko s pecilnim praškom.

3. Testo vlijemo v modele (sega naj 1,5 cm visoko) in pečemo v pečici 15 minut na 180 stopinjah.

4. Medtem jabolki umijemo, narežemo na koščke in skupaj s sesekljanimi mandlji popražimo na 50 g masla. Potresemo s sladkorjem (50 g) in karameliziramo. Vmešamo rozine. Jabolčni sok zmešamo s sredico vaniljinega stroka, cimetom in škrobom ter tako dolgo kuhljamo, da dobimo gosto, pudingu podobno zmes. Dodamo jabolčno zmes in porazdelimo v modele. Za eno uro jih postavimo na hladno. Potem z nožem biskvit previdno ločimo od modelov.

5. Smetano stepemo s trdilcem in vaniljinim sladkorjem, vmešamo še kislo smetano. S kremo napolnimo dresirno vrečko in nabrizgamo na tortice. Potresemo s sladkorjem, ki smo mu dodali cimet.

Preberite tudi: Sladko-kisla skušnjava: Pečene kutine. Kliknite TUKAJ!