pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Adobe predstavlja revolucionarno novost za glasbene ustvarjalce

Ivan Valtl, 29.02.2024 22:44:13

Adobe je predstavil revolucionarni eksperiment z generativno umetno inteligenco, ki obeta preobrazbo glasbene produkcije. Z najnovejšim projektom, imenovanim , Adobe ponuja orodje, ki omogoča uporabnikom, ne glede na njihovo predhodno znanje ali dostop do profesionalnih zvočnih orodij, da ustvarijo lastno glasbo preko preprostih besedilnih ukazov.

Delite na:
Adobe predstavlja revolucionarno novost za glasbene ustvarjalce
Project Music GenAI Control CU

Predstavljen na konferenci Hot Pod Summit v Brooklynu, Project Music GenAI Control stoji kot pričevanje Adobejeve zavezanosti inovacijam na stičišču umetnosti in tehnologije. Ta novi prototip umetne inteligence omogoča uporabnikom, da vnesejo opis želene vrste glasbe, kot so dance, jazz ali pop, po katerem umetna inteligenca prevzame pobudo in ustvari skladbo, ki ustreza navedenim kriterijem.



Značilnost, ki Adobejev projekt ločuje od ostalih, je njegova prilagodljivost. Uporabniki lahko prefinijo svoje kreacije z uporabo različnih filtrov, ki omogočajo prilagajanje ponavljajočih se vzorcev, tempa, intenzivnosti in strukture pesmi. Poleg tega projekt omogoča remixanje oddelkov pesmi in zankanje zvoka, kar je še posebej koristno za tiste, ki iščejo daljše spremljevalne skladbe.

project-music-genai-control, adobe
Project Music GenAI Control
CU


Razvoj tega projekta je potekal v sodelovanju s kalifornijsko univerzo in Fakulteto za računalništvo univerze Carnegie Mellon, kar zagotavlja, da je tehnologija podprta z akademskim znanjem in inovativnostjo. Kljub temu, da gre za začetni poskus, ki morda še ne deluje brezhibno, Adobe načrtuje, da bo demonstracijska različica projekta kmalu dostopna na uradni spletni strani Adobe Labs, kar bo omogočilo širši javnosti, da preizkusi in oceni potencial tega orodja.

project-music-genai-control, adobe
Project Music GenAI Control
CU

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg