Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Osem napotkov, ki vam bodo pomagali po strti zvezi

L. P., 06.02.2018 16:01:37

Kako pozdraviti zlomljeno srce?

Delite na:
Osem napotkov, ki vam bodo pomagali po strti zvezi
Revija Maja

Ste se s koncem leta poslovili tudi od ljubezni? Vsak razpad zveze je boleč, vendar pa obstajajo načini, na katere si lahko pomagamo, da bi se hitreje počutili bolje.

1. Izjokajte se

Prva in najpomembnejša točka: če čustev ne boste spravili iz sebe in se boste namesto tega pretvarjali, da je vse v redu, bo vse skupaj pozneje samo še huje. Enkrat bo dejstvo, da vas je razhod prizadel, prišlo za vami - če ne prej, ko boste prvič po razhodu srečali svojo bivšo ljubezen. Da bi se izognili poznejšemu šoku, si vzemite čas za bes, jezo, nemoč, razočaranje in vsa druga čustva, ki ste jih upravičeni čutiti. Ne bojte se jokati. Če je potrebno, nekaj dni ostanite doma in predelajte celotno situacijo - to posebej velja po koncu dolgih zvez.

dreamstime_xxl_82612240.jpg
Zamenjajte okolje ali to načrtujte v bližnji prihodnosti.
Revija Maja

2. Potujte

Če le imate možnost in sredstva, zamenjajte okolje ali to načrtujte v bližnji prihodnosti. Povsem vseeno je, kam se odpravite, lahko le na hrvaško obalo, štiridnevni obisk prijateljice, ki študira v tujini, ali dva tedna trajajočo vožnjo po Evropi - sprememba vam bo dobro dela. Lahko se boste nečesa veselili, hkrati pa se boste, ko prispete na izbrani cilj, gotovo počutili bolje v okolju, kjer vas ne bo vsaka malenkost spominjala na končano zvezo ali izgubljeno ljubezen.

3. Izobražujte se

Dobra knjiga, jezikovni tečaj, na katerega ste se želeli vpisati že pred časom, odločitev za doktorat ... »zabubite« se v temo, ki vas resnično zanima, in jo preučite do potankosti. Ob rednem delu ali študiju vam za razmišljanje o preteklosti ne bo ostalo prav veliko časa.

4. Ustvarjajte

Najbrž ste to že velikokrat slišali in se vam zdi kliše, pa vendar - zakaj je, denimo, toliko dobre poezije posledica zlomljenega srca? Pa ne le poezije, nesrečna ljubezen je navdihnila tudi mnoga druga umetniška dela. Če imate občutek, da morate spraviti neprijetna čustva iz sebe, pišite tudi sami - dnevnik, pesmi, karkoli. Ni treba, da ste za to resnično nadarjeni, navsezadnje niti ni treba, da napisano komurkoli pokažete, le počutili se boste bolje. Sicer pa lahko ustvarjalno energijo usmerite tudi kam drugam - pomislite, na katerem umetniškem področju ste bili dobri v mladosti, in se tega lotite. Slikanje, fotografiranje, izdelovanje kolažev ... možnosti je veliko.

dreamstime_xxl_79488571.jpg
Družite in zabavajte se s svojimi prijatelji.
Revija Maja

5. Posvetite se prijateljem in družini

Morda ste bili v intenzivni zvezi, ob kateri vam za druženje ni ostalo veliko časa, prijatelji pa so se pritoževali, da jih zanemarjate. Zdaj je čas, da to popravite, upamo samo, da vam niso prehudo zamerili. A pazite, da boste dobra družba, ne le jokajoč kup nesreče - seveda vas bodo pravi prijatelji ob razhodu z veseljem podprli in poslušali vaše tegobe, a vse v pravi meri: nihče se ne želi družiti s cmero, ki minulo zvezo objokuje že leto dni ali več. Obnovite tudi stike z družinskimi člani - večkrat obiščite starše, ponudite se, da boste pazili na sestrine otroke, in podobno.

dreamstime_xxl_57366676.jpg
Poslušajte optimistično glasbo.
Revija Maja

6. Poslušajte glasbo

Pa ne balad - to je napaka, ki jo naredi večina ljudi z zlomljenim srcem, in tako zabrede v še globlje malodušje. Kar potrebujete, je seznam energičnih, optimističnih skladb, ki vas bodo dvignile na noge in v vas ponovno prebudile voljo do življenja. Veliko takih, ki zagotovljeno pomagajo zdraviti zlomljeno srce, najdete med balkanskimi izvajalci - Ceca, Severina, Seka Aleksić in druge pevke naj bodo vaše sopotnice, ko se odpravite v klub.

7. Zabavajte se

Kar se seveda navezuje na prejšnjo točko - poskrbite za dober žur. Če vaša ideja o dobri zabavi ne vključuje kluba, glasne glasbe in pijače, kar je precej klasična formula za prebolevanje, seveda nič hudega, pojdite s prijatelji na bowling, v kino ali samo na pijačo v najljubši lokal.

8. Napišite pismo

Če ste poskusili z vsemi zgornjimi točkami, pa še vedno ne morete normalno nadaljevati življenja, ker se vam zdi, da se je vaše razmerje končalo prehitro, da si takšnega konca niste zaslužili, da ste bili izigrani ali da je preveč stvari ostalo neizrečenih, človeku, ki vas je prizadel, napišite pismo ali e-pismo s popolnoma vsem, kar vam leži na duši. Če ga nameravate odposlati, ne bodite preveč agresivni in poudarite, da to počnete predvsem zato, da boste konec lažje preboleli. Lahko pa ga napišete samo zase in potem zažgete, zakopljete, v steklenici vržete v vodo ... v tem primeru se ne držite nazaj in bivšemu partnerju v obraz zmečite vse, kar ste si dolgo želeli, pa za to ni bilo priložnosti.

Preberite tudi: Akne v puberteti: žebelj v mladostnikovo samozavest. Kliknite TUKAJ!