Goran Dragić, športna osebnost leta 2017 Odkrito.si

Goran Dragić, športna osebnost leta 2017

merkur Svet24.si

Tedenski horoskop: prihajajočih sedem dni bo ...

Ženska, zdravje Petisvet

Vse kar si predstavljamo, se lahko resnično ...

Pussy Riot Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tekma prekinjena zaradi Pussy Riot

Lou Reed Svet24.si

Znano, kaj je bilo usodno za tega rock zvezdnika

MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE_Lily James kot mlada Donna Najstnica.si

Igralci filma Mamma Mia! prihajajo v našo ...

groselj Njena.si

Padec slovenske pevke, ki si ga morate ogledati

Nepozabni vikend

Wellness vikend

Tematski wellness vikendi oziroma zdaj že kar tradicionalni konci tedna pod okriljem revije Bodi zdrava v različnih slovenskih toplicah, zdraviliščih in hotelih so namenjeni zdravemu načinu življenja.

Wellness vikendi tako ponujajo zanimiva predavanja uglednih strokovnjakov s področja estetske kirurgije, zdrave prehrane, naravne kozmetike, aromaterapije, bioresonance, zanimive prvoosebne delavnice, kot je na primer zdravljenje z gongi, raznovrsten program vadb, ki zajema vse od nordijske hoje, joge do aktivne vadbe, primeren in prilagojen izbor prehrane ter predstavitev novih prehranjevalnih smernic, kot so LCHF, prehranski dodatki, ter seveda tudi čas za užitek, počitek in sproščanje v savnah in bazenih.

Vse delavnice, predavanja in vadbe so brezplačni, strokovnjaki pa sodelujočim postrežejo z bogatim naborom informacij, nasvetov in tudi strokovno pomočjo ter podporo.

Paket

3-dnevni vikend paket v Hotelu Habakuk za 2 osebi samo 249 EUR

Paket vključuje 2 x polpenzion za 2 osebi v hotelu s 4*, vstop na predavanja in delavnice po programu, pijačo dobrodošlice, uporabo savne, bazenov in fitnesa ter darilno vrečko za vse udeležence.

Prijava

REZERVACIJE: booking@termemb.si s pripisom za Wellness vikend – Aktivno v pomlad

Program

Petek, 23.3.2018

 • Pijača dobrodošlice in predstavitev programa
 • Pika Rajnar: Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT
 • Monika Pekošak: Vodena meditacija sproščanja in samozdravljenja
 • Večerja
 • Savnanje in kopanje

Sobota, 24.3.2018

 • Samopostrežni zajtrk
 • Monika Pekošak: Jutranja joga
 • Sabina Gombač: : Odziv telesa na stres
 • Pika Rajnar: Delavnica praktičnih EFT pristopov
 • Isabel Petronio: Prvi korak do preobrazbe
 • Zvezdana Vražič: Predstavitev osnov nordijske hoje in pohod po Mariborskem Pohorju
 • Monika Pekošak: Aktiviraj zdravilno energijo telesa z jogo
 • Kulinarična predstavitev in degustacija izdelkov Natura
 • Degustacija BIO sokov DANA
 • Glasbeni nastop klape Jadranski Maestrali
 • Brezplačne meritve telesne sestave
 • Brezplačne meritve krvnega sladkorja
 • Brezplačne meritve krvnega tlaka
 • Večerja
 • Savnanje in kopanje

Nedelja, 25.3.2018

 • Zajtrk
 • Urška Dolinšek, Maja Dakskobler - Fitnes klinika: Funkcionalno telo
 • Isabel Petronio: Čisto črevo, zdravo telo
 • Borut Jug, Liljana Škerlj, Cvetka Požar: Srce - motor življenja, varujmo ga! Preventiva, zdravljenje srčno-žilnih bolezni in prikaz oživljanja z defibrilatorjem AED
 • Savnanje in kopanje

Predavatelji

Isabel Petronio

Isabel Petronio magistra farmacije in strokovnjakinja za fitoterapijo

Isabel Petronio je magistra farmacije in strokovnjakinja na področju sodobne fitoterapije, vede, ki za lajšanje in preprečevanje bolezni uporablja dele zdravilnih rastlin oziroma njihove izvlečke. Študirala je na univerzi v Trstu, saj je Italija poznana po dolgoletni tradiciji uporabe rastlinskih izvlečkov in hkrati velja za zibelko moderne fitoterapije. Diplomirala je z diplomsko nalogo »Uporaba standardiziranih izvlečkov rožmarina za zdravljenje in v kozmetiki«. Svoje znanje stalno nadgrajuje, tudi z izobraževanjem na najuglednejših italijanskih nacionalnih ustanovah, ki delujejo na področju fitoterapije. Udeležuje se strokovnih konferenc, sodeluje na predavanjih, kot strokovna sodelavka sodeluje pri reviji 5 minut za zdravje in je avtorica več člankov o uporabi naravnih rešitev za zdravo življenje. Je navdušena športnica z življenjskim motom Nikoli ne obupaj!


Pika Rajnar

Pika Rajnar akreditirana predavateljica pri mednarodni organizaciji AAMET International

Pika Rajnar je študirala matematiko na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Poleg matematike jo je ves čas zanimalo veliko stvari. Leta 1987 sta s takratnim partnerjem odprla trgovino Kalček na Trubarjevi v Ljubljani, čisto prvo od trgovin z zdravo hrano v Sloveniji. Leta 2005 je prvič slišala za tapkanje, poskusila, se navdušila in iz hvaležnosti v slovenščino prevedla brezplačen EFT Priročnik. Po intenzivnem izobraževanju v Angliji in ZDA je leta 2009 dosegla naziv Accredited EFT Master Trainer pri mednarodni organizaciji AAMET International. Leta 2012 je organizirala prvi Vseslovenski dan za tapkanje, ki je takoj postal stalni dogodek v marcu. Leta 2012 je organizirala prevod priročnika EFT za telebane, trenutno je na policah sedmi natis. Vsakodnevno predava in demonstrira izvajanje metode EFT po večjih in manjših slovenskih krajih, šolah, vrtcih, knjižnicah, društvih, zavodih, podjetjih, vabijo pa jo tudi v tujino. Leta 2013 je bila nominirana za naziv Slovenka leta. Z ekipo ji je leta 2016 uspelo vpisati kratko EFT izobraževanje v katalog KATIS, kar je čisto posebna zgodba. Jeseni 2017 je pripravila izid druge knjige resničnih slovenskih EFT zgodb z naslovom Kako je EFT spremenil moje življenje … in lahko tudi vaše (2. del) – prva zbirka je izšla leta 2013.


Monika Pekošak

Monika Pekošak mednarodno certificirana učiteljica joge in bioterapevtka karmične diagnostike

Je učiteljica joge, bioterapevtka po metodi karmične diagnostike in reikistka, ki se rada druži z ljudmi. Poučuje tradicionalno hatha jogo, ki je kombinacija asan (telesnih položajev), dihalnih vaj in meditacije. Hatha joga prinaša globoko sprostitev uma in telesa.
Pri učenju uporablja znanja, ki jih je nabrala skozi leta na osebni poti k sreči in osebni preobrazbi. Poučevanje joge kombinira s poznavanjem ajurvede, reikija, EFT-ja, biorgonomije in karmične diagnostike.
Joga in meditacija sta njena pot v sedanji trenutek, pot k prijaznosti do sebe, razbremenjujeta jo trpljenja ter prebujata ljubezen v njej in praktikantih joge, ki jih poučuje.


Sabina Gombač

Sabina Gombač univ. dipl. socialna pedagoginja in psihoterapevtka

Sabina je univ. dipl. socialna pedagoginja in certificirana integrativna psihoterapevtka. Ima certifikat Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA) in Evropske zveze za integrativno psihoterapijo (EAIP) ter evropsko diplomo iz psihoterapije pri Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP). Od leta 2006 dela kot psihoterapevtka, danes v zasebni praksi, z odraslimi posamezniki, ki se soočajo s posledicami travmatskih dogodkov, tesnobo, strahovi, izgorelostjo, depresijo, izgubo, nizko samopodobo in drugimi težavami, ki vplivajo na njihovo življenje. Od leta 2012 poglablja znanje na področju psihološke travme in zdravljenja le-te z metodo brainspotting, ki jo redno vključuje v psihoterapevtski proces s klienti.


Urška Dolinšek

Urška Dolinšek CEO Fitnes klinika by Urška

V šport jo je popeljal kikboks, borilni šport, s katerim se je ukvarjala 10 let, bila sedemkratna državna prvakinja in druga na evropskem prvenstvu leta 2002. Na Fakulteti za šport je nadgradila svoje znanje v smeri univerzitetne izobrazbe in bila med študijem ves čas aktivna kot trenerka v fitnesu. Z visoko stopnjo empatije je privabljala predvsem stranke s poškodbami in različnimi bolezenskimi stanji, ki so jim omejevala gibanje. Dodatno znanje si je pridobivala z udeležbo na številnih kongresih v Sloveniji in v tujini, med njimi na svetovno največjem kongresu za fitnes in zdravje IDEA v Los Angelesu leta 2009 in 2015.
Kot dolgoletna strokovnjakinja na področju obravnave telesa ugotavlja, da je naša povezanost s telesom zelo šibka, in zatrjuje, da bivamo zunaj njega! Zaradi velikega povpraševanja po prilagojeni vadbi z osebnim pristopom je leta 2014 odprla Fitnes kliniko, ki s strokovnim pristopom omogoča vadbo tistim, ki želijo varno in kakovostno vaditi ne glede na telesne omejitve. Strokovnost, empatija, doslednost, profesionalnost, srčnost so lastnosti, ki so jo povezale s številnimi projekti ter vključile na različna področja obravnave telesa, s katerim se ukvarja že 18 let. Leta 2016 je oblikovala program za starejše po 80. letu in se v okviru Aktivnega dne izvaja v centrih za starejše DEOS, in sicer že na osmih lokacijah po Sloveniji. Svoje bogate izkušnje deli kot strokovna sodelavka na številnih dogodkih kot predavateljica (Kongres Fitnes zveze Slovenije, Davčna konferenca, Kickboxing zveza Slovenije, Akademija za ženske Donnakademy …).
Največji izziv ji je bil izbor trenerjev, strokovnjakov, ki bodo razumeli filozofijo Fitnes klinike, obogatili strokovno vodene treninge s srčnostjo in edinstveno osebnostjo. Nekoč velik dvom, danes neskončni ponos na »srce Fitnes klinike« – ekipo trenerjev, izjemnih strokovnjakov, ki pričarajo zavidanja vredne rezultate, nasmehe na obrazu in s strokovnimi vsebinami dodajajo vrednost programom.


Maja Dakskobler

Maja Dakskobler diplomantka Fakultete za šport

Maja je univerzitetna diplomantka kineziologije na Fakulteti za šport in študentka magistrskega programa kinezioterapija.
Aktivnost jo spremlja že od mladih nog. Ko si je pri štirih letih obula umetnostne kotalke, je postal šport del njenega vsakdana. V smislu pravil, določenosti in natančnosti, predvsem pa kot umetnost jo je zaznamoval vse do danes.
Pri študiju na Fakulteti za šport je spoznavala različne obremenitve na človeško telo. Njeno pozornost so najbolj pritegnile vzdržljivostne preizkušnje v vseh svojih ekstremnih razsežnostih.
V zadnjih letih večino svojega časa posveča filozofiji joge, ki oblikuje njen vsakdan tako na fizičnem, predvsem pa na mentalnem in duševnem nivoju. Uči jo, da ni pomembno, ali se v predklonu dotakne prstov, temveč vse tisto, kar na poti do tja spoznava. O sebi in okolju, ki jo obdaja. Gibanje telesa je zanjo ustvarjanje. Všeč ji je, ko pravila, črte in omejitve ostanejo tam zadaj, nebo se razpre in začuti svobodo.


Doc. dr. Borut Jug

Doc. dr. Borut Jug specialist interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine

Borut je zaposlen v Kliničnem centru Ljubljana.


Liljana Škerlj

Liljana Škerlj diplomirana medicinska sestra

Liljana je zaposlena na intenzivni negi kardiologije v Trstu.


Cvetka Požar

Cvetka Požar medicinska sestra in kozmetični tehnik

Cvetka je zaposlena v splošni ambulanti Fabris Pivka.


Zvezdana Vražič

Zvezdana Vražič specialistka klinične dietetike in vaditeljica športne rekreacije odraslih

Zvezdana vam bo predstavila osnove nordijske hoje in njene pozitivne vplive na zdravje. Z njo se bomo odpravili na sprehod po Mariborskem Pohorju, kjer nam bo prikazala nordijsko hojo v praksi.

Video

O nas

Media24

Skupina Media24 na podlagi dolgoletnih izkušenj in poznavanja sodobnih tehnologij združuje nadvse priljubljene in dobro znane slovenske tiskane in elektronske medije. Danes veljamo za eno vodilnih slovenskih medijskih hiš, ki predvaja tri programe dobro prepoznavnih radijskih postaj in enega televizijskega, izdajamo in tržimo tri časopise, ki so vodilni vsak na svojem področju ali v regiji, več kot dvajset lastnih revijalnih blagovnih znamk in še več dobro obiskanih portalov.

Bodi zdrava - revija za zdrav življenski slog

Revija Bodi zdrava je namenjena vsem, ki jih zanima zdravo, izpolnjujoče in srečno življenje. Revija informira, svetuje, navdihuje ter se pogovarja s strokovnjaki in znanimi o tem, kako živeti čim bolj zdravo in zadovoljno, kako doseči, da se dobro počutimo v svojem telesu, pa tudi kako do notranjega miru in dobrih odnosov. Bralkam in bralcem so z nasveti na voljo najvidnejši strokovnjaki – zdravniki, nutricionisti, športni trenerji, skratka vsi, ki vedo, kako do zdravega, lepšega in zadovoljnejšega vsakdana. Revija Bodi zdrava spremlja novosti v zdravstvu in alternativnem zdravljenju, ukvarja se s področjem zdrave, ekološke prehrane in prehranskih dopolnil, razkriva najrazličnejše tehnike za mladosten videz, telesno pripravljenost in notranje zadovoljstvo.