stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Znebite se nevarnih kozmetičnih izdelkov

A. K., revija Bodi zdrava, 12.03.2019 15:01:52

To so lepotni preparati, ki jih vaša koža zagotovo ne potrebuje.

Delite na:
Znebite se nevarnih kozmetičnih izdelkov
Umetne trepalnice Profimedia

Lepotna industrija nam je skozi leta predstavila mnoge lepotne izdelke in preparate ter nas prepričala, da jih resnično potrebujemo. Pa jih res? So varni? Ali nam škodujejo?

Morda si trenutno res ne predstavljate svoje dnevne lepotne rutine brez njih, a v resnici gre bolj za navado. Verjetno se niti ne zavedate, da so pravzaprav zelo nevarni in vam škodujejo. 

Umetne trepalnice
Kljub temu da so umetne trepalnice priljubljene že kar nekaj časa in da lahko najdete tudi dobro kozmetičarko, ki stvar obvlada, se morate zavedati, da vam tudi škodujejo. Uničujejo vaše naravne trepalnice, povzročajo otekanje vek, srbečico in rdečico na očeh. Poleg tega lahko skoraj isti učinek dosežete s pravo maskaro.

Pinceta

Pinceta.jpg
Pinceta
Profimedia

Pinceta je enostavna in poceni pot do urejenih obrvi ter odstranjevanja neželenih dlačic. Vendar pincete sploh niso varne za kožo, pravzaprav s puljenjem dlačic dosežete le to, da koža izgublja prožnost, hkrati pa puljenje kožo tudi zelo draži. Ker živimo v času mnogih lepotnih novosti, vam svetujemo, da se znebite dlačic na drug način, recimo z voskom. 

Klešče za trepalnice

Klešče za trepalnice.jpg
Klešče za trepalnice
Profimedia

Drži, da je njihov rezultat izjemen, saj privihajo trepalnice in so te zaradi tega videti daljše, gostejše in bolj poudarjene. Pa ste vedeli, kakšno škodo lahko povzročijo? Poleg poškodb lahko povzročijo še lomljenje trepalnic. Za popoln pogled in poudarjene trepalnice ne potrebujete klešč za trepalnice ali umetnih trepalnic. Potrebujete le pravo maskaro in pravo črtalo za oči. 

Ploščata krtača za lase

Ploščata krtača za lase.jpg
Ploščata krtača za lase
Profimedia

Ploščate krtače za lase so eden izmed glavnih vzrokov za uničene in poškodovane lase. Mnogi poročajo tudi o večji izgubi las. Raje uporabljajte krtače, ki imajo ščetine divjega prašiča, saj bodo te poskrbele za sijoče lase. Znane so namreč po tem, da naravna olja od korenine razporedijo po celotni dolžini las, zato ustvarijo sijoče lase. Hkrati pa ščetine z lasišča odstranjujejo prah in druge nečistoče. 

Gobice za ličenje

Gobice za ličenje.jpg
Gobice za ličenje
Profimedia

Gobice obljubljajo popolno prekrivnost pudra na koži, a vse, kar lahko v resnici obljubijo, je to, da zbirajo bakterije in povzročajo draženje kože z nečistočo, ki jo vsebujejo. Čeprav mnoge ženske gobice za ličenje uporabljajo že dolgo, pa obstaja nekaj alternativ, ki jih lahko preizkusite tudi vi. Razmislite o ščetkah in čopičih za ličenje, ki so enostavni za čiščenje in uporabo. A če se od gobic vseeno ne morete posloviti, jih pa vsaj enkrat mesečno zamenjajte. 

Podlaga v stiku

Podlaga v stiku .jpg
Podlaga v stiku
Profimedia

Podlaga v stiku je zelo kompaktna pudrasta šminka, ki jo težko nanašamo na obraz, še težje pa jo razmažemo po koži. Tudi tekoča podlaga ni najboljša izbira. Priporočamo pravi odtenek BB-kreme, ki je enostavna za nanos, prekrivna in izjemno lahka na koži. Ne zapira por in je zelo neopazna na vašem obrazu. 

Vulkanski plovec za stopala

Vulkanski plovec za stopala.jpg
Vulkanski plovec za stopala
Profimedia

Nikar ne uničujte svojih stopal s tem lepotnim izdelkom, raje kupite piling za stopala ali nežno pilo za stopala, ki ne bo poškodovala kože. Lahko pa si sami pripravite piling za stopala s popolnoma naravnimi sestavinami. Le ne pozabite si po končanem tretmaju dobro navlažiti kože na stopalih.

To so najbolj nevarni lepotni izdelki, ki v resnici škodujejo vaši koži, zato se jih raje hitro znebite. Poskrbite za zdravje svoje kože, preden se posvetite 

lepoti. Prav je, da ne pozabite na nego kože, le bodite previdni, kaj vse nanjo nanašate, da ji ne boste samo škodili. In ne pozabite, vsa ličila, ki so starejša od šestih mesecev, raje zavrzite in kupite nova. Včasih pa je pametno preveriti tudi rok uporabe na čistilih.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 11. 2. 2019.