stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Zmigajmo se!

P. A., Bodi Zdrava, 15.03.2018 13:00:15

Ste si za novo leto zaobljubili, da se boste redno gibali, a vam redna vadba še ni prešla v kri? Morda pa le niste našli prave. Poiskali smo nekaj zanimivih, drugačnih, privlačnih.

Delite na:
Zmigajmo se!
Joga v "zraku" Revija Bodi Zdrava

Skočite v nov dan

Woop Combo

Vaša jutranja vadba bo postala zabava – in to že pred službo! Woop Combo je krožna vadba v manjših skupinah po trampolinskem parku, kjer boste preizkušali zmogljivosti z različnimi nalogami, igrami, vajami, na prožni ponjavi, zračni blazini, gimnastični jami s penami, slacklinom itd. Zaradi atraktivne narave vadbe je Combo primeren za malo bolj pripravljene, ki že imajo nekaj izkušenj s skakanjem na trampolinih in s krožnimi vadbami. Več o vadbi na https://woopljubljana.si/izdelek/woop-combo/.

Joga v »zraku«

Aerial joga

Aerial joga s posebno tkanino (hamako) omogoča igranje s silo težnosti, spremembo položaja telesa v prostoru in lahkotne, varne obrate na glavo. Kljub igrivosti omogoča izvajanje zelo natančnih in tehnično dovršenih gibov, ob katerih nenehno urite center za ravnotežje. Ponuja drugačen zorni kot ne samo do jogijskih asan, ki se tu spremenijo v aerial asane, temveč tudi do življenja. Daje veliko energije, povečuje osredotočenost, krepi mišice jedra in celotnega telesa ter omogoča globoke raztege. Več o vadbi na www.nostresscenter.com.

Zmigajmo se!
Aerial joga
Bodi Zdrava

Evolucija gibanja

GroundZone

Inovativna oblika vadbe, kjer se skozi zabavne oblike štirinožnega gibanja in vaj na tleh spomnimo, kako lahkotni, polni energije, poskočni in za poškodbe nedovzetni smo bili kot otroci. S temi načeli telo izzovemo do gibov, ki smo jih kot otroci, ko še nismo bili pod vplivom sedečega življenjskega sloga, vožnje avtomobila, neskončnih ur sedenja pred računalnikom ali na delovnem mestu, počeli popolnoma intuitivno in z lahkoto. GroundZone je vadba, ki skozi naravne oblike gibanja zravna hrbtenico in jo povsem osveži, raztegne, naredi močno in postavi stvari na svoje mesto. Več na www.tanergija.si.

Zmigajmo se!
Groundzone
Bodi Zdrava

Najbolj seksi vadba

Ples ob drogu

S plesom ob drogu (pole dance) boste pridobili večjo gibljivost v sklepih in moč, začnete pa lahko tudi brez telesne pripravljenosti, saj boste ob rednih tečajih hitro napredovali. Ob usvajanju nove veščine boste vzpostavili tudi drugačen odnos do svojega telesa in postali samozavestnejši. Več na www.mademoiselle.si.

Zmigajmo se!
Ples ob drogu; najbolj seksi vadba
Revija Bodi Zdrava

Boksnite

Boks za ženske

Boks za ženske je visokointenzivna vadba, ki vključuje oblikovanje telesa, izgubo maščobe, učenje boksa in tehnike v paru, ki ne vsebuje kontakta in sparingov, ter delo na boksarski vreči in fokusarjih s trenerjem v telovadnici s pozitivno nabitim vzdušjem. Je za ženske, ki se želijo sprostiti po napornem dnevu in bi si rade vzele čas zase, da preženejo iz glave vso negativnost in skrbi, ki nas obdajajo v vsakdanjem času, in postanejo za nekaj ur na teden prave boksarske bojevnice. Več na www.goldengloves-gym.si.

Zmigajmo se!
Boks za ženske
Revija Bodi Zdrava

Zračne akrobacije na svili

Med plezanjem in plesom 

Na redni vadbi zračnih akrobacij na svili boste prepletali tako veščine plesa kot plezanja, tako prožnost telesa kot njegovo moč. Ogrevali se boste najprej z vajami na tleh, ki izhajajo iz plesa, borilnih veščin in joge. Spoznali boste osnove navpičnega gibanja na tkaninah ter jih sproti nadgrajevali in dopolnjevali. Razgibali se boste ne glede na predznanje. Več o vadbi na www.dilight.si.

Od začetnih korakov akrobatike do gibalnih umetnin

Freerunning in parkour

Freerunning in parkour je veja ulične akrobatike, pri kateri premagujemo ovire iz okolja (telovadnice, urbano okolje, narava …), pri tem pa je izražen tudi estetski del v obliki akrobatskih vložkov. Trener Tim Nuč, član ekipe FA, študent fakultete za šport, pravi: »Obiskovanje tovrstnih treningov je koristno predvsem zaradi gibanja, pri katerem razvijamo osnovne gibalne sposobnosti in gibalne vzorce. Vplivamo torej na vseh sedem gibalnih sposobnosti, še posebno na moč, koordinacijo, gibljivost in ravnotežje, kar nam omogoča tudi dobro osnovo za druge športe. Ne smemo pa zanemariti pozitivnega psihološkega vpliva, ki ga prinaša vadba akrobatike. Odločnost, psihološka stabilnost in spoznavanje svojega telesa ter njegovih mej je samo nekaj pozitivnih lastnosti, ki jih s primerno načrtovano vajo lahko pridobimo.« S freerunningom boste razvili tudi lastno ustvarjalnost, saj športna panog ni omejena s pravili. Več o vadbi na https://woopljubljana.si/izdelek/woop-s-flipping-art/.

Spletna vadba

Fit v pisarni

Vadbeni program, ki kljubuje negativnim posledicam prisilnih drž med delom in poskrbi za korekcijo drže, vas nauči optimalnega sedenja in izničuje posledice sedenja, vam pripravlja vaje za raztezanje v pisarni, samomasažne tehnike, tehnike sproščanja, vaje za krepitev telesnega jedra, čakajo pa vas tudi triminutna jutranja gibalno-raztezna rutina, učenje sedenja brez stola ter namigi, kaj vse lahko storite za boljšo držo in fit telo, ko ne telovadite. Več na www.vadbenaklinika.si.