favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Zlobnica upravičila pričakovanja

Mojca Štubljar, 03.11.2019 16:00:00

Ljubitelji telenovel so končno dočakali prvo predelavo slovitih telenovel. La Usurpadora (Zlobnica) je pričakovano dosegla odlično gledanost.

Delite na:
Zlobnica upravičila pričakovanja
La Usurpadora 2019, Paola in Paulina, Sandra Echeverría promo

Prejšnji petek se je v Mehiki oziroma v ZDA iztekla prva v vrsti predelav mehiških telenovel, ki nastajajo v okviru projekta Fábrica de Sueños (Tovarna sanj), v katerem bo Televisa poustvarila 12 najbolj priljubljenih telenovel v serijski različici, in sicer bo vsaka od priredb vsebovala 25 delov. La Usurpadora s Sandro Echeverría na čelu je bila prva med njimi (sledili ji bosta še Volčja zibelka in Rubi), glede na odzive pa ni razočarala.

Kot smo že pisali, gre za priredbo ene najbolj znanih in priljubljenih telenovel, tudi sama predelava venezuelske serije iz leta 1972, v kateri je leta 1998 blestela Gabriela Spanic (njen soigralec pa je bil Fernando Colunga). Pri nas jo je predvajal Pop TV, in sicer pod naslovom Prevare. V ospredju sta sestri dvojčici, ki ne vesta druga za drugo. Revna Paulina živi z materjo, ki je hudo bolna. Mati želi, da bi se Paulina čim prej poročila s fantom Osvaldom, da bi bila po njeni smrti preskrbljena. Paulina to Osvaldu predlaga, a on ima drugačne načrte. Medtem bogata razvajenka Paola natvezi možu Carlosu Danielu, da gre na zdravniške preiskave, v resnici pa uživa na dopustu z ljubimcem. Carlos Daniel je dober in pošten človek, ki Paolo ljubi in ji slepo verjame. Nekega večera se Paola z ljubimcem zabava v klubu, kjer dela Paulina. Takoj, ko jo zagleda, med sabo in neznanko opazi osupljivo podobnost, zato se domisli načrta: Paulina naj bi jo nadomestila doma pri dolgočasnem možu, ona pa bi se zabavala po svoje …

lausurpadora-3-spanic.jpg
Prevare, La Usurpadora 1998, Gabriela Spanic
Pop TV

Priredba sledi osnovni zgodbi, a z manjšimi odstopanji. Paola je žena mehiškega predsednika Carlosa Bernala, mama najstnice Lisette in mačeha Emiliu, ki ga ima Carlos iz prvega zakona. Z možem že nekaj časa živita ločeno, Paola pa je resnično zlobna in nesramna do vseh, celo svojih najbližjih. Želi si ubežati iz zlate kletke, za to je pripravljena storiti vse. V svoj načrt spretno vključi sestro dvojčico Paulino, milo in nežno dušo, ki živi v Kolumbiji z bolno materjo in skrbi za zapuščene otroke, brezdomce ter številne druge, ki so končali na robu družbe. Paola od Pauline zahteva, da se v predsedniški palači izdaja za prvo damo, medtem ko ona uživa z ljubimcem, hkrati pa načrtuje Paulinin umor, da bi tako za vedno izbrisala svoje sledi. A kot ponavadi, vse ne gre po načrtih …

lausurpadora-2.jpg
La Usurpadora 2019, Arap Bethke, Sandra Echeverría, Andres Palacios
Profimedia

Telenovela je premiero doživela 2. septembra, zadnji del pa je bil na sporedu v petek, 4. oktobra. Na sporedu je bila vsak delovni dan ob 21.30 po lokalnem času, tako v Mehiki kot ZDA, in dosegla odlično gledanost: prvo epizodo je v Mehiki spremljalo več kot tri milijone gledalcev, v ZDA nekaj manj, vsak epizoda pa je imela v povprečju milijon gledalcev. V tem tednu Televisa nadaljuje z novo telenovelo iz Tovarne sanj – na sporedu je že Volčja zibelka (Cuna de Lobos).

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 41, 10.10.2019