mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Živi kot pravi Hobit

kl, 19.09.2021 14:30:21

37-letni Italijan namerava svoja dva hektatrja zemljišča spremeniti v pravi Hobiton. Oglasili so se mu tudi igralci iz filmov o Hobitu.

Delite na:
Živi kot pravi Hobit
Nicolas Gentile v svoji "duplini" Instagram

Nicolas Gentile, sicer slaščičar, se oblači in živi kot Hobit, junak fantazijskih romanov angleškega pisatelja J.R.R. Tolkiena in njegov cilj je spremeniti 2 hektarja zemljišča v bližini kraja Chieti v Abruzzih v Hobiton, pravo hobitsko vas.

"Vedno sem bral o življenju drugih ljudi," je v nedavnem intervjuju za britanski Guardin povedal Gentile. "Odločil sem se, da bom svoje hobitsko življenje živel na polno."

"Nekateri menijo, da želim pobegniti iz realnosti," pravi, "Daleč od tega. Živim svoje sanje, svojo pustolovščino. Ko sem kupil zemljišče, sem ga tako odtegnil realnosti, ki mi ni všeč in jo oblikujem tako, kot želim."

Konec avgusta se je Nicolas s skupino prijateljev in ljubiteljev Gospodarja prstanov, ki so se preoblekli v škrate, vilince, hobite, čarovnike in ljudi iz Tolkienove trilogije, odpravili na 300 km dolg pohod iz Chietija do Neaplja, preko gora in rek in vrgli "Edini prstan" v krater vulkana Vezuva. Gentile pravi, da to ni bil samo ekstravaganten pohod, pač pa je z njim želel poslati sporočilo.

"Zemljo danes ogrožajo onesnaženje in klimatske spremembe, ki so naši sovražniki, tako strašni kot je bil Sauron. Želeli smo pokazati, da moramo našo svet, tako kot Tolkienov Srednji svet, varovati in zaščititi."

Italijan fotografije iz svojega hobitskega življenja objavlja tudi na Instagramu, kjer ima več kot 100.000 sledilcev. Tam pa so se mu oglasili tudi igralci iz filmske trilogije o Hobitu.

hobit, nicolas-genitile
Nicolas Gentile s prijatelji na pohodu proti Vezuvu
Instagram

PISALA STA MU TUDI FRODO IN SAM

"Ciao, sono Frodo," ("Zdravo, jaz sem Frodo") je v italijanščini svoje sporočilo začel igralec Elijah Wood, ki je v filmski trilogiji Gospodar prstanov zaigral junaškega hobita Froda. "Pomagajte Nicolasu zgraditi Šajersko." je dodal. V kratkem video sporočilu je Gentileju čestal za projekt, ki ga je imenoval za izjemnega in dodal, da ga bo še naprej spremljal na Instagramu.

Oglasil se mu je tudi igralec Sean Astin, ki je v Gospodarju prstanov igral Frodovega spremljevalca Samuela Gamgija. "Vem, da ste prehodili 300 km, da bi vrgli prstan v Vezuv. V Vezuv! To je čudovito! Ne vem, če so italijanske gore takšne kot Mordor, ampak ves vaš trudi in delo je čudovita stvar."

Sporočili igralcev sta Nicolasa "napolnila z radostjo in ponosom", je povedal za Guardian.

sean2.jpg
Oglasila sta se mu tudi Elijah Wood (Frodo) in Sean Astin (Sam) iz filmske trilogije Gospodar prstanov.
arhiv uredništva