Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zdi se, da nikomur ni mar za te igre

I.V., 12.08.2022 12:30:47

Netflix ima sicer velike uspešnice, kot sta Stranger Things in Squid Game, vendar je prvič doslej začel izgubljati naročnike. Razlogov je seveda veliko.

Delite na:
Zdi se, da nikomur ni mar za te igre
Kmalu bo na voljo kar 50 iger ... netflix

Eden od načinov, s katerim želi Netflix zaustaviti finančni izpad, je zbirka mobilnih iger, ki so dostopne samo naročnikom Netflixa. Vendar podatki o spremljanju aplikacij kažejo, da te igre igra manj kot en odstotek Netflixovih naročnikov.

Mobilne igre, ki pa ne prinašajo dobička

Netflix je leta 2021 začel raziskovati mobilne igre in pri tem za vodenje najel nekdanjega izvršnega direktorja EA Mika Verduja. Z mobilnimi igrami je težko zaslužiti, vendar Netflix zanje ne zaračunava, vsaj ne posebej. Večina iger je na Netflixu ekskluzivnih, nekaj pa je premijskih ponatisov iger, ki jih lahko nenaročeni uporabniki kupijo v trgovini App Store ali Google Play Store. Na voljo je nekaj iger Stranger Things, pa tudi igra s kartami Exploding Kittens, strelska igra Into the Dead 2 in druge.

Kmalu jih bo 50

Netflix nadaljuje svoje načrte z igrami, saj namerava do konca leta njihovo število z 20 povečati na približno 50. Podatki podjetja Apptopia kažejo, da so bile Netflixove igre od začetka delovanja platforme prenesene skupaj 23,3-milijonkrat. Vsi naslovi podjetja pa skupaj privabijo le 1,7 milijona uporabnikov na dan.
Nekatera podjetja bi to štela za uspeh, vendar ima Netflix 221 milijonov naročnikov, te igre pa so na voljo brez dodatnih stroškov. To, da se za brezplačne mobilne igre zanima manj kot en odstotek naročnikov, ne obeta nič dobrega.

Izredno stanje!

Netflix v mobilnih igrah sprva ni videl le načina za privabljanje in ohranjanje naročnikov, temveč tudi potencialni prihodnji vir prihodkov. Vendar njihova počasna rast postavlja takšne načrte pod vprašaj tudi po tem, ko se je podjetje potrudilo in kupilo več neodvisnih razvijalcev iger. Podjetje izgubo naročnikov že obravnava kot izredno stanje in je napovedalo načrte za začetek zaračunavanja souporabe gesel ter razpoložljivost cenejše stopnje, podprte z oglasi.

Žal pa uporabnike te igre sploh ne zanimajo
Žal pa te igre uporabnikov sploh ne zanimajo.
netflix

Se bodo na Netflixu zaradi finančnih izgub začeli pojavljati oglasi?